Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Input & Output Devices >> Content
Parallel Computer Connection Definition
Een parallelle verbinding is elke vorm van elektronische interface die een individu draad gebruikt voor elke " bit " van data . Een bit is de kleinste eenheid van informatie van een computer begrijpt . Een bit kan een waarde van een of nul , elektronisch weergegeven door een lage spanning ( " zero" ) of een hoge spanning ( "een" ) bevatten. Parallelle poorten worden gebruikt om een ​​standaard onderdeel van PC hardware , maar vandaag ze zijn bijna volledig vervangen door moderne standaarden zoals USB . IEEE
Standard

Elke verbinding die een aparte draad gebruikt voor elke bit kwalificeert als parallel . Echter , in 1994 het Institute of Electrical and Electronic Engineer ) creëerde een standaard voor een 25 -pins parallelle aansluiting in reactie op de groeiende vraag naar standaardisatie in printer -verbindingen , bekend als IEEE 1284 . Een IEEE 1284 -aansluiting maakt gebruik van acht pinnen om data te verzenden - een voor elke bit in een " byte " - vijf voor statusinformatie , vier om de hardware en de overige acht voor elektrische aarding controleren
. voordelen en Nadelen

De kracht van een parallelle poort is de eenvoud. Omdat elke bit van de gegevens wordt uitgevoerd op een aparte lijn, maar eenvoudig te implementeren en programma , en geen ingewikkelde timing of de efficiëntie van de kant van de programmeur vereist . Parallelle poorten kan een hele byte ( acht bits ) overbrengen in een keer, dus ze waren sneller dan vroeg seriële poorten , die alleen kon zenden een beetje op een moment .
Nadelen
< br

Parallelle poorten > zijn omvangrijk en inefficiënt , en veel trager dan de moderne interfaces . Bijvoorbeeld , firewire , een moderne standaard voor externe harde schijven , digitale videocamera's en andere randapparatuur , gebruikt slechts 9 pinnen om gegevens op een veel grotere tarieven dan een parallelle aansluiting .
Toepassingen
< br >

De parallelle poort was oorspronkelijk bedoeld als een printer -interface , waardoor dot - matrix printers worden aangesloten op computers zonder extra hardware . Echter , in de tijd parallelle poorten kwamen worden gebruikt voor een verscheidenheid van hardware randapparatuur zoals joysticks en zip drives . Vandaag parallelle poorten zijn bijna volledig vervangen door de moderne aansluitingen zoals USB en firewire , maar de eenvoud van de parallelschakeling heeft geleid tot zijn voortdurende algemeen gebruik in hobbyist elektronica en robotica .
< br >

Previous: Next:
  Input & Output Devices
·Wat doet een Mark Mean in seri…
·Hoe je Media Transfer Via een …
·Hoe te identificeren wat de So…
·Hoe maak je verbinding een SVG…
·UART communicatie protocol 
·Hoe Computer Presentaties afsp…
·Hoe maak je een Yamatake Honey…
·Hoe te Sprekers Connect op een…
·Hoe maak je verbinding een web…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe het nu iTunes University Cursussen v…
Hoe het opzetten van een Internet- verbi…
Hoe je foto's importeren Met de iPad Cam…
Hoe je foto's te synchroniseren vanaf uw…
Waarom wordt mijn iPad Houd verliezen va…
Hoe Hook Up een iPad naar uw computer 
Kan de iPad de plaats innemen van een co…
  Hardware Articles
·Hoe te openen een Sony VAIO PCV RS360CS …
·Computer Speed ​​Analyse 
·Hoe te Refill Lexmark cartridges 
·De beste manier om Printer Debris reinig…
·Font Size Changes mijn Mac Screen 's Wan…
·Hoe de Sterkste signaal van uw router Ge…
·Hoe te animeren met een Bamboo Tablet 
·Hoe de iPhone gebruiken als een muis 
·EMachines D525 - 2925 Specificaties 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com