Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat is de grootte van een Gigabyte
? Een Gigabyte is een meeteenheid gebruikt om een hoeveelheid digitale informatie te geven . De digitale informatie meetschaal begint met een bit , vervolgt dan een byte , dan een KiloByte , gevolgd door de Megabyte en Gigabyte . Het meetsysteem stopt niet bij de Gigabyte , met de volgende afbakening zijnde de Terabyte , dan is de Petabyte , gevolgd door de Exabyte en daarbuiten . Deze meeteenheden kunnen verwijzen naar de grootte van een bepaald stuk informatie , bijvoorbeeld een Microsoft Excel spreadsheet bestand of de capaciteit die een digitale opslaginrichting kan hanteren . Bits

concept van digitale informatie is gebaseerd op het idee dat er twee toestanden , aan en uit . Dit wordt digitaal weergegeven door hetzij een " 1 " of " 0 ", met deze " switch" a wordt genoemd "bit . " Als er genoeg " beetjes " aan elkaar zijn geregen , is het mogelijk om een zeer breed scala van informatie te coderen in wat bekend staat als een binair systeem . De term " Bit " is afgeleid van de woorden " Binary Digit . "
Byte

Een Byte is gedefinieerd als 8 bits , die algemeen bekend staat als een ' Octet . " In de binaire wereld variaties kunnen worden gemaakt met een 8 bit octet zorgen voor 256 verschillende karakters worden opgeslagen in 1 byte . Als voorbeeld , 1 byte maakt de opslag van alle letters van het alfabet ( zowel hoofdletters en kleine ) , de nummers nul tot negen (die als de benodigde hoeveelheid samen gevoegd elk aantal kan maken) , alsmede de voorkomende leestekens die we gebruiken . Dit is wat oorspronkelijk bedoeld als ASCII set , die nu is bijgewerkt naar een nieuw systeem ( Unicode ) . In Unicode , zijn 2 bytes in combinatie gebruikt om elk teken coderen , waardoor 65.535 verschillende varianten te coderen . Deze pagina , als je het leest , wordt gecodeerd met behulp van dat systeem
Kilobyte

Een kilobyte is een stukje informatie dat 1000 bytes bevat - . Behalve dat dit niet het geval . In plaats daarvan , een kilobyte bevat 1024 bytes door de wijze waarop informatie wordt opgeslagen . De korte beschrijving waarom kilobyte niet precies 1000 bytes , hoewel de term " Kilo " gedefinieerd als 1000 , is dat het binaire systeem 1024 vertaalt in 10000000000 en het systeem dat numerieke waarde dicht genoeg is vastgesteld .
Megabyte

een megabyte is 1000 kilobytes in ruwe termen , ook al is deze meting volgt de binaire methode waarbij , technisch gezien , een megabyte is 1024 kilobytes . Een Megabyte is ongeveer gelijk aan een miljoen bytes .
Gigabyte

Een Gigabyte is 1000 Megabytes in ruwe termen , ook al is deze meting volgt de binaire methode waarbij , technisch , een Gigabyte is 1024 Megabytes . Een Gigabyte is ongeveer gelijk aan een miljard bytes .
Terabytes , petabytes en Exabytes

Toen de omvang vordert , de volgende meeteenheid is een terabyte ( 1.024 gigabyte ) , dan is de Petabyte ( 1024 terabyte ) en volgende , de Exabyte , ( 1024 Petabytes ) .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe maak je een USB- Serieel C…
·Het vervangen van harde schijf…
·Hoe kan ik ophalen Pictures Of…
·Hoe de cache Geschiedenis beki…
·Hoe Intel Hyper - Threading Te…
·Lijst van Computer Manufacture…
·Hoe je je eigen circuit te mak…
·Verbinding maken met een Video…
·Hoe maak je een HP Herstelpart…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Mijn laptop wordt Typen Weird Characters…
·De beste flashdrives 
·Hoe de USB-poort gebruiken om externe ap…
·Fotokopieerapparaat Veiligheid 
·Hoe u uw feed op Amazon Kindle Publicere…
·Hoe kan ik een HP Deskjet 3820 Printer r…
·Hoe je PCI-kaarten toe aan een Mac Pro 
·Hoe kan ik een WD Passport schijf in Win…
·Hoe maak je een Smart Card Reader instal…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com