Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Verschillen van de Core 2 Duo en Dual Core
De processor is het hart van een computer en bepaalt de snelheid waarmee het werkt . Wanneer de processor snelheden bereikten hun technologische limiet , fabrikanten gebouwd krachtigere processors door het combineren van twee processors op een halfgeleider chip . Deze nieuwe " dual core " processors zijn krachtiger dan single -processors . Ze doen echter niet werken op tweemaal de snelheid , omdat de software en links die hen in staat stellen samen te werken ze te vertragen . Intel's versie van de dual core processor heet de Core 2 Duo . Geschiedenis

IBM
bracht de eerste dual- core processor , Vermogen 4 voor commerciële en zakelijke toepassingen , in 2001 . Intel bracht de eerste dual- core processor voor thuisgebruik in april 2005 met de Pentium Extreme Edition 840 . AMD volgde een paar weken later met de Opteron 800 en de Athlon 64 X2 -serie . De vroege Pentium dual-core processoren liep te warm , dus Intel ontwikkelde de Core Duo- lijn als haar belangrijkste dual core lijn van processors . De Core 2 Duo -serie is de tweede generatie van die ontwikkeling .
Technology

De twee processorkernen gelegen op een enkele geïntegreerde schakeling halfgeleider chip werken samen om commando's in parallel . Eerdere modellen deelden een cache , maar in 2011 , dual processor chips hebben individuele caches gewijd aan elke processor . Omdat de signalen niet de chip te verlaten , de verwerking is eenvoudiger en niet extern , onderling verbonden elektronica nodig . Om gebruik te maken van de dual processor configuratie , moet het besturingssysteem thread - level parallellisme , wat betekent dat het moet kunnen om nieuwe opdrachten te verzenden naar de verwerkers vóór de ontvangst van de resultaten van het vorige commando te ondersteunen .

Core Intel 2 Duo processors

de Intel implementatie van dual core processors huidige in 2011 is de Core 2 Duo- lijn . Een typische dual -processor draait op een snelheid van 2 GHz en 3GHz met een front side bus snelheid van 1066-1333 MHz . Het maakt gebruik van 65 watt vermogen, heeft een cache van 2MB en tussen 6MB en kan overweg met 64 - bit instructiesets . De Core 2 Duo- lijn processors passen in de Intel 775 socket .
AMD Athlon X2

Ter vergelijking , is de AMD Athlon X2 aangeboden door AMD , de andere grote verwerker leverancier aan de Amerikaanse pc-markt . De typische AMD dual core processor draait op een snelheid van tussen de 2,3 en 2,9 GHz . Front side bus snelheid is maximaal 1066 MHzz en stroomverbruik varieert van 95 watt tot 45 watt voor de energie - efficiënte modellen . De cache is 1-2 MB processors kan ook overweg 64 - bits instructies . De AMD dual-core processors gebruik maken van de AM2 socket .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Verschil tussen AMD en Intel D…
·Hoe maak je een USB-verbinding…
·Hoe te converteren naar IDE FD…
·Analoge Computers Vs . Digital…
·Hoe de cd - rom Vervang in een…
·Hoe USB Verwisselbare schijven…
·Hoe te verwijderen en wissen v…
·Om te lezen hoe een RSA Key Fo…
·Hoe te bekijken Uw Eigen Webca…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
Hoe maak je een zachte reset van een iPa…
Afmelden bij van Twitterrific op een iPa…
Instructies voor het gebruik van een iPa…
  Hardware Articles
·Hoe kan ik een Certified Computer Techni…
·Hoe te eSata gebruik 
·Hoe maak je een interne laptop dvd -bran…
·IMac Quad i5 Vs . i7 
·Hoe Recycle Computer Disks 
·Hoe gaat u naar de BIOS op een HP notebo…
·Hoe kan ik een externe Floppy Drive Cabl…
·Hoe de Tijdzone van HP Terminal in Citri…
·Hoe maak je een Playstation 2 controller…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com