Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Waarom Disks Magneten Effect Computers ' ?
Misschien bent gewaarschuwd over het toestaan ​​van diskettes buurt van magnetische velden , of het plaatsen van sterke magneten in de buurt van een computer . Veel mensen zijn zich niet bewust van waarom dit zo is . Het antwoord ligt in de manier waarop de computer geheugenfuncties . Spindel Schijven

De belangrijkste opslagplaats voor de meeste computers is een spindel - gebaseerde harde schijf . Spindle verwijst naar het feit dat de inrichting bestaat uit een reeks schijfjes die spin . Deze schijven worden bekleed met kleine deeltjes van een magnetische substantie . Wanneer de leeskop van de schijf is in de buurt van deze deeltjes kan detecteren wat hun geaardheid is . Bij schrijven naar de schijf , de schrijfkop genereert een magnetisch veld dat de oriëntatie van de deeltjes verandert . Want het is de oriëntatie van de deeltjes die de gegevens vormt , iets anders dat verandert het verandert ook de data .
Diskettes

Diskettes
, oorspronkelijk ongeveer 3,5 , 5 of 7 cm in het vierkant en eigenlijk enigszins flexibel , werken op hetzelfde basisprincipe . Een diskette bevat slechts een schijf , in tegenstelling tot harde schijven die verschillende gemonteerde gebruiken op dezelfde as . De lees /schrijf koppen blijven in de drive , terwijl de schijf kan worden uitgeworpen .
Externe Magneten

Omdat de gegevens weggeschreven naar de schijven is in de vorm van magnetische deeltjes , kan uitwendige magnetische velden zeer vermangelen . Als een praktische kwestie , dit is niet echt een probleem voor desktop computers . Magnetische velden verminderen sterk in kracht over afstand , zodat slechts een zeer krachtige magneet zou een probleem vormen . Echter , floppy disks veel kwetsbaarder . Het instellen van een floppy op de top van een grote luidspreker of koelkast magneet kan gegevens beschadigen .
Gebruikt

Dit aspect van magnetische opslag is niet altijd een slechte zaak , echter. Elektromagneten gemaakt voor dit doel worden gebruikt om magnetische tape te wissen . De magneet wordt eenvoudig aangesloten op een stopcontact en wreef in een cirkelvormige beweging gedurende enkele seconden . Ondertussen is het gebruik van floppy disk snel af en het maken van deze kwestie een betwistbaar punt . Goedkoop , kunnen USB-sticks meer als door ordes van grootte en zijn beter bestand tegen magnetische velden .
Bijzondere omstandigheden

Terwijl je waarschijnlijk niet veel te hebben zorgen te maken over in termen van belangrijke gegevens per ongeluk vernietigen met magneten , sommige omgevingen zijn meer gevaarlijk dan anderen . Magnetic Resonance Imaging maakt gebruik van uiterst krachtige magnetische velden , en alle magnetische media in de kamer met een scanner kan in gevaar . Faciliteiten die energie op te wekken , zoals hydro-elektrische dammen , kan ook een risico vormen , net zoals voor de laboratoria onderzoeken de hoge energie fysica . Echter , zouden deze delen zijn gemarkeerd met bewegwijzering en u informeren over het gevaar .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe te Draagbare harde schijve…
·Hoe te openen een Seagate 
·Problemen Met Monitor Speakers…
·Verbinding maken met Video Str…
·Hoe maak je foto's op een desk…
·Wat zijn de beste draagbare op…
·Wat is een USB-drive voor 
·Hoe om programma's overbrengen…
·Tutorial voor een kabel STB na…
  Related Articles
Waarom wordt mijn iPad Say Niet opladen …
Waarom wordt mijn iPad Houd verliezen va…
Hoe maak je een harde reset op je iPad 
Wat doet Jailbreaking een iPad doen? 
Hoe zet je de homepage voor een iPad 
Kun je Spreadsheets op een iPad ? 
Waarom is iTunes niet delen met iPad ? 
Wat kan de Apple iPad doen? 
Heb ik een computer op de iPad gebruiken…
  Hardware Articles
·Hoe kopieer ik een foto van mijn kopieer…
·Hoe maak je een monitor toe aan een Dell…
·Hoe CD Muziek opslaan op een MP3 op een …
·Hoe je meerdere Voorbeeld bestanden te c…
·Definitie van een 60GB harde schijf in e…
·Kan ik downloaden Kindle boeken op mijn …
·Hoe je het klepje aan de onderkant van e…
·DVD Kiosk Definition 
·Hoe doe ik Refill T0551 cartriges ? 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com