Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> mainframes >> Content
Kenmerken van een Mainframe Computer
Hoewel velen geloven dat mainframe computers zijn dinosaurussen op weg naar uitsterven , de grote bedrijven van de wereld nog steeds uitgevoerd op mainframe computers . Deze bedrijven moeten de stabiliteit , schaalbaarheid en beveiliging aangeboden door mainframe computing. Dit type computer monoliet kan ondersteunen eisen inzake milieubescherming en andere dragen, maar bieden onthutsend rekenkracht aan bedrijven die deze dienst . Grootte

Een van de meest voor de hand liggende verschillen in mainframe computers versus hun kleinere tegenhanger servers ligt in hun omvang . In de begindagen van de computer , mainframes gevulde grote kamers en liep op vacuümbuizen die verbruikt grote hoeveelheden elektriciteit . Moderne mainframes bieden aanzienlijk meer rekenkracht in veel minder ruimte, terwijl verbruiken veel minder stroom . Terwijl sommige " mainframes " kan inderdaad alleen het nemen van een desktop , de ware mainframe werkpaarden die macht grote computing-omgevingen zijn inderdaad nog steeds omvangrijk .
Speed ​​en Throughput

Mainframe computers
zijn ontworpen om te maximaliseren , het verwerken van grote hoeveelheden gegevens en transacties in extreem korte tijd . Grote bedrijven zoals banken , credit card processors en andere financiële instellingen vertrouwen op deze mogelijkheid om grote volumes van input en output naar real - time informatie beschikbaar voor hun klanten omgaan . Op een gegeven moment werd deze snelheid gemeten in miljoenen instructies per seconde ( MIPS ) . Vanwege de andere factoren die bijdragen aan doorvoersnelheid , technici ontwikkelden een meer humoristische definitie : " betekenisloos indicator van de processor snelheid. " Met dit besef kwam de ontwikkeling van nieuwe metingen die werkelijke werklast doorvoer nauwkeuriger aangegeven .
Voeding

mainframe maten zijn gekrompen , zo hebben de eens - volumineuze macht eisen . De noodzaak voor de betrouwbaarheid dicteert dat de mainframe computers geleverde stroom schoon vermogen . Spikes en pieken en dalen in de macht kan computergebruik componenten beschadigen en leiden tot minder belangrijke data dropouts die onnoemelijke hoofdpijn kan veroorzaken . Om deze reden , mainframes vereisen noodstroomvoorzieningen ( UPS ) die zorgen voor een constante schone stroom .
Omgevingsbehoeftes

Twee van de grootste vijanden van mainframe computers zijn hitte en stof , dus de oprichting van een mainframe data center wordt geleverd met aanzienlijke milieuproblemen . De mainframe kamer moet schoon , koel en goed geventileerd . Deze machines genereren van een groot deel van de warmte ; koele lucht moet in constante circulatie blijven om schade aan kritische computer componenten te voorkomen
Besturingssystemen

Misschien wel het grootste verschil in het mainframe . computers versus afdelings-en andere servers heeft te maken met de besturingssystemen die zij lopen . Mainframes draaien doorgaans grotere en robuustere systemen zoals Z /OS , MVS , VSE en OS/390 . Deze zijn veel krachtiger en betrouwbaarder dan de desktop en server besturingssystemen die hebben zich verspreid in kleinere bedrijven .

Previous: Next:
  mainframes
·Hoe je CMOS resetten Nadat de …
·64 Bit compatibele processoren…
·Hoe te CR2032 CMOS batterijen …
·Kenmerken van een Mainframe Co…
·Hoe kan ik Internet telefonere…
·Hoe een Recovery Disk Boot voo…
·Geschiedenis van Mainframe Com…
·How to: DSN Call 
·Wat is Mainframe Data Entry ? 
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Kunt u Sluit een videoprojector aan een …
·Hoe maak je een MacBook Pro 13 Problemen…
·Wat Verbindingen Computers & randapparat…
·Hoe een EMachines laptop Demonteer 
·Hoe je RAM Test in Win Me 
·Hoe de C - schijf Primaire Zorg 
·Hoe maak je een T30 Geheugensleuf Repare…
·Onderdelen van de computer CPU 
·Hoe maak je een VK- 30 video te converte…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com