Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Desktop Publishing >> Content
Hoe kan ik een document van een pagina te maken met Scribus Pagina Make Software
Scribus is een gratis , open source pagina make-up programma . Het vergelijkt op een bepaalde manier aan Quark en InDesign , maar is niet zo robuust in bepaalde functies . Het kan worden gedownload op scribus.net ( zie link hieronder ) . Bij gebruik in combinatie met Ghostscript software, kunt u perfecte PDF-en PostScript -bestanden te maken . Ghostscript kan worden gedownload op ghostscript.com ( zie link hieronder ) . In dit artikel zullen we laten zien hoe u een eenvoudig document te maken , en in de toekomst artikelen zal onderzoeken Scribus functies meer in detail . Wat je nodig hebt
Scribus software geïnstalleerd en draait op een op een PC of MAC
Installeer Ghostscript eerste
Toon geïnstalleerd PC ( XP of 2000 met GDI + is geïnstalleerd) of MAC
Ghostscript software meer instructies
1

Na het downloaden en installeren van Scribus en Ghostscript , dubbelklik op het Scribus programma . U hoeft niet te openen Ghostscript op alle, het zal draaien als onderdeel van de Scribus rendering engine . Merk op dat u een verscheidenheid van maten en lay-outs om uit te kiezen , met inbegrip van de Olifant ( 23 " x 28 " ) . Het programma staat standaard op Europese maten . In dit geval kiezen we voor A4 . Klik op OK . Kopen van 2

Laten we eerst eens een tekstvak maken . Kies INSERT /TEKST FRAME uit het drop down menu . Teken het tekstvak op de pagina waar u uw tekst te plaatsen . Dit is vergelijkbaar met andere pagina 's makeup . U kunt tekst of typ de tekst
3

u tekst importeren importeren rechtstreeks in het tekstvak . , Selecteert u Bestand /Importeren /GET TEXT . Dit zal leiden tot een browse doos te verschijnen . U kunt een verscheidenheid aan bestanden te importeren , zoals Word-documenten en TXT- documenten te selecteren . In dit geval , want we hebben een kleine hoeveelheid tekst , we gewoon de tekst getypt rechtstreeks in het tekstvak .
4

Zodra we de tekst op zijn plaats , kunnen we de stijl , grootte te veranderen en andere tekstkenmerken behulp van de verschillende instrumenten in het menu STYLE . In dit geval hebben we gekozen voor Comic Sans en gecentreerd de tekst in het vak .
5

Laten we nu de kleur achtergrond van onze tekstvak . In dit geval wilden we de tekst complimenten aan de kleur van het beeld gaan we voegen . Selecteer de tekst frame met je muis en klik op de kleuren om het openstellen van de kleuren palet . Om de tekst te veranderen, selecteert u de tekst , niet het tekstblok . Merk op dat je schaduw en dekking voor elke kleur kan aanpassen . We kozen Firebrick Rode en stel de schaduw tot 50 procent .
6

Nu voegen we een beeld . Selecteer eerst INSERT /IMAGE FRAME aan de beeldframe op dezelfde manier waarop je het tekstkader trok trekken . Er verschijnt een vak met een rode x getrokken doorheen. Dit laat u zien waar uw afbeelding wordt geplaatst . Rechts klikken op het vak en selecteer GET IMAGE . Blader naar uw afbeelding . Het voorbeeld toont de resolutie , kleurruimte en de grootte van het beeld waardoor het gemakkelijk is om te weten wat u invoegt .
7

Zodra de afbeelding is geplaatst , kunt u de afbeelding vergroten of verkleinen en bewerken. Het programma werkt goed met GIMP als beeldredacteur , en als je ervoor kiest om de afbeelding te bewerken wordt automatisch geopend GIMP om eenvoudige bewerking mogelijk te maken zonder het verlaten van Scribus .

Previous: Next:
  Desktop Publishing
·Hoe je Photoshop- bestanden in…
·Hoe maak je een Animated Signa…
·Het automatisch laden Adobe Re…
·Verschillen tussen MS Word & F…
·Ideeën Rock Poster Design 
·Hoe kan ik een Ster in Quark X…
·Hoe maak je een webpagina ontw…
·Flip Book Effect 
·Hoe te verwijderen Kleuren in …
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een Holiday Nieuwsbrief op u…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe te Spelling en grammatica fouten te …
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
  Software Articles
·Hoe te Two Pointers voor Excel 's Vlooku…
·Hoe kan ik een brochure maken in Microso…
·Hoe te ePay Drempels Verandering in Quic…
·Hoe je bestanden in PDF -formaat 
·Speed ​​Disk Vs . Defrag 
·Hoe te Clips bewerken in Adobe Premiere …
·Hoe je het Office Klembord in VBA Gebrui…
·Hoe maak je een Lost Excel spreadsheet H…
·Hoe speel je een ongecomprimeerde AVI 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com