Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> laptops >> Content
Hoe je het moederbord vervangen op een Dell Inspiron 6000
Het verwijderen van een moederbord in een desktop computer kan relatief eenvoudig : haal de onderdelen , dan wisselen van het moederbord . Echter , vanwege het compacte karakter van een laptop - zoals de Dell Inspiron 6000 - omwisselen van een moederbord kan veel tijd in beslag nemen , als het niet goed gedaan , kunt u de inwendige onderdelen beschadigen . De vervangende moederbord moet compatibel zijn met de rest van de componenten of de computer mogelijk niet correct te zijn . Wat je nodig hebt
Kleine platte schroevendraaier
kruiskopschroevendraaier
Nieuw moederbord
Toon Meer Aanwijzingen
verwijderen Moederbord
1

Draai de computer om, zodat de onderkant naar boven en de scharnieren zijn aan de top . Verwijder de batterij op de rechterbovenhoek van het schuiven van de batterijvergrendeling naar rechts. De batterij zal pop-up , dus trek deze uit de sleuf te verwijderen . Kopen van 2

Verwijder de twee schroeven van de RAM- kap op zijn plaats , verwijder het deksel . Het RAM deksel is in het midden van de computer , in de buurt van de bodem .
3 Laptop RAM lijkt op deze foto , maar zal korter zijn .

Maak de RAM door de klemmen van de RAM aan weerszijden van elkaar tegelijkertijd drukken . Het RAM-geheugen zal verschijnen , trek deze uit de sleuf te verwijderen. Het RAM-geheugen ziet eruit als een kleine computer bord met zwarte vierkantjes op het.
4

Verwijder de twee schroeven aan de rechterkant , net onder waar de batterij was , om de harde schijf los te maken . Trek de aandrijving naar rechts om het te verwijderen .
5

Verwijder de dertien schroeven die volgen langs de onderkant van de laptop . Er zijn vier schroeven aan de bovenzijde en vier corresponderende plaatsen op de bodem . Er zijn twee schroeven bij waar de schroeven van de harde schijf zijn langs de rechterrand van de laptop . Een schroef is direct aan de rechterkant van het lipje op de klep . De laatste twee zijn net boven de ventilator vent in de linker bovenhoek van de laptop .
6

Draai de laptop over en het scherm volledig te openen .
7

Verwijder de scharnierkap door het plaatsen van een kleine platte schroevendraaier in de rechterkant van het scharnier deksel , dat is het stukje plastic met de power knop , direct boven het toetsenbord . Til het scharnier deksel met de schroevendraaier , vervolgens een vinger langs de onderkant van het deksel los te maken en het te verwijderen uit de laptop .
8

Verwijder de twee schroeven onder het scharnier deksel dat het toetsenbord te houden op zijn plaats - . ze boven de " F5 " toetsen " Ins "
9

Til het toetsenbord iets omhoog , koppel het toetsenbord connector , die direct boven de trackpad in het midden van de laptop . Trek het toetsenbord omhoog om deze te verwijderen .

Draai 10 de aardingsdraad van het moederbord en koppel de kabel van het beeldscherm . De aarddraad en displaykabel zijn in het midden van de laptop naar de top - stel je een lijn van de tweede " L " in " DELL " naar de laptop om de aarding draad en kabel van het beeldscherm vinden . Het display kabel is direct naast de aarding draad en heeft een lipje .
11

Koppel de witte en zwarte kabels van de Mini - PCI-kaart in de ruimte direct aan de rechterkant van de aarddraad en weer kabel . Spreid de clips aan weerszijden van de Mini - PCI-kaart uit elkaar om de mini - PCI-kaart los en verwijder .
12

Verwijder de vier schroeven ( twee elk) uit elk van de scharnieren van het beeldscherm . De scharnieren zijn in de linker en rechter bovenhoeken . Trek het beeldscherm omhoog om deze uit de laptop te verwijderen .
13

Verwijder de ene schroef direct aan de rechterkant van de aardingsdraad locatie .
14

Verwijder de touchpad connector van het moederbord - het in de ruimte direct in het midden van de laptop met ronde batterijdeksel . De connector is onder de accu . Na het loskoppelen van de touchpad , til de bovenklep van de laptop en verwijder deze .

Schroef 15 en verwijder de videokaart /thermische koeleenheid , dat is aan de bovenkant van de computer in het midden . De kaart /montage is rechthoekig met een koperen buis die loopt naar de zijkant van de laptop .
16

Verwijder het MCH koellichaam, die direct onder de videokaart /thermische koeleenheid . Verwijder de enkele schroef in de linkerbenedenhoek van het MCH koellichaam dat het vastzit op het moederbord , verwijder dan het koellichaam .

Schroef 17 en verwijder de microprocessor thermische koeleenheid , die eruit ziet als een "X " en is gelegen aan de rechterkant van de ventilator , in de linker bovenhoek van de laptop .
18

Draai de aansluiting die stelt de microprocessor op het moederbord tegen de klok . De aansluiting is de schroef links van de processor , die onder de microprocessor thermische koeleenheid . Til de microprocessor recht omhoog om deze te verwijderen na het losdraaien van de socket - wees niet te buigen of beschadigen de zijkant van de microprocessor met de pennen

Draai 19 de zwarte ventilator in de linker bovenhoek van . de laptop . Er is een schroef in de linker en een in de rechterbenedenhoek van de ventilator . Naast de onderkant rechts schroef , til de ventilator kabel om het los te koppelen van het moederbord .
20

Koppel de luidsprekerkabel en de Bluetooth- kabel aan de onderkant van de laptop . Beide zijn net boven waar de trackpad zou zijn geweest .

