Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
Wat is een Wi - Fi- netwerk?
De term ' Wi - Fi ' staat voor ' Wireless Fidelity . " Het werd bedacht door het Institute of Electrical and Electronics Engineers , dat is een internationale normalisatie-instelling beter bekend als de IEEE ( ' I triple E " ) . De IEEE definieert open standaarden voor draadloze netwerken . Wi- Fi-netwerken worden ook wel Wireless Local Area Networks , of WLAN . Systeem

Hoewel Wi - Fi-netwerken vereisen nieuwe technologieën , hun netwerken principes zijn hetzelfde als die voor bekabelde netwerken . Netwerksystemen volgen protocollen om gegevens van de ene computer naar de andere te vervoeren. Wi- Fi- systemen hebben hun eigen varianten , maar over het algemeen volgen dezelfde methoden . Dit betekent dat de bedrade en draadloze netwerken kan verbinden . Dit is een belangrijke factor als de meeste Wi - Fi- gebruikers willen toegang tot internet . Het internet is een bekabeld netwerk .
Hardware

Iedere deelnemer in een Wi - Fi- netwerk moet een draadloze netwerkadapter . Dit is geïntegreerd in de meeste laptops verkocht vandaag . PC's die niet beschikken over een draadloze netwerkadapter zal moeten verbinden met een draadloze Ethernet- bridge om te genieten van draadloze connectiviteit . De draadloze brug bevat een radiozender en ontvanger voor communicatie met andere draadloze apparaten . Draadloze netwerkadapters hebben al de radio-ontvanger ingebouwd
Standards

De IEEE is nog in ontwikkeling de mogelijkheden van Wi - Fi-netwerken . De definitie van het draadloze systeem is de verantwoordelijkheid van de 802.11- werkgroep . Deze instantie publiceert haar aanbevelingen met de code 802.11 , gevolgd door een letter . De meest bekende normen voor WiFi 802.11b , 802.11g en 802.11n .
Beveiligingsupdate voor

Wi - Fi-netwerken
genieten niet dezelfde niveaus van fysiek beveiliging beschikbaar voor bekabelde netwerken . Het draadloze signaal kan eenvoudig door onderschept door onbekende derden , het oppakken van de overdracht van een Wi - Fi-apparaat . Beveiligingssystemen zijn daarom zeer belangrijk voor Wi - Fi-netwerken . De IEEE creëerde de WEP-standaard aan het begin van zijn werk om procedures vast te stellen voor het Wi - Fi-netwerken . WEP staat voor Wired Equivalent Privacy . WEP versleutelt alle communicatie . Echter , de procedures uitwisselen van encryptiesleutels bleek crackable en dus WEP werd vervangen door de Wi - Fi Protected Access systeem , die ook bekend staat als WPA .
Architectuur

Wi
- Fi-netwerken te creëren van een nieuw type netwerk architectuur die nog steeds in ontwikkeling . Omdat er geen fysieke kabel , wordt de computer niet beperkt tot communicatie met een aantal aangesloten apparaten . Traditioneel , netwerkhardware genaamd switches , hubs , routers en bruggen beheren verbindingen tussen computers . Echter , Wi - Fi enabled computers in staat zijn om met elkaar in contact rechtstreeks , zonder channeling hun uitzendingen via een router . Dit heet een ad hoc -netwerk . Het betekent computers kan het verkeer van andere computers uitvoeren zodat een verbinding bereik van de zendende computer kan worden gevormd uit . Netwerken kunnen worden gevormd wanneer er geen formele infrastructuur is verstrekt .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Hoe maak je Homemade Wi - Fi s…
·Hoe te File & Print Delen insc…
·Hoe je Wireless Detect Stealin…
·How to Set Up een Wireless Off…
·Hoe je Mac-computers In Window…
·Is er een manier om de Signal …
·Hoe maak je de printer draadlo…
·Wat is het verschil tussen een…
·Welke onderdelen heb je nodig …
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Hoe internet de snelheid van de Nokia 66…
·Gebruik van een Proxy Server 
·Hoe te controleren of uw computer is WiF…
·Hoe het opzetten van een draadloos Trap 
·Hoe kan ik Get Wireless TalkTalk Werken …
·Hoe te gebruiken VoIP voor Video Confere…
·Microsoft VPN protocollen 
·Overzicht van de hardware hebt u nodig v…
·Hoe je het gebruiken AT Commando om take…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com