Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Hoe kan ik een drive om een Cluster 2003 Voeg
Microsoft clustering diensten ( MSCS ) voor Windows 2003 kunt u twee of meer servers samen tot een verhoogde beschikbaarheid van middelen en toepassingen . Een van deze bron is een fysieke schijf ( voor data-opslag ) . U kunt deze schijf ofwel lokaal aansluiten ( via gedeelde bus ) of via een Storage Area Network ( SAN ) . Instructies
Voeg een drive op een gedeelde bus
1

Log in om elke server knooppunt in uw Windows cluster 2003 . Klik op "Start ", " Shut Down , " en dan schakelt u elke server door te klikken op " Power Off ", dan op "OK . " Uitschakelen alle servers in de cluster . Kopen van 2

Voeg de fysieke schijven op de gedeelde opslag bus volgens de aanbeveling en de procedures van de fabrikant .

Power on 3 de eerste server knooppunt in het cluster ( het verlaten van de andere knooppunten uitgeschakeld ) . Meld u aan bij de server met een gebruikers-ID die beheerdersrechten heeft . Indien nodig configureert u de gedeelde opslag bus adapter per aanbeveling en procedures van de fabrikant .
4

Klik met de rechtermuisknop op ' Deze computer ' en klik op ' beheren . " Expand Computerbeheer (lokaal ) en vervolgens opslag . Klik met de linkermuisknop op "schijfbeheer . "
5

Klik met de rechtermuisknop op " Schijfbeheer " en klik op " Schijven opnieuw controleren . " De disk management console gaat op zoek naar nieuw aangesloten drives en deze weergeven in het onderste rechterpaneel . U zal uw nieuwe station vermeld als " Onbekend" en zie " Niet geïnitialiseerd . "
6

rechtermuisknop op de schijf die u wilt toevoegen aan de onderkant - rechterpaneel van de disk management console , en klik " initialiseren . " Dit schrijft een handtekening op de schijf en verandert de status naar " Basic " en "Niet toegewezen . "
7

Rechtsklik op de niet-toegewezen ruimte op de schijf die u wilt toevoegen aan de bottom- rechterpaneel van de disk management console , en klik op " Nieuwe partitie". Klik op " Next ", kies " Primaire Partitie " en klik op "Volgende . " In de omvang veld partitie, kies alle niet-toegewezen ruimte en klik op " Next . " Kies de schijf formatteren als " NTFS ", voer een naam in voor het volume ( of accepteer de standaard ) , en klik vervolgens op " Next " en " Finish ".
8

Ga naar de sectie ' toevoegen de drive gebruiken als een geclusterde fysieke schijf Resource . "
Voeg een drive op een Storage Area Network

Vermogen 9 alle knooppunten van het cluster van Windows 2003 naar beneden .

10

Maak een nieuw volume ( logical unit number of LUN ) op uw storage area network hardware per aanbeveling en procedures van de fabrikant .
11

Presenteer de nieuwe LUN aan alle knooppunten van uw Windows 2003-cluster vanuit uw storage area network beheertools .

Vermogen 12 op het eerste knooppunt van uw Windows cluster 2003 , en log in met een gebruikersnaam met beheerdersrechten toegang heeft . Indien nodig configureert u de Host Bus Adapter of HBA aan de nieuw gepresenteerde LUN per aanbeveling en procedures van de fabrikant te zien . Klik met de rechtermuisknop op ' Deze computer ' en klik op ' Beheer '.
13

Klik met de rechtermuisknop op " Schijfbeheer " en klik op " Schijven opnieuw controleren . " De disk management console gaat op zoek naar nieuw aangesloten schijfstations en deze weergeven in het onderste rechterpaneel . U zal uw nieuwe schijf weergegeven als "Onbekend " en zie " Niet geïnitialiseerd . "
14

rechtermuisknop op de schijf die u wilt toevoegen aan de onderkant - rechterpaneel van de disk management console , en klik op ' initialiseren . " Selecteer de schijf die u wilt initialiseren en klik op "OK " . Dit schrijft een handtekening op de schijf en verandert de status naar " Basic " en "Niet toegewezen . "
15