Schroef 21 het moederbord en verwijder deze uit de laptop behuizing . Er is een schroef direct boven waar de videokaart was , bovenaan en direct in het midden van de laptop , een ander is in de linkerbovenhoek van de harde schijf waar vroeger terwijl de laatste zich in de rechterbenedenhoek van diezelfde ruimte . Til het bestuur van de rechterkant om het te scheiden van de behuizing .
De linkerkant van het nieuwe moederbord installeren van de nieuwe moederbord

Plaats 22 in de behuizing eerste , dan naar beneden lag de rechterkant . . Schroef het moederbord in de behuizing op dezelfde plaatsen waar je ze gehaald uit de oorspronkelijke moederbord
23

Sluit de Bluetooth- en luidsprekerkabels op het moederbord - Duw stevig op de connectoren om er zeker ze verbinding veilig .

Plaats 24 van de ventilator in de behuizing en schroef deze inch Zorg ervoor dat het gebogen gedeelte van de ventilator is in de linkerhoek en sluit de ventilator aan op het moederbord .

25

Lijn de microprocessor op het moederbord , zet deze op zijn plaats en draai de bus naar rechts om het te beveiligen. De microprocessor en het moederbord hebben overeenkomstige pijlen die dienen als leidraad om een lijn te brengen met de andere .

Plaats 26 van de microprocessor thermische koeleenheid op de top van de microprocessor en schroef deze in het moederbord . De schroef slots zijn genummerd op de montage , draai ze in numerieke volgorde .

Plaats 27 het MCH koellichaam op de plek waar de videokaart was en zet het vast met de enkele schroef in de linkerbenedenhoek .

plaats 28 van de videokaart /thermische koeleenheid op de top van het koellichaam en schroef deze op zijn plaats . Zorg ervoor dat het moederbord connector in de linkerbenedenhoek .
29

Lijn de bovenste klep van de laptop behuizing op de onderkant . Sluit de touchpad connector , klik het deksel op zijn plaats door stevig naar beneden te drukken op het langs de randen van het frame . Ook, schroef de schroef aan de bovenkant en in het midden aan de bovenkant behuizing aan de onderkant vast te zetten.
30

Lijn het beeldscherm op de laptop door het afstemmen van de scharnieren aan de lege schroefgaten in de boven links en rechts hoeken van de laptop . Schroef de display in de behuizing en schroef de aardingsdraad in en sluit het beeldscherm aan op het moederbord .

Slide 31 de mini - PCI-kaart in de mini - PCI-slot aan de rechterkant van het scherm kabel . Plaats de rechter kant in het eerste, dan duwt u op de linkerkant van de kaart om deze vast te zetten . Sluit de witte en de zwarte draden aan op de mini - PCI-kaart .
32

Sluit de kabel van het toetsenbord op het moederbord schuif het toetsenbord , onderkant eerst , op de laptop . Zet de laptop met de schroeven boven de " F5 " toetsen " Ins " .
33

Lijn het scharnier deksel boven het toetsenbord . Druk op de linkerzijde van de scharnierkap eerst neder , klik deze dan op zijn plaats gaan van links naar rechts door te drukken stevig op het.
34

Sluit de laptop en draai het om . Vervang de dertien schroeven in hoofdstuk 1 , Stap 5 genoemd .
35

Plaats de vaste schijf in de rechterkant van de laptop . Zet het vast met de twee schroeven aan de rechterkant van de laptop .

Schuif het RAM in het geheugenslot, rechterzijde eerste 36 . Het RAM-geheugen kan maar op een manier , dus als het niet zijn plaats te schuiven , draai hem om en probeer het opnieuw . Duw op de linkerkant van het RAM-geheugen om het op zijn plaats vast te zetten. Vervang de RAM te dekken en schroef deze op zijn plaats .
37

Plaats de batterij in de sleuf . Zet de batterij in top eerst, dan duwt u op de onderkant totdat deze vastklikt .

Previous: Next:
  laptops
·Hoe je HDTV kijken op een lapt…
·Hoe pas ik mijn Compaq nc6220 …
·Hoe om te controleren laptop b…
·Hoe om uw droom laptop bouwen 
·Hoe je HDMI Voeg Into een comp…
·De Mac Air 1.4 Vs . de 1.6 
·Hoe stel ik de ventilator op e…
·Toshiba Satellite A300 - 19Q I…
·Wat heb ik nodig om gebruik mi…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Waarom is de Dell XPS Laptop Power Suppl…
·Hoe de Windows XP -productcode Installee…
·Hoe om te controleren voor AppleCare 
·Hoe maak je een modelnummer 
·Hoe kan ik bekijken een verborgen map in…
·Verizon MiFi instructies 
·Hoe te herstellen verwijderde SD Picture…
·HP L2000 Specs 
·Is er een mogelijkheid van Rolling Back …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com