Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
Definitie van Wireless LAN
Wireless LAN's , ook wel bekend als Wi - Fi , bieden alle voorzieningen van het traditionele LAN's , maar met een groot voordeel : vrijheid . Ontworpen met mobiliteit in het achterhoofd en het aanbieden van fatsoenlijke snelheden , draadloze netwerken vinden hun toepassingen in meerdere locaties . Het uiterlijk van de Wi - Fi- compatibele apparaten, zoals laptops , PDA's en telefoons maakte de wireless LAN's nog meer wijdverbreid. Introductie

Wireless LAN of WLAN voor de korte , is een computernetwerk dat radiofrequenties gebruikt voor communicatie tussen computers in plaats van de traditionele kabels . De eerste WLAN werd in 1970 opgericht door de Universiteit van Hawaï en inclusief 7 computers . De eerste workshop over draadloze LAN's van het Institute of Electrical and Electronic Engineers of IEEE , werd gehouden in 1991 en leiden tot de vorming van de IEEE 802.11- commissie , specifiek ontwikkeld om draadloze netwerktechnologieën onderzoeken en te ontwikkelen .
< br > Technische gegevens

de IEEE 802.11- commissie gewerkt en meerdere versies van draadloze technologieën , die elk op een specifiek gebied , van thuisgebruik netwerken om zakelijke netwerken ( waarvan de 2,4 gigahertz frequenties gebruikt ) om speciaal ontwikkelde communicatienetwerken ( de 5 gigahertz gebruikte frequentie ) . De 802.11g-standaard voor WLAN maakt gebruik van een 2,4 gigahertz communicatie frequentie en levert een overdrachtssnelheid van maximaal 54 megabytes per seconde .
Veiligheid

Een van de belangrijkste problemen met WLAN's is hun veiligheid . Terwijl de gewone netten waren vrij gemakkelijk te hacken , draadloze netwerken maakte het zelfs nog makkelijker . De Wired Equivalent Privacy of WEP voor kort , was de eerste poging op het veiligstellen van draadloze netwerken . Het versleutelde data overgebracht met algoritmes en een 40-bits sleutel , maar dat nog niet genoeg was . De WPA , kort voor Wi - Fi Protected Access , gelanceerd in 1999 , was de tweede standaard en geleverd verhoogde veiligheid door het gebruik van 256 bit encryptie . De WPA2 werd uitgebracht in 2004 en omvatte meer complexe algoritmen voor data -encryptie , het maken van draadloze netwerken veiliger .
Voordelen

Het belangrijkste voordeel van draadloze netwerken is het gemak van de set up . Twee laptops uitgerust met een draadloze kaart kan worden aangesloten op een netwerk binnen enkele minuten , zonder de noodzaak van enige andere apparatuur . Voor grotere netwerken , oplossingen zoals access points en draadloze routers zijn beschikbaar . Ook mobiliteit is een andere grote factor , zodat gebruikers om te bewegen met een laptop tijdens een verblijf verbonden .
Nadelen

Het nadeel van draadloze netwerken blijft hun veiligheid . Trage overdrachtssnelheden vergeleken met traditionele LAN's kan ook voordoen als een nadeel . Draadloze netwerken , zoals elke andere draadloze technologieën , zijn ook gevoelig voor radio en andere vormen van storingen , zoals Rician vervagen.
Gebruikt

Draadloze netwerken
hebben scala van toepassingen . Van thuisgebruik tot zakelijke netwerken , draadloze netwerken zijn vrijwel overal . Bibliotheken , cafes , restaurants , luchthavens of openbare parken en vele andere plaatsen te gebruiken draadloze netwerken om toegang tot internet voor iedereen in de zogenaamde Wi - Fi -hotspots bieden .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·De 2,4 GHz en 5 GHz Wireless V…
·Wat zijn de sneltoetsen op IOG…
·Hoe maak je verbinding een dra…
·Bluetooth Installatie-instruct…
·Hoe je Wi - Fi Hotspots Toegan…
·Hoe maak je een D - Link Wirel…
·Vijf methoden van Wireless Com…
·Hoe het opzetten van een draad…
·AirPort Problemen met de Motor…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
  Netwerken Articles
·Hoe te streamen van geluid via een netwe…
·Hoe te verbinden draadloze kaart Draden …
·Hoe maak je een Koptekst en voettekst in…
·Hoe om te controleren een Security Netwo…
·Hoe Hook Up met de Wireless internet voo…
·Hoe te verbinden Twee draadloze routers …
·Het Belang van draadloze LAN's 
·Computer Network Layout Planning Guideli…
·How to Set Up 802.11 Wireless op een HP …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com