Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Engineering Software >> Content
MRP-systeem Principes
De afkorting ' MRP ' heeft twee betekenissen . Dit zijn Material Requirements Planning en Manufacturing Resource Planning . De man in de straat ongeduldig met het onderscheid zou zijn , maar voor insiders is er een enorm verschil tussen de twee . Elk is een andere productie- strategie met de tweede met veel meer werk en theorie . Om de zaken nog ingewikkelder te maken , Manufacturing Resource Planning omvat een stap genaamd Material Requirements Planning . Om de twee theorieën te onderscheiden , Material Requirements Planning is afgekort tot MRP I en Manufacturing Resource Planning heet MRP II . Productie Theorie

De productie strategieën onderwezen in universiteiten vallen in drie categorieën : " push " -systemen , " pull " -systemen en " . Hybride " Push -systemen te onderzoeken vraag , kopen voorraden en duw materialen door de werkvloer van winkels tot afgewerkt product . De opgegeven levertijden van dit systeem is gebaseerd op een berekening van het aantal uren per proces duurt tot grondstoffen om te zetten in een afgewerkt product . Trek systemen maken gebruik van dezelfde berekening , maar eerder dan scheduling werk van de aankomst van het materiaal , ze plannen vanaf de leveringsdatum : " . Als we leveren op de 5e en het duurt twee dagen te maken , moeten voorraden op de 3e aankomen " Een pull systeem gaat de verplichting om de verpakkingsafdeling en ze doorgeven aan hun eisen naar het volgende station terug . Vraag drijft scheduling en rimpelingen terug naar de orde van materialen . Hybride systemen erkennen dat de echte wereld is niet ideaal . Sommige proces langer dan anderen te nemen en alle middelen moeten worden gericht op dat knelpunt . Deze theorie heet Optimized Production Technology . Het duwt uit de bottleneck en trekt naar de bottleneck .
Theorie Categorieën

Van de drie systemen , OPT is de minst uitgevoerd, omdat het de meest recente . Pull systemen zijn " just in time " genoemd omdat materialen worden besteld net op tijd om de vraag te voldoen . Japanse productie succes rustte op net op tijd systemen . Japanse cultuur geeft het een duidelijk voordeel bij de uitvoering net op tijd . De rest van de wereld heeft te vertrouwen op MRP .
MRP Dominance

West-Europa en Noord-Amerika moet de veiligheid buffers om rekening te houden met arbeidsconflicten en foutieve leveringen . Derde Woord en opkomende economieën kunnen niet het risico het net op tijd methode, omdat het niet in nutsbedrijven , zoals elektriciteit en transportsystemen , bedoelen ze niet actief zijn in de perfecte wereld . Zij moeten vertrouwen op goedkope arbeid voor hun concurrentievoordeel . Dit zijn de redenen waarom MRP theorie domineert meeste fabricageprocessen in de wereld . Zelfs kleine werkplaatsen gerund door ambachtslieden en ongeschoolde ondernemers opereren MRP zonder het te weten . Het is de enige redelijke methode van de productie in een onvolmaakte wereld .
MRP Elements

MRP
ik veronderstelt oneindige capaciteit . MRP II omvat capaciteitsplanning . Material Requirements Planning is net bezig met hoeveel van elke soort grondstof gaan in elk eindproduct . Het is de belangrijkste bron is van de Bill of Materials . De BOM geeft een stroom van leveringen en sub- assemblages : Product A is opgebouwd uit deel D , deel E en deel F , deel D voegt zich samen assemblage K , L en M ; assemblage M heeft vier X , zeven Y en een Z , en enzovoort . De BOM kaarten de assemblagelijn . MRP traceert de montage van een item uit componenten om verkoopbare goederen .

Previous: Next:
  Engineering Software
·AEC CAD Standards 
·Tutorial voor Microstation XM 
·Hoe maak je een functie verdie…
·ArcMap Gereedschap 
·Hoe te Viewports toe in CAD 
·Hoe je DWG TrueView Install 
·Hoe te geluidssignalen gebruik…
·Hoe te Coal Zoek Through Geofy…
·Tutorial voor Verilog HDL 
  Related Articles
Hoe de Print Screen -functie in de Vista…
MS Office 2003 Systeemvereisten 
Hoe je documenten in Word Na een systeem…
Wat is een Word Processing System ? 
Hoe maak je Voer een Systeemherstel op e…
Hoe de Compatibility Pack Uninstall voor…
Problemen met de Office Source Engine Sy…
Hoe u Windows Media Player 11 Minimalise…
Hoe kan ik een e-Filing System Organisee…
  Software Articles
·Hoe te openen RAW in Photoshop Elements 
·Manieren om Microsoft PowerPoint gebruik…
·Hoe maak je een bestand toevoegen aan St…
·Hoe te Bookmark Pagina's in Acrobat afdr…
·Hoe te Video_TS converteren naar WMV -fo…
·Hoe te Rasterlijnen afdrukken maken in M…
·Hoe een RAR bestand Run op Real Player 
·Hoe je uitschakelen Calling in Skype 
·Hoe te branden van een ISO- DVD naar een…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com