Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> BIOS >> Content
Hoe de BIOS resetten op een laptop
BIOS staat voor Basic Input /Output System . De functie van het BIOS is om elementaire onderdelen van het systeem te identificeren , te testen en beginnen zoals de harde schijf , videokaart en het toetsenbord . De meeste moderne computers slaan hun BIOS in een ROM chip op het moederbord . Resetten van een BIOS kan zeer gemakkelijk tot zeer moeilijk . Afhankelijk van de fabrikant kan het nodig demonteren van uw computer . Als je niet comfortabel om dit te doen , neemt u de computer naar een professional die is gespecialiseerd in laptop reparatie . Instructies

Turn 1 op uw computer en noteer de BIOS " splash " scherm dat eerst verschijnt . Het geeft aan welke functie-toets ( vaak F2 of F8 ) moet worden ingedrukt om de BIOS- instellingen te openen . Houd deze toets ingedrukt totdat het scherm BIOS-instellingen verschijnt . Als je de kans om deze toets drukt in de tijd gemist , zal de computer verder met opstarten in Windows . Herstart en probeer het opnieuw . Kopen van 2

Zodra u het scherm BIOS-instellingen met succes in te voeren , gebruikt u de pijl en de functietoetsen om de menu's te navigeren . Houd een oogje op een optie die iets verwant aan zegt " resetten naar fabrieksinstellingen . " Als je dit ziet , volgt u de instructies op het scherm om de BIOS te resetten naar de fabrieksinstellingen . Vervolgens bevestigt u uw keuze en sluit de BIOS-scherm , meestal door op Escape .
3

Als uw BIOS een optie om terug te keren naar de fabrieksinstellingen heeft, dingen zijn moeilijker . Omdat het BIOS is opgeslagen in ROM , moet het een constante voeding moeten alle wijzigingen die u op te slaan , anders zou het elke keer dat u uw laptop losgekoppeld van de netvoeding te resetten . Het verwijderen van de macht om de BIOS reset het naar de fabrieksinstellingen en het gaat om het loskoppelen van een kleine batterij die aan het moederbord . Op veel laptops , de BIOS batterij is eenvoudig toegankelijk via een deur aan de onderkant van het apparaat . Haal de stekker van de computer uit, verwijder de hoofdbatterij en raak een metalen voorwerp aan om uzelf te aarden .
4

Verwijder alle schroeven van de BIOS batterij deur op zijn plaats . Vervolgens identificeer ik de batterij - het is over het algemeen een kleine lithium horloge - batterij type - en verwijder deze , zorg ervoor dat u alle omliggende circuits beschadigen . Laat de computer rusten voor een minuut of twee om alle resterende stroom ontladen en de batterij te vervangen .
5

Als uw laptop een gemakkelijk toegankelijke deur voor de BIOS batterij heeft, moet u wellicht dieper duiken en demonteer de computer om het te vinden . Raadpleeg de website van uw laptop fabrikant voor informatie over de BIOS batterij vervangen of verwijderen voor uw model .

Previous: Next:
  BIOS
·Hoe te Videokaart BIOS -update…
·Redenen het BIOS mislukt 
·BIOS -instellingen Tutorial 
·Hoe te verwijderen Computrace …
·Hoe te Update over Open Source…
·Toegang krijgen tot het BIOS o…
·Hoe een BIOS- opstartdiskette …
·Hoe te herstellen van een Toug…
·Hoe je het moederbord op een H…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe kan ik kalibreren Mijn Epson 1670 ? 
·Verschil tussen een desktop en een tower…
·Wat zijn Computer Output Devices ? 
·Hoe te Snelkoppelingspictogrammen op uw …
·De SiPix StyleCam Extreme is een kleine …
·Hoe Speel een Memory Stick film op de PC…
·How To Temp Bestanden wissen blijvend 
·Hoe maak je een Lenovo Webcam Installeer…
·Hoe te Vents op een iMac reinigen 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com