Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Laptops & Magnetic Gevaren
De informatie die op het internet circuleert over magneten en laptops lijkt niet doorslaggevend . Sommige websites zeggen dat magneten kunnen schaden harde schijven en schermen , anderen zeggen dat het is gewoon een mythe . De waarheid ligt ergens in het midden . Hard Disk Drive vs Solid State Disks

Traditioneel, alle laptops opgeslagen data op een interne harde schijf (HDD ) , die magnetische opname gebruikt om data op te slaan . Een deel genaamd de arm schrijft en leest gecodeerde gegevens van de gemagnetiseerde plateau . De meeste laptop bedrijven bieden nu laptops met een solid state disk ( SSD ) , welke is flash - based of DRAM - based , en heeft geen bewegende delen hebben . Het maakt ook geen gebruik van magnetische technologie om gegevens op te slaan .
HDD en SSD Schade

Hoewel de harde schijf is gemagnetiseerd , het is niet eenvoudig om gegevens met behulp van een magneet te wissen . Volgens PC World , alleen industrial-strength magneten - waaronder zeldzame aardmetalen magneten en degaussers - zijn sterk genoeg om schade van gegevens op een harde schijf . Als voor solid state drives , zal zelfs een zeer sterke magneet laat alle data onaangeroerd , omdat de gegevens is niet magnetisch vastgelegd .
LCD-scherm Schade

LCD -schermen zijn heel gevoelig voor aanraking , en elektrische ladingen . Magneten hebben het potentieel om kortsluiten gebieden van de vloeibare kristallen in het scherm , en de schade kan blijvend zijn . Geen kans het passeren van een magneet , ongeacht de sterkte buurt van uw laptop scherm niet te gebruiken. Houd in gedachten dat schermen niet kan worden super - gevoelig voor magneten omdat veel laptops gebruiken magneten om u op het scherm sluit wanneer u uw laptop sluit . Apple's MacBook lijn maakt gebruik van een kleine magneet aan het snoer bevestigd aan de zijkant van de computer te houden .
X - ray machines en metaaldetectoren

Als magneten worden gedacht aan potentieel schade laptops , zou de X - ray machine - zoals in de beveiliging van luchthavens - ook de apparatuur beschadigd raken ? Het antwoord is nee , want X - ray machines gebruiken elektromagnetische energie , die geen invloed heeft op HDD of SSD van een laptop . Een metaaldetector , aan de andere kant , doet gebruiken magnetische energie , en is sterk genoeg om eventueel een laptop beschadigen .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe de drukschakelaar op een G…
·Hoe maak je interne temperatuu…
·Hoe -naar-VGA -uitgang convert…
·Hoe naar Mount een Circuit Boa…
·Hoe je HP 300 GB Ultra320 SCSI…
·Hoe te vertellen wat de Master…
·Hoe je NTFS-bestandssysteem co…
·Hoe je de harde schijf te verw…
·Hoe je de harde schijf vervang…
  Related Articles
Hoe kan ik mijn Sync iPad & Desktop? 
De verschillen in de iPad & iPad 3G 
Hoe je foto's synchroniseren met uw iPad…
iPad & eBook Compatibiliteit 
iPad Pros & Cons 
Hoe je Pagina's en bestanden op een iPad…
Hoe te downloaden & Display PDF's op de …
Negen Verschillen in de iPad en iTouch 
Hoe maak je een iPad gebruiken als een d…
  Hardware Articles
·Hoe kom ik erachter het aantal CPU's 
·Windows XP Multimedia Kenmerken 
·Hoe je RAM upgrade op een Compaq Presari…
·Hoe maak je een Loose -Jack in een Acer …
·Hoe te Sli Videokaarten Run 
·Hoe kan ik een Dell Computer Processor U…
·Hoe maak ik Overclock een Intel Core 2 D…
·Hoe maak je een USB Memory Stick verwijd…
·Gebruikt voor Diskettes 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com