Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Muizen en toetsenborden >> Content
Verschil tussen ABC & Qwerty Toetsenbord
Na vervanging van de ABC- toetsenbordindeling meer dan een eeuw geleden , is uitgegroeid tot de standaard QWERTY- toetsenbord configuratie gebruikt en onderwezen in de Verenigde Staten . De ABC-toetsenbord werd niet vervangen om de snelheid of functie te verhogen , maar om de beperkingen van de technologie in de late jaren 1800 te overwinnen . Geschiedenis

Christopher Sholes , Carlos Glidden en Samuel Soule patent op de typemachine in 1868 . De oorspronkelijke versie had de sleutels geregeld in ABC -indeling . Vroege schrijfmachines had problemen met sleutels jammen en botsende samen . In 1878 , werd Sholes bekroond met de patent voor een nieuwe lay-out . Deze lay-out die we vandaag kennen als Qwerty is ontworpen om de meest gebruikte toetsen verder uit elkaar te plaatsen om schrijfmachine storingen te verminderen . Typisten snel goedgekeurd het Qwerty -indeling , en het blijft het standaardformaat gebruikt om deze dag.
Difference

De ABC- toetsenbordindeling heeft de sleutels in alfabetische volgorde , te beginnen bij links van de bovenste rij toetsen en afwerking in de rechter benedenhoek . Het Qwerty -indeling is ontworpen door gebruik te maken van een studie van de brief - pair frequentie naar de meest effectieve methode van het organiseren van de sleutels tot typemachine opstopping te vermijden bepalen . Deze lay-out is bekend als de QWERTY-indeling , omdat de eerste rij toetsen begint met " QWERTY . " Bij het observeren van een QWERTY -toetsenbord , zouden de toetsen lijken te zijn in willekeurige volgorde .
Future

QWERTY toetsenborden
hebben de typemachine en de oorspronkelijke reden voor outlived bestaan ​​. Hoewel er geen angst voor jamming voor de huidige toetsenborden in verband met computers en andere elektronica , heeft het QWERTY -toetsenbord wordt verankerd als de dominante wijze van toetsenbord invoer . Het veranderen van de standaard toetsenbord naar een ander formaat of terug naar de ABC- indeling zou dwingen miljoenen langzaam opnieuw leren wat een tweede natuur geworden , waardoor het Qwerty -indeling is hier te blijven .
Beschikbaarheid

Qwerty toetsenborden zijn standaard uitgerust met computers en mobiele elektronica . Toetsenborden met de ABC- indeling moet speciaal worden besteld bij geselecteerde retailers . Het Dvorak-toetsenbord is een alternatief voor de ABC en Qwerty indelingen . Dit ontwerp probeert om de layout te vereenvoudigen door het plaatsen van de meest gebruikte toetsen in het midden of "home " rij, met de volgende meest gebruikte toetsen op de bovenste rij en de minst gebruikte toetsen op de bodem . De toetsen zijn onderverdeeld met alle klinkers verbannen naar de linkerkant van de middelste rij . Hoewel het kan worden gebruikt door iedereen , is het Dvorak layout verkocht aan particulieren die mogelijk moeten typen met een hand of vinger . De Dvorak indeling wordt ondersteund door Microsoft voor gebruikers die kunnen wensen om het te gebruiken . De optie kan worden benaderd via het "Configuratiescherm " in Windows . Geen nieuw toetsenbord nodig is om de layout te veranderen , en de stickers zijn verkrijgbaar bij retailers over te plaatsen van de originele sleutels voor het gemak .

Previous: Next:
  Muizen en toetsenborden
·Hoe maak je een Sticky Keyboar…
·Hoe je Speciale toetsen config…
·Hoe het opzetten van een draad…
·Instructies voor de Logitech M…
·Voordelen & Nadelen van een tr…
·Hoe maak je verbinding een Mig…
·Hoe te verwijderen en vervange…
·Hoe maak je een Logitech Laser…
·Hoe maak je een Logitech Keybo…
  Related Articles
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te kiezen tussen een MacBook , MacBo…
Het schakelen tussen programma's op een …
Verschillen tussen een iPad en een iPhon…
Hoe je iCal tussen een iPad en een compu…
Hoe je de bookmarks tussen een MacBook e…
Wat is het verschil tussen de iPad en de…
Het verschil tussen een Apple iPad en de…
Wat zijn de verschillen tussen de iPad e…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een Mac Louder 
·Hoe maak je een cd die niet komt opdagen…
·Dell Latitude C540 Laptop Bedrijfsspecif…
·Hoe maak je een Bios Dat wil niet booten…
·Wat zijn de voordelen van het verplaatse…
·Definitie van type I en II Card Slots 
·. Hoe te IAB Bestanden terugzetten 
·Hoe te Schakel de webcam op een Dell Ins…
·Hoe te DMs verbreken om Green Blinking L…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com