Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> laptops >> Content
Mijn Dell Inspiron 1525 start niet op AHCI- modus
Dell vrijgegeven van de Inspiron 1525 in juli 2006 - net op tijd voor de back - to-school laptop kopen rush. In tegenstelling tot de meeste Inspiron laptops - waarmee consumenten online bestellen - Dell bood de 1525 via partner retailers in traditionele baksteen en mortel winkels . De 1525 wordt geleverd met een 120GB Serial ATA ( SATA ) schijf, die snellere prestaties dan parallel ATA of IDE harde schijven biedt . Terwijl de aandrijving in de 1525 ondersteunt AHCI-modus , doet Dell niet de optie standaard in te schakelen. U kunt AHCI -modus inschakelen in het BIOS eenvoudig genoeg , maar dit resulteert meestal in een systeem crash - tenzij u uw Windows-installatie eerst te bereiden . Wat AHCI is Mijn

AHCI
, of Advanced Host Controller Interface , is een protocol ontworpen voor gebruik met SATA- host controllers en harde schijven . Het protocol ondersteunt inheemse command queuing , die de hoeveelheid tijd die nodig is voor het scannen en zoeken naar een harde schijf voor data vermindert . AHCI ondersteunt ook hot - stekker voor SATA-schijven , aansluit of verwijderen van nieuwe stations , terwijl het systeem actief is . Echter, omdat de 1525 is een laptop , hot - plugging niet mogelijk is en inheemse command queuing is het belangrijkste voordeel van AHCI .
Wie is AHCI

Als je alleen uit te voeren basistaken op uw Inspiron 1525 , zoals surfen op internet , video's kijken of werken op de occasionele Word-document , zal AHCI waarschijnlijk niet profiteren u zeer. Echter, als aan de andere kant , je wilt om multi - taak op uw laptop en houdt meerdere vensters tegelijk open , kan AHCI verminderen zoeken en lees de tijd op de harde schijf aanzienlijk . Dit kan leiden tot minder vertraging bij het overschakelen ramen of het openen van meerdere exemplaren van een applicatie of webbrowser .
Maken AHCI Werk

Zodra je AHCI -modus inschakelen in het BIOS en herstart uw 1525 laptop , het crasht meestal zodra je probeert op te starten in Windows . Dit is omdat Dell geïnstalleerde Windows op de 1525 zonder waardoor de stand in de BIOS alvorens dit te doen . Daarom moet u het Windows-register bewerken voordat inschakelen AHCI-modus in het BIOS . Om de Windows Register -editor te openen , klikt u op "Start , " typ " regedit " in het zoekvak en druk op ' Enter '. In de Windows Register-editor , wijzig de waarde voor de " HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServicesMsahci " intrede van " 1 " naar " 0 " en herstart de machine . De AHCI BIOS item te " Enabled " en verder op te starten in Windows .
Mogelijke problemen

bewerken het Windows-register is een potentieel gevaarlijke geavanceerde techniek die kan leiden tot systeemfouten of instabiliteit. Voordat het bewerken van de " HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServicesMsahci " waarde , slaat u een kopie van het register door te klikken op " Bestand " en vervolgens " Exporteren " in de menubalk . Indien mogelijk , slaat u de instellingen van het register op een USB flash drive , zodat u ze kunt gebruiken om de oorspronkelijke instellingen te herstellen als Windows niet meer willen opstarten . Als Windows niet meer willen opstarten na het bewerken van het register , start u de laptop in de veilige modus en klik op " File " en vervolgens " Import " om de oorspronkelijke waarden van de USB flash drive opnieuw te laden .

Previous: Next:
  laptops
·Informatie over de Vaio Laptop…
·Hoe de video-uitgang wijzigen …
·Wat is een functietoets voor W…
·Hoe maak je een Compaq C700 LC…
·De Gemiddeld Laptop Specs 
·Hoe kan ik een laptop touchpad…
·Hoe kan ik zet het volume op m…
·Hoe kan ik een Dell XPS M1730 …
·Hoe de Volume Turn Down op uw …
  Related Articles
Mijn iPad Zal niet Lees PDF's 
Hoe maak je een verloren iPad met Find M…
Waarom wordt mijn iPad Say Niet opladen …
Waarom wordt mijn iPad Houd verliezen va…
Hoe te gebruiken mijn iPad op een vliegt…
How to Get My Kindle boeken op mijn iPad…
Kan ik kijken Hulu op mijn iPad ? 
Kan ik Schrijven op mijn iPad met Ever L…
Hoe te bewerken Word-documenten op mijn …
  Hardware Articles
·Hoe kan ik een dvd in XP formatteren 
·Hoe te installeren van een Wireless 5720…
·Hoe de snelheden van geheugenmodules Bep…
·USB Cord Types 
·Verschillen tussen een primaire en een e…
·Mijn laptop wordt Typen Weird Characters…
·Sentry Safe Hard Drive Installatie-instr…
·Hoe te NVRAM resetten op een Powerbook G…
·Computer Port Problemen 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com