Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Het toevoegen van een IDE harde schijf op een Sata PC
Als het gaat om het upgraden van uw computer , weinig dingen zijn zo frustrerend als een compatibiliteitsprobleem obstakel . Met andere woorden , je hebt een oudere type hardware die niet werkt met de nieuwe norm . Harde schijven zijn geen uitzondering . De IDE soort was populair voor vele jaren , maar het wordt steeds zeldzamer geworden om iets aan te sluiten op vinden . Gelukkig kunt u een aantal dingen doen om dat IDE drive werkt graag samen met je nieuwe onderdelen . Dingen Eerste Eerste

Voordat je iets probeert , zorg ervoor dat je geen IDE-connectoren op het moederbord . Veel moederborden hebben nog minstens een IDE connector ( hoewel het slechts twee IDE-apparaten kunt aansluiten ) . Alle dingen gelijk , het is veel beter om het moederbord connector gebruiken voordat je probeert een andere verbinding , tenzij je al een IDE -aansluiting hebt aangesloten op twee apparaten .
Inpluggen in een adapter

Als u vindt dat er geen beschikbare IDE- poorten , de eenvoudigste oplossing is om een IDE - naar - SATA- adapter aan te schaffen. Deze wordt aangesloten op de achterkant van uw harde schijf , en u een SATA- kabel aan het andere uiteinde van de adapter . In theorie is dit een eenvoudig proces voor mensen die gewend zijn aan het navigeren binnen een computerbehuizing . Als je geen ervaring mee hebt , bent u waarschijnlijk beter af te vragen een techneut vriend om de adapter voor u installeren . Een belangrijke opmerking : de jumper op de achterkant van het station zal waarschijnlijk moeten worden ingesteld op " Cable Select" voor de aandrijving worden herkend en goed werken . Uw voeding moet ook beschikbaar 4 - pins power connectors hebben .
Sommige Voorbehoud

kan echter een adapter niet voor u werken . Dit zijn over het algemeen niet van hoge kwaliteit apparaten , nauwelijks meer dan een printplaat met enkele connector pinnen op. De prestaties kunnen slecht zijn , en het station mogelijk niet goed worden herkend , ongeacht wat je doet . Ook adapters hebben beperkingen schijf grootte . De meeste van hen zullen niet werken voor een drive die kleiner is dan 135 gigabytes . Daarom is een iets duurder , maar meer betrouwbare en flexibele keuze is om een IDE -controller -kaart te installeren .
Installeren van een Controller Card

Controller kaarten gaan in een PCI-slot op het moederbord en kan accepteren gewoonlijk maximaal vier apparaten , afhankelijk van de grootte van de kaart . Sommige rassen komen ook met externe poorten die stok uit de achterkant van uw computer en bieden connectiviteit voor USB en FireWire . Zij kunnen interne en externe SATA-poorten te hebben. Echter , net als de adapters , sommige modellen van de controller kaarten kunnen niet herkennen van een schijf kleiner is dan 137 gigabyte , en je mag niet in staat zijn om uw cd-of dvd- station te gebruiken als opstartapparaat als deze is aangesloten op deze kaart. Een controller kaart moet u ook drivers ( en periodieke controle voor updates van stuurprogramma's ) te installeren , terwijl een adapter is " onzichtbaar" voor het besturingssysteem .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe maak je een USB Memory Sti…
·Hoe om bestanden te extraheren…
·Wat is een Memory Card Reader 
·Hoe maak je een opstartbare US…
·Vier Soorten Computers 
·Hoe maak je een Jump Drive geb…
·Memory Stick Data Recovery 
·Hoe kan ik een Overschrijven F…
·Wat is een Silicon Wafer 
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Hoe je Hitachi Microdrive Disk Drivers i…
·Hoe een intermitterende Audio Device Rep…
·Hoe kan ik een drive om een Cluster 2003…
·Hoe maak je een harde schijf te verwijde…
·Gateway Solo 2150 Specs 
·Asus P5GC - MX CMOS Checksum Error 
·Welke onderdelen zijn in de eMachines T3…
·Hoe te openen van de CD - RW-station op …
·De beste manieren om laptopbatterijen Sa…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com