Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Wat is de betekenis van de DHCP -server ?
U weet het misschien niet , maar als je een computer netwerk of het internet te gebruiken , is de kans zeer groot dat u verbinding maakt via een Dynamic Host Configuration Protocol ( DHCP ) server. Een belangrijk instrument in geautomatiseerde Internet Protocol ( IP ) -adressen, worden DHCP protocollen geïnstalleerd op servers in de kern van de meeste netwerken waarin een of meerdere apparaten met elkaar verbonden zijn , met inbegrip van systemen in woningen en bedrijven . Hoewel elke server worden geconfigureerd om DHCP protocol gastheer haar andere functies , de hoge eisen van grotere netwerken vereisen typisch een dedicated DHCP server . DHCP

DHCP
is een automatische IP-configuratie -protocol . DHCP-servers worden gegeven geautomatiseerde controle over de IP- adressen van alle verbindingen binnen een netwerk , en een aparte IP-adressen automatisch toe te wijzen zodat elk apparaat zelfstandig kan werken en verbinding maken met andere apparaten . Elk IP -adres is afkomstig van de DHCP-server hoofdlijst .
DHCP -servers

Een DHCP-server
is in wezen elk apparaat geconfigureerd om IP-adressen aan aangesloten apparaten automatisch toe te wijzen . De Wi - Fi-router in uw thuisnetwerk is technisch gezien geen echte DCHP -server . Hoewel het dient grotendeels dezelfde functie als DHCP -server verzendt ook informatie tussen aangesloten apparaten . True DHCP-servers zijn individuele servers uitsluitend geconfigureerd om DHCP-configuratie te beheren en geven Local Area Network ( LAN ) -beheerders de mogelijkheid om IP- opdrachten beheren en controleren hoe de verschillende apparaten worden genetwerkt . Een voorbeeld van een echte DHCP-server kan worden gevonden op een internet service provider ( ISP ) . Elke modem aangesloten op het ISP -netwerk heeft zijn eigen IP-adres , en met behulp van een DHCP-server , kan de ISP snel IP-adressen toe te wijzen aan elke gebruiker op het netwerk .
Voordelen < br >

DHCP
stelt beheerders in staat een eenvoudiger middel van dynamisch toewijzen van IP -adressen aan computers via een netwerk . Sinds de DHCP- server handelt dit automatisch , doet de beheerder niet nodig om een ​​nieuw dynamisch IP-adres elke keer dat iemand wil het netwerk handmatig toe te wijzen . Terwijl de handmatige toewijzing klinkt misschien niet zo slecht , in gedachten houden dat grote netwerken mogelijk honderden computers vereisen IP -adres toewijzing kunnen hebben , en de tijd die voor elke opdracht draagt ​​bij aan de wachttijd van anderen langs de lijn. Systemen met behulp van dynamisch toegewezen IP-adressen niet dit probleem geconfronteerd . DHCP verwijdert ook menselijke fouten uit IP-toewijzing , sneller en nauwkeuriger IP -configuraties creëren . Daarnaast DHCP vermindert de kans op dubbele IP -adressen .
Nadelen

Kleinere netwerken
misschien maar een enkele DHCP -server nodig hebben om hun behoeften te voldoen . Het probleem daarin dat als die ene server uitvalt , elke computer in het netwerk geen IP -adres ontvangen en toegang tot het netwerk te verliezen . Dit kan de productiviteit verminderen en brengen zelfs een werkomgeving tot stilstand totdat de fout is hersteld . In multi-segment netwerken , aanvullende configuratie nodig om de orde te handhaven . Dit kan meerdere DHCP-servers of relay-agents nodig . Relay-agents zijn servers die zijn geconfigureerd om uitzendingen te ontvangen van de centrale DHCP-server en fungeren als intermediair tussen de centrale server en de aangesloten apparaten in het netwerk segment . Als DHCP is geconfigureerd met foutieve informatie , zal deze informatie in het netwerk worden toegepast en leiden tot moeilijk verbinding met het netwerk . Bovendien , DHCP -netwerken kwetsbaar zijn voor ' man-in - the-middle " cyberaanvallen , die een rogue server die wordt geïntroduceerd in het netwerk en aanbod IP-adressen te betrekken . Elke verzonden over deze verbinding informatie kan worden onderschept door de rogue DHCP-server , met inbegrip van vertrouwelijke gegevens .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe maak je een gedeelde map v…
·Nadeel en voordelen van Netwer…
·Hoe te VLAN configureren in Ju…
·Communicatietechnologie Voorwa…
·Het maken van een ad hoc -netw…
·PPP Link Protocol 
·Hoe een IP Trace Run 
·Hoe te verzenden Ctrl + Alt + …
·Er is een fout opgetreden bij …
  Related Articles
Hoe de Signaal voor een draadloze router…
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe Hook Up the Internet gebruiken om uw…
Hoe de beveiligingsinstellingen wijzigen…
Hoe de Wireless Router Network Key Reset…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
  Netwerken Articles
·Hoe je Comcast Internet snelheid te verh…
·Hoe te verbinden met een Linksys VPN 
·Hoe maak je een Dynex 10/100Mb Router Se…
·Hoe vindt u uw WEP Password & Key 
·Lijst van Transport Layer Protocols 
·Hoe maak je een verbinding Ping 
·Hoe te reverse DNS lookup inschakelen 
·Hoe kan ik een Linksys WRT120N 
·Hoe je Wi - Fi Hotspots Toegang 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com