Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Voice Over IP >> Content
Voice Over IP Basics
Voice over Internet Protocol ( VoIP ) is een technologie die het mogelijk maakt om te bellen en te ontvangen via het internet . VoIP kan worden geraadpleegd via computers of via VoIP toestellen, die normale telefoons lijken. VoIP- handsets aansluiten op een netwerk via een RJ - 45 -connector , of in een computer met een USB-aansluiting . De voordelen van VoIP zijn lagere telefoon -en lange afstand kosten . Een high - speed internetverbinding nodig om VoIP betrouwbaar te gebruiken . Hoe VoIP werkt

VoIP
werkt op een vergelijkbare manier aan hoe muziek wordt gestreamd naar computers over het internet . Geluiden van een microfoon worden gecodeerd met behulp van een software- driver genaamd een codec ( encoder /decoder ) . Ze worden vervolgens verzonden over het Internet , gedecodeerd met een codec aan de andere kant en aan geluid via de luidsprekers of hoofdtelefoon . Een VoIP- dienst of softwaretoepassing wordt meestal gebruikt voor het maken en ontvangen van VoIP-gesprekken te zorgen voor de oproepen naar hun bestemming betrouwbaar .
Standards

Er zijn drie soorten normen voor VoIP -systemen : systemen die gebruik maken van de H.323 -protocol , die met behulp van het SIP-protocol en systemen met behulp van hun eigen merkgebonden protocollen . De H.323- protocol wordt zelden gebruikt omdat het een slechte prestatie bij het passeren van de computer firewalls , waarvoor gespecialiseerde opleiding te bedienen . De SIP ( Session Initiation Protocol ) is de meest gebruikte norm tegenwoordig . Het geeft aan hoe verbindingen worden opgezet en beheerd . Bij gebruik van SIP , zijn aanvullende protocollen moeten bepalen hoe VoIP gegevens worden gecodeerd en beheerd . De meest voorkomende van deze is RTP ( Real-time Transport Protocol ) . Informatie over de eigen protocollen is zelden beschikbaar is en geheim gehouden door de bedrijven het gebruik ervan . Skype is een voorbeeld van een bedrijf met behulp van eigen protocollen .
Quality of Service

VoIP-systemen
vereisen betrouwbare bandbreedte om efficiënt te werken . ( Bandbreedte is de hoeveelheid gegevens die doorgelaten netwerken en via het internet . ) Om deze reden high - speed internet toegang is over het algemeen nodig is voor VoIP . Zelfs met een snelle verbinding , is het mogelijk dat andere computer operaties verstoren oproepen door rekening te veel bandbreedte . Een voorbeeld hiervan zou zijn wanneer een gebruiker het downloaden van een groot bestand of streaming video op de computer . Om deze reden , moet Quality of Service ( QoS ) eisen voor VoIP instellen. Deze bevinden zich op switches en routers in grote netwerken . Op thuiscomputers ze zijn meestal ingesteld in het TCP /IP-eigenschappen op de computer zelf .

Previous: Next:
  Voice Over IP
·Hoe maak je een Music Channel …
·Hoe te gebruiken gegevens Mode…
·Netgear WNR2000 VoIP Problemen…
·Hoe een AltiGen VoIP System In…
·Hoe je VoIP Sound Quality Test…
·Hoe te Cisco DHCP gebruiken vo…
·Hoe te Asterisk configureren M…
·Hoe te houden een Vonage numme…
·Hoe je VoIP onderscheppen Met …
  Related Articles
Hoe kan ik een printer over een draadloz…
Hoe maak je een openbare IP Cisco- route…
Hoe je IP-adressen wijzigen 
Netgear Zal niet Acquire een IP 
Hoe het verhogen van Data Rate via draad…
Hoe u een statisch IP Met DD - WRT 
Ik heb een ADSL -modem en een draadloze …
Hoe maak je een statisch IP voor een NET…
Hoe het opzetten van een statisch IP op …
  Netwerken Articles
·Hoe de IRP Stack Size Verander 
·Internet Connection Sharing & probleemop…
·MCSE 70 290 Tutorial 
·Netwerk Kabels Explained 
·NetGear Ping Router Loss Met WNR2000 
·Over Home netwerk gedeelde schijven 
·Hoe maak je een Home Computer Achter een…
·Hoe je Linksys Switch Van een niet- beve…
·Hoe om te doen Shading voor Zombie Makeu…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com