Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Printers >> Content
Definitie van een matrix printer
Het lijkt alsof er een nieuw soort computer printer elke dag wordt vrijgegeven . Printers zijn bijna net zo oud als de computers en lijken hand in hand gaan met hen . De laser-en inkjetprinters van vandaag al danken hun oorsprong aan een van de vroegste vormen van printers , de dot - matrix printer . Hoewel de technologie is meer dan 40 jaar oud , is de dot - matrix printer nog steeds gebruikt in vele plaatsen vandaag . Hoe het werkt

Net als een typemachine , een dot - matrix printer werkt door het opvallende pennen tegen een inktlint om een ​​reeks puntjes te produceren op het papier . De stippen zijn nauw aan elkaar verdeeld om de personages die ze afdrukt vormen . De meeste matrixprinters gebruiken speciaal papier met " tractor gaten" opgesteld aan beide kanten zodat het kan worden gespoeld in de machine . Dat mag het papier stabiel zal blijven als de pinnen raken .
Geschiedenis

De dot - matrix printer werd voor het eerst geïntroduceerd in 1970 door Centronics , hoewel Digital Equipment Corporation ( aka " Digital " ) introduceerde een dot - matrix printer hetzelfde jaar . Deze printers werden gemaakt voor zakelijk en industrieel gebruik , en er was geen echte thuis -versie tot 1978 , toen Epson vrijgegeven van de TX - 80 , de eerste dot - matrix printer voor thuisgebruik . Het volgende jaar , Epson vrijgegeven zijn populaire MX - 80 .
Kenmerken

Er zijn een aantal kenmerken die de verschillende niveaus van de dot - matrix printers scheiden . De eerste is de afdruksnelheid . Dot - matrix printers maken gebruik van een metrische tekens per seconde ( CPS ) om te bepalen hoe snel een printer is . De meeste matrixprinters hebben verschillende snelheden , afhankelijk van de afdrukkwaliteit die desired.Another kenmerk in het bepalen van de afdrukkwaliteit is de pin kwaliteit . Dot - matrix printers kunnen zijn uitgerust met een variërend aantal pennen die het lint en papier raken . Het aantal pennen algemeen varieert 7-24 . Een 24 - pins printer heeft de beste afdrukkwaliteit en de output is soms moeilijk te onderscheiden van die van een moderne inkjetprinter .
Voordelen

De dot - matrix printer is nog steeds een zeer goede optie voor bepaalde toepassingen . Een matrixprinter is nog steeds de enige printer die kan printen op multi - layered vormen ( wat geweldig is voor het produceren van kopieën van documenten is ) . Ook zijn ze relatief goedkoop . Ze zijn geweldig voor bedrijfsinterne toepassingen , zoals salarisadministratie afdelingen .
Overwegingen

Omdat ze gebruiken pinnen om het papier en lint geraakt , dot - matrix printers zijn berucht luid wanneer hij werkt . Ook vanwege het pinnen , is de afdrukkwaliteit niet van plan om zo goed als een laser-of inkjetprinter . Inktlintcartridges kan zijn moeilijk te vinden voor sommige oudere modellen .

Previous: Next:
  computer Printers
·Hoe kan ik een printer Media J…
·DesignJet probleemoplossing 
·Hoe kan ik in een inktpatroon …
·Printen op 4x6 kaarten Met een…
·Hoe maak je een kanon MF 8180 …
·Hoe Printer Driver verwijderen…
·HP 3100 scanner Problemen 
·Printen met Bluetooth in Vista…
·Hoe kan ik een HP 2200 Inkjet …
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Hoe u de HP Officejet 7210 
·Hoe maak je een Datamax printer Purge 
·Hoe lang duurt een VGP - BPS5 oplaadbare…
·Waar naar Smart Media Cards Online kopen…
·Hoe maak je een SD -kaart Bootdisk Start…
·Hoe de cd - rom Vervang in een ThinkPad …
·Hoe naar Mount Projectors op een Gips Pl…
·Hoe maak je verbinding een Mac Mini 
·Hoe maak je een Canon iP1600 printer Pro…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com