Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Desktop Computers >> Content
Wat maakt een computer werken
? In de afgelopen decennia personal computers ( pc's ) zijn geëvolueerd met een duizelingwekkende snelheid . Machines die eenmaal nodig een magazijn te onderhouden kan nu past in de palm van de hand van de gebruiker . Niet alleen zijn ze kleiner , maar een typische PC is exponentieel krachtiger dan een model vrijgegeven slechts een paar jaar eerder . Moderne computers huis een verscheidenheid van onderdelen die samenwerken om een stabiel en effectief instrument te creëren . De voortdurend evoluerende hardware kan computeronderwijs een voorgevoel taak te maken , maar een aantal basisbegrippen worden voortdurend gebruikt om een ​​pc te laten werken . Soorten

De verschillende computer merken , zoals Dell , Gateway en HP , zijn zeer vergelijkbaar aan de binnenkant . Elke fabrikant gebruikt dezelfde soorten onderdelen naar machines die alleen kan worden onderscheiden door hun unieke branding . Zelfs Apple computers , bekend om het hebben van uitzonderlijke ontwerpen , zijn in wezen hetzelfde als de merken van hun concurrenten . Laptop en desktop computers ook gebruik maken van dezelfde functionele ontwerpen . Laptops offeren wat kracht om kleinere versies van dezelfde onderdelen te creëren , maar ze zijn in principe hetzelfde . Met andere woorden , als je begrijpt hoe een computer werkt zul je een goede greep op de anderen te hebben. Begrijpen hoe een computer werkt komt neer op kennis over de vitale delen in elke machine .
Vital onderdelen

Computers
bestaan ​​uit verschillende grote elektronische chips , elk met een specifieke functie . De vitale onderdelen in elke computer onder het moederbord , harde schijf , processor , RAM ( random access memory ) , videokaart , voeding en andere optionele accessoires , zoals schijfstations en draadloze netwerkkaarten .

Het moederbord is een grote chip die alles in de computer verbindt . Het fungeert als een soort controlestation dat verbindt en integreert de andere delen . Bijvoorbeeld , de processor , RAM en videokaart rechtstreeks toe in het moederbord . Deze onderdelen elk omgaan met verschillende aspecten van informatieverwerking . RAM slaat actuele informatie op uw computer . Wanneer u een programma opent , zoals een internet browser , een deel van uw RAM-geheugen is toegewezen aan loopt die toepassing . De processor en videokaart proces informatie en maken de verschillende functies op een computer werken . Bijvoorbeeld , het draaien van een spel op een computer vereist de voortdurende analyse van informatie , een taak die is gevallen op de processor en videokaart .

De harde schijf fungeert als een soort van lange termijn geheugen opslagruimte . Informatie over uw computer , zoals muziek , films en foto's , zijn allemaal bewaard op de harde schijf . Deze opslagruimte omvat ook de code die wordt gebruikt om programma's zoals tekstverwerkers en games draaien .

Slot de voeding wordt aangesloten op de muur en splitst de benodigde energie aan elk onderdeel van de computer . Een belangrijke snoer gaat naar het moederbord aan de macht van de verschillende chips , terwijl aparte snoeren macht accessoires zoals schijfstations .
Accessoires

Er zijn tal van computer onderdelen die niet essentieel voor de werking van een systeem , maar toch belangrijk zijn voor gebruikers . Deze toevoegingen zijn dingen zoals CD , DVD en Blu - Ray drives , draadloos internet kaarten , tv-tuners en geluidskaarten .

De verschillende soorten schijven op het moederbord en de voeding via verschillende snoeren zijn aangesloten . De verbinding met het moederbord draagt ​​informatie naar en van de schijven , terwijl de verbinding met de voeding geeft de aandrijfkracht . Als alternatief , draadloos internet kaarten , tv-tuners en geluidskaarten stekker direct in het moederbord en geen individuele netsnoeren niet nodig . Elk van deze bieden specifieke functie , zoals verbeterde geluidskwaliteit en de mogelijkheid om TV te kijken op een computer monitor , maar zijn niet noodzakelijkerwijs van vitaal belang voor de functie van een computer .
Besturingssysteem
< br >

De combinatie van hardware zorgt voor een computer die in staat van complexe berekeningen en enorme hoeveelheden opslagruimte , maar dat doet weinig zonder een gebruikersinterface . Geïnstalleerd op de harde schijf is een besturingssysteem , zoals Windows , Mac OS of Linux . Een besturingssysteem is een groot programma dat visuele interfaces te creëren om gebruikers in staat om toegang te krijgen tot informatie , inhoud maken en navigeren hun computer . Binnen de besturingssystemen zijn meer programma's , zoals Internet Explorer , Microsoft Word en spelletjes . Elk van deze programma's gebruik maken van de middelen die door de hardware te functioneren. U kunt een glimp van een computer krijgen zonder een besturingssysteem wanneer u een apparaat aan te zetten - de witte tekst die vliegt door het scherm op start - up plaatsvindt voordat het besturingssysteem actief is . Zonder deze vitale stukjes software , zou eenvoudige taken zoals surfen op het internet onmogelijk zijn .
Koppelverkoop het Samen

Computers
zijn complexe machines met veel delen die nodig zijn om werken in koor . Alles begint met de hardware , die wordt gevoed door een voeding , en samengebonden via een moederbord . Een van de onderdelen die aan het moederbord is een harde schijf die informatie, inclusief het besturingssysteem van de computer opgeslagen . Een besturingssysteem waarmee gebruikers hun computer te bedienen door middel van een visuele interface . Als een van deze onderdelen ontbreekt , zou de computer onbruikbaar voor dagelijkse functies zijn . Computers ontbreekt een besturingssysteem zou te ingewikkeld en omslachtig zijn , terwijl een systeem ontbreekt de juiste hardware zou gewoon niet aan beginnen . De meeste van de functies van het dagelijkse computergebruik worden gedaan door middel van programma's gecreëerd binnen een besturingssysteem , zoals Internet Explorer voor het surfen op het internet en Microsoft Word voor tekstverwerking .

Previous: Next:
  Desktop Computers
·Toegang tot een gecrashte hard…
·Hoe maak je een maximale snelh…
·Dell Dimension Vervanging van …
·EMachines T5048 Specs 
·Hoe te Factory - Restore een A…
·Hoe maak je een D Drive Openen…
·Specificaties voor een OptiPle…
·Hoe uit elkaar te halen een De…
·De nadelen van een Business De…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Het automatisch laden Error Correction o…
·Hoe de USB-microfoon op Windows XP voor …
·DVR Card Probleem : bevriest Wanneer con…
·Hoe je HP Photosmart installeren All - i…
·Hoe om te ontdekken als uw laptop een dr…
·Hoe te herstellen van een microSD-kaart 
·Hoe maak je verbinding een HP LaserJet 1…
·Verwijdering van BIOS Revision A08 
·Hoe maak je een Boot virus te verwijdere…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com