Facebook kan ook personen met verborgen gezicht herkennen

De kunstmatige intelligentie kijkt in dat geval naar andere karakteristieke kenmerken zoals het kapsel, de kleding, het postuur en de vorm van het lichaam, meldt New Scientist

“Er zijn een hoop aanwijzingen die we kunnen gebruiken. Mensen hebben karakteristieke aspecten, zelfs als je hen van achter bekijkt”, vertelt Yann LeCun, hoofd kunstmatige intelligentie bij Facebook. Facebook-ceo Mark Zuckerberg is bijvoorbeeld te herkennen omdat hij altijd een grijs t-shirt draagt, legt LeCun uit.

Het onderzoeksteam heeft bijna veertigduizend rechtenvrije foto’s van Flickr gebruikt voor het onderzoek, en liet ze analyseren door een neuraal computernetwerk – een computernetwerk dat functioneert als een menselijk brein.

Op sommige foto’s waren gezichten te zien, maar op andere foto’s stonden ze met hun rug naar de camera toe. Het uiteindelijke algoritme is in staat om personen te herkennen met een nauwkeurigheid van 83 procent. 

Facebook lanceerde onlangs Moments, een nieuwe foto-app die gebruikmaakt van gezichtsherkenning. Vanwege privacyzorgen werd de app echter niet in Europa gelanceerd.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>