Rechtsklik op de niet-toegewezen ruimte op de schijf die u wilt toevoegen aan de onderkant - rechterpaneel van de disk management console , en klik op " Nieuwe partitie". Klik op " Next ", kies " Primaire Partitie " en klik op "Volgende . " In de omvang veld partitie, kies alle niet-toegewezen ruimte en klik op " Next . " Kies de stationsletter die u wilt toewijzen aan de nieuwe schijf en klik op " Next . " Kies de schijf formatteren als " NTFS ", voer een naam in voor het volume ( of accepteer de standaard ) , en klik vervolgens op " Next " en " Finish ".
16

Ga naar de sectie ' toevoegen de drive gebruiken als een geclusterde fysieke schijf Resource . "
Voeg de drive als een geclusterde fysieke schijf Resource
17

Klik op" Start ", " Alle programma's " " Systeembeheer " " cluster Administrator " aan de beheerder instrument cluster openen.

klik op " File ", 18 " Open in Verbinding , " voert u een punt ( . ) voor de naam cluster en klik op" OK " aan te sluiten op de huidige cluster .

Dubbelklik op " Groepen " 19 in de consolestructuur op de linkerkant van de beheerder instrument cluster .
20

links - klik op het cluster resource -groep ( in de rechtse ruit van cluster administrator ) waar u wilt de geclusterde fysieke- schijf toe te voegen . Klik op ' Bestand ', ' Nieuw ' en ' Resource '.

Typ 21 een naam en beschrijving voor de nieuwe schijf ( geclusterde fysieke schijf ) bron , kies de "Physical Disk " resource type en kies de bronnengroep waar u wilt de schijf toe te voegen . Klik op 'Volgende'.
22

In alle passende cluster lid servers aan de lijst van mogelijke broneigenaars , en klik op ' Next '.
23

Verwijder eventuele Bronafhankelijkheden door klikken op de bron en klik op " verwijderen". Een geclusterde fysieke- schijf is niet afhankelijk van een ander type geclusterde bron. Klik op 'Volgende'.
24

Kies de nieuwe schijf die u zojuist hebt toegevoegd en geformatteerd in de " Fysieke schijf parameters" dialoogvenster . Zorgen dat dit correct is voordat u verder gaat omdat je niet kunt veranderen nadat de bron is verholpen. Klik op " Next " en vervolgens op " Finish ". De geclusterde rit zal aan de resource groep worden toegevoegd in een " offline " staat .
25

Dubbelklik op de resource -groep ( in het linkerpaneel ) waar je de schijf toegevoegd ( of geclusterd fysieke schijf ) bron . Zoek uw nieuwe station op het rechterpaneel . Rechtermuisknop op het station en klik op "Bring Online . "

Vermogen 26 op het volgende knooppunt ( lid server ) in het cluster . Indien nodig , zorgen voor de opslag controller ( HBA of gedeelde bus adapter ) is geconfigureerd om de opslag per aanbeveling en procedures van de fabrikant te zien . Zodra de cluster diensten zijn online en beschikbaar zijn , controleert u of de nieuwe fysieke- schijf kan bewegen tussen de knooppunten met de rechtermuisknop op de resource -groep aan de linkerkant en klik op " Move Group . " Ervoor zorgen dat alle middelen in de groep gaan " Online " met de tweede knooppunt als de eigenaar .
27

Herhaal stap 10 voor elk extra knooppunt in het cluster , indien van toepassing .
< br >

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe te Matshita Vervang 
·Hoe Hook Up een Toshiba notebo…
·Hoe te verbinden de DVD Maker …
·Hoe veilig Sluit externe harde…
·Hoe maak je een Linux DVR bouw…
·Hoe maak je een apparaat naam …
·Hoe kan ik Zero mijn harde sch…
·Panasonic F10 Specificaties 
·Hoe Recycle Computer Harde Sch…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·AMD Athlon 64 X2 Specs 
·Is de iPhone veilig? 
·Hoe de overdracht van een oude computer …
·Hoe maak je een banner in een Konica Min…
·Hoe de harde schijf zoeken op een HP Pav…
·Hoe te herstellen GeForce 7000M 
·Hoe je RAM prestaties te verhogen 
·Hoe maak je een geheugenkaart in een Del…
·Hoe te ScanMagic 1200 Gebruik Plus op ee…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com