Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Randapparatuur >> Content
Dell Latitude D600 IRQ 11 Conflict 1394
Een hardware -apparaat kan een gevraagde actie niet uit te voeren , tenzij het toestemming krijgt van de centrale verwerkingseenheid , een essentieel onderdeel dat de uitvoering van de code in de Dell Latitude D600 bestuurt . Wanneer een apparaat nodig heeft om een bepaalde taak uit te voeren , is het contact met de CPU via een interrupt request lijn . Als een IEEE - 1394-apparaat probeert het CPU gebruik van IRQ 11 te praten en dat IRQ is gereserveerd voor een ander apparaat , kan hardware conflicten optreden . IEEE 1394

IEEE
1394 , ook wel bekend als FireWire of i.LINK , is een interface vergelijkbaar met de universele seriële bus op een computer . Net als USB is gebaseerd op USB 1.1 , USB 2.0 -en USB 3.0- standaarden , de term " IEEE 1394 " kan verwijzen naar IEEE 1394-1995 ( ook wel bekend als FireWire 400 ) of een IEEE1394 - 2002 ( FireWire 800 ) . De Dell Latitude D600 komt niet met ingebouwde IEEE 1394- sockets , maar de interface kan worden toegevoegd aan de computer met behulp van een personal computer kaart.
IRQ Regeling

Windows XP - het standaard besturingssysteem op de Dell Latitude D600 geïnstalleerd - ondersteunt 15 verschillende IRQ kanalen . Deze kanalen komen vooraf geconfigureerd . IRQ 11 wordt opengelaten voor gebruik met uitbreiding apparaten . Sommige IRQ kanalen kunnen worden gedeeld , terwijl anderen dat niet kunnen . Niet- deelbare IRQs gebruiken een industriestandaard architectuur ( ISA ) bus ; shareable IRQs gebruik een Peripheral Component Interconnect ( PCI ) -bus . Het merendeel van de apparaten geïnstalleerd in de Dell Latitude D600 gebruikt een ISA -bus , zodat ze niet kunnen gebruik maken van dezelfde IRQ -kanaal op hetzelfde moment .
IRQ-conflicten
< p > PC- kaarten zijn ontworpen om een of een ISA -of PCI- bus te gebruiken . De meeste 16 - bits kaarten gebruiken ISA , terwijl de meeste 32 - bits kaarten gebruiken PCI . Een kaart kan niet beide tegelijk of tussen de twee , en welke bus wordt gebruikt verschilt van de ene kaart naar een andere . Unlike ISA kunnen alle PCI apparaten communiceren op dezelfde IRQ kanaal tegelijk . Als een IEEE - 1394 -kaart is toegewezen aan IRQ 11 met een ander apparaat , maar ofwel component gebruikt ISA , zullen de apparaten niet in staat zijn om naar de CPU tegelijk spreken .
Automatische Opdrachten
< br >

Als een IEEE - 1394-apparaat wordt met behulp van IRQ 11 , mag het niet in strijd is met een ander apparaat, tenzij de IRQ- toewijzingen handmatig zijn veranderd . Hardware conflicten komen vaak voor in desktop computers omdat ze meerdere uitbreidingsslots beschikbaar , maar de Dell Latitude D600 heeft slechts een uitbreidingsslot , zodat conflicten zijn zeldzaam . Device Manager , bereikbaar vanaf het configuratiescherm van Windows , stelt gebruikers in staat om de IRQ kanalen op elk moment wijzigen . Het controleren van de " Automatische instellingen gebruiken " optie op het scherm van een apparaat Resources toelaat uw PC naar de IRQ opdrachten voor u configureren .

Previous: Next:
  computer Randapparatuur
·Logitech GamePanel Programma 
·Hoe USB -poorten bijwerken 
·Hoe maak je een USB Hub Monito…
·Hoe je externe Modems Test 
·Hoe maak je een headset Mic 
·Hoe te Altec Lansing luidsprek…
·Hoe maak je een Minicam instal…
·Hoe uw computer inschakelen He…
·Hoe maak je een USB- Zorg voor…
  Related Articles
Hoe de ooVoo op een Dell of een iPad dow…
Verschil tussen Dell Mini & iPad 
Hoe kan ik een Dell C600 -dock gebruiken…
Hoe te openen een Dell 220 Tower Case 
Hoe kan ik open de zaak van mijn Dell Di…
Hoe Hook Up een Dell Precision 370 op ee…
Dell T3500 Moederbord Specs 
Wat is het verschil tussen een Dell T550…
Hoe kan ik een nieuwe videokaart install…
  Hardware Articles
·Navullen Lexmark cartridges is uitgegroe…
·Hoe kan ik een HP Deskjet 3910 printer t…
·Hoe je RAM installeren in uw HP Desktop …
·Instructies voor het downloaden naar een…
·Hoe te bespoedigen uw Up & Down Pijlen o…
·Wat zijn de voordelen van multi-core pro…
·Hoe je digitale foto's overbrengen op ee…
·Hoe maak je een CD-ROM drive Herstel 
·Videokaarten Dat zal spelen Sims 3 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com