Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Randapparatuur >> Content
Verschil tussen Parallel & Serieel Kabels
Parallelle en seriële verbindingen zijn twee manieren om data te versturen van de ene plaats naar de andere . Per definitie is een seriële verbinding is een sequentiële eenrichtingsverbinding via een draad . Daarom zal een seriële kabel hebben draden voor de overdracht van gegevens in beide richtingen . Een draad zal informatie eruit te halen, terwijl men het zal brengen binnen Parallel , aan de andere kant , is een manier om de snelheid van de verbinding door de overdracht van meer gegevens op hetzelfde moment in dezelfde richting over meerdere draden . Het is zoals het toevoegen van meer rijstroken om meer gegevens te krijgen te stromen . Vanishing seriële poorten

A ' seriële ' poort of kabel was oorspronkelijk een term die de naleving van de RS -232 standaard betekende . Dit vroeg om een ​​25 - pin D - vormige poort bekend als een D25 . De meeste computer fabrikanten ervoor gekozen om de kleinere D9 -poort voor economie, die volledig in overeenstemming opgeofferd aan de RS - 232- standaard gebruiken . Vandaag , seriële poorten worden in snel tempo vervangen door USB- en FireWire-poorten in de meeste toepassingen . Ethernet vervangt het gebruik van de RS - 232- compatibele netwerkapparatuur .
Serial Port Toepassingen

Serial
was oorspronkelijk een zeer veelzijdige standaard . Veel randapparatuur, zoals joysticks en game controllers gebruikt seriële evenals enkele modems en printers . Veel point of sale (POS ) apparaten zoals barcode scanners en LED-display borden gebruikt seriële poorten /kabels , en een aantal van hen zijn nog steeds in gebruik .
Eigenschappen
< br

Seriële poorten > omvatten vele instellingen waarmee de gebruiker of software om de data en methoden van aansluiting in een apparaat - naar-apparaat verbinding te controleren . Instellingen omvatten flow control , stopbits , pariteit en snelheid , onder anderen , zodat de gebruiker om apparaten met elkaar overeenkomen .
Parallel Voordelen

parallelle kabels , wanneer
gebruikt in dezelfde toepassingen als seriële kabels , blijken veel sneller zijn. De reden hiervoor is dat ze meer draden gebruiken om dezelfde gegevens in grotere blokken tegelijk verzenden. Vroege parallelle poorten waren unidirectionele met de gegevens net stroomt uit , maar later normen tweewegcommunicatie als de norm .
Printer Ports

De meest voorkomende plaats op een parallelle poort te vinden is op de printerpoort van uw computer . Deze poort is ofwel de D25 of een poort lijkt op het genoemd de Centronics-poort . De meeste moderne printers worden nu ontworpen om de USB-standaard gebruiken , en veel computer fabrikanten beginnen met het verzenden van systemen die niet eens beschikken over een parallelle poort .
Verouderde apparaten

op een gegeven moment zijn deze twee poorten en normen waren de methode van keuze voor alle soorten apparaten aansluiten op uw computer . Vandaag , USB , Firewire en Bluetooth bewegen zich in om hen te vervangen . Beide poorten worden langzaam verhuizen naar een gebied van hardware aangeduid als oudere apparaten . Deze apparaten zijn slechts opgenomen voor oudere hardware die nog in gebruik is te ondersteunen .

Previous: Next:
  computer Randapparatuur
·Scannen en faxen Instructies v…
·Hoe Hook Up Your Webcam 
·Hoe maak je een video met Life…
·Hoe kan ik inschakelen ECP op …
·Hoe kan ik een externe cd -bra…
·Toner Compatibiliteit van HP C…
·Hoe maak je een AVR - X 162 na…
·Hoe maak ik gebruik van de Wes…
·Manieren om een Fuser Roller v…
  Related Articles
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te kiezen tussen een MacBook , MacBo…
Het schakelen tussen programma's op een …
Verschillen tussen een iPad en een iPhon…
Hoe je iCal tussen een iPad en een compu…
Hoe je de bookmarks tussen een MacBook e…
Wat is het verschil tussen de iPad en de…
Het verschil tussen een Apple iPad en de…
Wat zijn de verschillen tussen de iPad e…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een BU - 10 -adapter install…
·PC naar TV Converter probleemoplossing 
·Hoe Memory Upgrade in een Dell Latitude …
·Hoe te converteren naar SATA IDE -kabels…
·Het kopen van een gebruikte tablet-pc ka…
·Definitie van een Whiteboard 
·Hoe het opzetten van BIOS op een IBM T30…
·Hoe naar Gateway BIOS updaten 
·Hoe kan ik een voeding van de computer v…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com