Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> laptops >> Content
Hoe worden Notebooks verschillend van desktop PCs
? In 1975 , IBM liet de 5100 laptop model . Met een 5 - inch scherm en een gewicht van £ 55 . , Het was 's werelds eerste " draagbare " pc . Hoewel logge door moderne normen , de 5100 had hetzelfde basiskenmerk notebooks van vandaag genieten : het opgenomen een monitor , toetsenbord en de toren in een zelfstandige eenheid . Gekoppeld aan de miniaturisering en de alomtegenwoordigheid van draadloos internet , kunnen gebruikers van een notebook worden bevrijd van de stationaire desktop PC . Echter , deze voordelen komen ook met nadelen . Upgrades

Fabrikanten ontwerpen desktops
eenvoudig worden gedemonteerd . Typisch , het verwijderen van een paar schroeven zal toegang tot een desktop 's processor , videokaart , harde schijf en RAM toestaan ​​. De meeste laptops kunt RAM- toegang via een gemakkelijk te verwijderen doorgeefluik. Dit is soms het geval voor harde schijven ook. Echter , laptops bijna nooit zorgen voor een gemakkelijke toegang tot de processor of videokaart .

Access
is maar een probleem . Soms notebook fabrikanten weigeren processor en videokaart upgrades helemaal. Indien mogelijk , kunnen dergelijke upgrades scherm onthechting , toetsenbord verwijderen , chassis demontage en zorgvuldige manipulatie van ingewanden van de notebook nodig .
New Technology

Volgens Intel , nieuwe technologieën hebben de neiging eerst beschikbaar voor desktops geworden . Als zodanig , laptops zijn vaak een generatie achter de state - of-the - art desktops in termen van prestaties basics zoals processorsnelheid , RAM-capaciteit , RAM- type, videokaart prestaties en de harde schijf opslagcapaciteit . Deze kloof is vooral merkbaar bij het uitvoeren van multimedia , videobewerking en gaming toepassingen , de nieuwste versies van die zijn meestal ontworpen voor gebruik met de meest up -to - date hardware .
Processors < br >

de processor is de heetste - rolbaan computer , waarbij desktops tot grote ventilatoren en koellichamen te nemen om de interne temperatuur te houden . Ruimte en energie beperkingen maken laptop ventilatoren en koellichamen minder effectief , noodzakelijk speciale 'mobiele' processoren die koeler blijft , volgens PC Mech . Hoewel ze vaak in de buurt komen , deze processors lage temperatuur over het algemeen niet zo goed als hun desktop tegenhangers uit te voeren , wat resulteert in tragere werking .
Data Storage

Desktop gebruikers
kunnen nemen meerdere harde schijven in " RAID arrays , " het verhogen van de lange termijn data opslag capaciteit . Dergelijke arrays zijn anders dan externe harde schijven in dat het besturingssysteem herkent ze als een enkele schijf . Een array kan voorkomen dat gegevens verloren gaan door het automatisch opslaan van kopieën van gegevens op meer dan een schijf zonder de noodzaak om een extern apparaat aan te sluiten. Het kan gebruik maken van " data striping ", een techniek die segmenten reeksen van gegevens en slaat ze op verschillende stations . Volgens helpen met pc's , dit maakt de schijven om simultaan te werken bij het opslaan en ophalen van gegevens , het vervullen van taken sneller dan single -drives . Ook, in tegenstelling tot externe schijven , kan een array bestaat uit meer stations dan er USB- en FireWire-poorten , aangezien het niet nodig deze voor de werking ervan .
Prijs

het is mogelijk om een laptop wiens capaciteiten rivaal een top-of - the-line desktop te kopen . Echter, ondanks de constante schommelingen van de computer van de prijzen , een laptop zal in het algemeen meer kosten dan een desktop met dezelfde specificaties . Falende apparatuur vormt een ander probleem , want het is vaak goedkoper en eenvoudiger om defecte onderdelen van een desktop dan die van een laptop te vervangen .

Previous: Next:
  laptops
·Hoe kan ik een laptop opgelade…
·Hoe maak ik Demonteer een Comp…
·Hoe Schoon een Eee PC 
·Hoe uit elkaar te halen een To…
·Lenovo 3000 G530 Specs 
·Dell Inspiron 5100 Battery Rep…
·Hoe kan ik een Dell Inspiron b…
·Hoe te verbinden mijn laptop n…
·Hoe te Helderheid verhogen op …
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·How to Get Rid van oude computers in Lon…
·Hoe je CPU koelpasta Solliciteer Correct…
·Hoe u de juiste grafische kaart te vinde…
·Hoe te Factory Restore een Acer Aspire 5…
·Hoe te verbinden de G4 Cube naar Draadlo…
·Hoe maak je een gebruikersaccount te ver…
·Hoe gebruik je een HP LaserJet 4 Plus Pr…
·Hoe maak je een ToughBook 18 Herstel 
·Op een gegeven moment zal je waarschijnl…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com