Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> laptops >> Content
Wat is de FN toets om op een computer
? Elke toets op een toetsenbord van de computer is in staat om een scala aan functies , afhankelijk van hoe het wordt gebruikt in combinatie met andere toetsen . Weten wat sneltoetsen beschikbaar zijn en hoe u alledaagse taken uit te voeren snel is belangrijk om efficiënt te werken . De toets " Fn " , te vinden op bijna alle laptop en draagbare computer toetsenborden , kunt u een aantal dingen doen zonder uw handen van het toetsenbord. Modificatietoetsen

De " Fn " ( of " FN " of " Function " ) toets op de laptop pc is meestal te vinden in de linkerbenedenhoek van het toetsenbord , in de buurt van de "Shift " en " Ctrl " ( control) toetsen . De Fn-toets functioneert net zoals Shift en Ctrl - als een ' modifier ', wat betekent dat het iets doet wat alleen bij gebruik in combinatie met een andere toets . In veel programma's , bijvoorbeeld , als u houdt u de Ctrl-toets ingedrukt en druk op de letter "O , " een dialoog box zal verschijnen om u toelaten om een bestand te openen . De Fn-toets werkt op dezelfde manier . Het wordt meestal gebruikt in combinatie met de " F1 " tot " F12 " toetsen .
Ruimte besparen

Schrijfmachines van het verleden
had weinig meer dan letter -en cijfertoetsen , terwijl hedendaagse computer toetsenborden hebben meestal ongeveer 100 toetsen . Op de laptop computers , ruimtebesparend is een hoge prioriteit . Met de Fn-toets wordt gebruikt met de F1 tot F12 , gebruikers hebben 12 meer keyboard functies beschikbaar - maar de computerfabrikant had slechts om een ​​sleutel toe te voegen
F1 tot F12 < br . >

de F1 tot F12 toetsen , gevonden op de bovenste rij van de meeste laptops , een andere functie op basis van het actieve programma . In Microsoft -programma's , bijvoorbeeld , F7 loopt meestal spellingcontrole , terwijl F5 verfrist een browservenster . Bij gebruik in combinatie met de Fn-toets , de F1 - F12 hebben gewoonlijk hardware controls , zoals de helderheid van het scherm en contrast , volume en cd /dvd- controles. Deze functies variëren, afhankelijk van fabrikant en functies van de computer .
Wat te zoeken

Computer Fabrikanten proberen hun toetsenborden zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken , maar met de meerdere symbolen op elke toets en het aantal speciale toetsen , is het gemakkelijk om in de war raken . Kijk voor een symbool op de Fn-toets , zoals een vierkant of driehoek . Wanneer die vorm lijkt op andere toetsen , betekent deze toetsen hebben Fn - enabled functies . Soms Fn functies worden door een andere kleur aangeduid . Op sommige ThinkPad -modellen , bijvoorbeeld , zijn Fn functies op de toetsen in blauw .
Andere tips

De documentatie die werd meegeleverd met uw computer zal meer informatie op het model - specifieke functies van uw Fn-toets . Kijk ook online voor specifieke hulp voor de fabrikant van uw computer en het modelnummer .

Op sommige computers , kunt u de Fn-toets programmeren om extra taken uit te voeren .

Previous: Next:
  laptops
·Hoe je naar fabrieksinstelling…
·Hoe een HP Pavilion DV6700 Rep…
·Hoe maak je een Lenovo T61 Pro…
·Informatie over de HP Pavilion…
·Hoe kan ik een HP 8430 laptop …
·Hoe de CMOS resetten op een Th…
·Hoe te Overclock een Asus Eee 
·Hoe krijg ik mijn laptop te co…
·Compaq Presario CQ 61 Specs 
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe een HP Pavilion DV2500 Notebook Micr…
·Hoe te Scharnieren wijzigen op een Dell …
·Hoe maak je een Wonderwall Entertainment…
·iPad Bluetooth Problemen 
·Hoe maak je een Lexmark E250DN Problemen…
·Hoe Memory in een HP notebook en een Com…
·Hoe het opzetten van een CSS Dedicated S…
·Hoe maak je een harde schijf wissen met …
·Gateway NV53 Webcam Problemen 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com