Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Network Security >> Content
Hoe te beschermen een Wireless LAN
Als je een draadloos netwerk onlangs hebt geïnstalleerd in uw huis of kantoor , zich ervan bewust dat er misschien luistervinken in de buurt, en als je niet verzekerd van uw draadloze LAN ( local area network , ) dan is uw netwerk is een makkelijk doelwit voor hackers . Het goede nieuws is dat er een aantal stappen die u kunt nemen om uw draadloze LAN te beschermen , en je kunt ademen een beetje makkelijker wetende dat uw netwerk veilig is . Instructies
configureren Encryptie op uw Wireless Access Point
1

Sluit uw computer met uw draadloze toegangspunt ( WAP ) met een netwerkkabel . Ga met je browser naar het IP- adres dat is opgegeven in de documentatie bij uw WAP en druk op ' Enter '. Dit moet je naar een configuratie homepage waar u wijzigingen kunt aanbrengen om de standaardconfiguratie . Zoek de link of knop die "Security " , zegt en navigeer naar de pagina beveiligingsinstellingen. Kopen van 2

Stel de encryptie- methode te gebruiken WPA - 2 op uw netwerk , indien mogelijk . Afhankelijk van de leeftijd van de WAP , kan slechts een zwakkere coderingsmethode beschikbaar . Oudere modellen ondersteunen mogelijk alleen WEP ( bedraad gelijkwaardigheid protocol ) , terwijl de nieuwere modellen WEP , WPA of WPA -2 kunnen aanbieden . WEP is de zwakste versleuteling van de drie , terwijl WPA - 2 is de meest recente van het trio , en is de sterkste .
3

Vul uw beveiligingssleutel. Ongeacht de encryptie methode die u hebt geselecteerd , het geheim zit in het gebruik van de langst mogelijke sleutel voor die methode , binnen reden. U wilt de sleutel te zijn beheersbaar , dus met behulp van een sleutel van acht tot twaalf alfabetische en numerieke tekens willekeurig gemengd voldoende kan zijn , vooral als u andere stappen om uw netwerk te beschermen . Echter , hoe langer de sleutel , hoe moeilijker het is om de hacker te kraken .
Beperk toegang tot uw netwerk
4

Maak een lijst van de MAC-adressen ( de actuele hard- adres ) van de verschillende netwerk interfaces die u wilt toestaan ​​om toegang tot uw draadloze netwerk . De specifieke methoden om dit te doen zal verschillen van het ene besturingssysteem naar het andere en het ene apparaat naar het andere , dus je zal moeten de instructies voor uw besturingssysteem of hardware te volgen . Echter , het algemene idee is dat je de hardware configuratie dialoogvenster voor uw besturingssysteem of apparaat vinden , en navigeer naar de draadloze interface en vind het MAC-adres voor die interface .
5

Bouw een MAC-adres toegang lijst in de router . Het MAC -adres is anders dan het IP adres dat elke NIC ( netwerkinterfacekaart ) een uniek adres toegewezen en verbrand door de fabrikant . Door het bouwen van een access lijst samengesteld van deze adressen , kunt u beperken de computers die kunnen inloggen op uw draadloze LAN om alleen die NIC in je lijst . Alleen de meest vastberaden en begaafd van hackers kan deze bescherming te omzeilen .
6

de lijst opslaan en activeren volgens de instructies van de fabrikant laten . Op dit punt, zal alleen hardware met een MAC-adres , dat is in uw lijst toegang tot uw LAN ( Local Area Network ) .
Stop Reclame uw netwerk
7

Ga naar de pagina of sectie in uw WAP- configuratie dialoogvenster dat de SSID betreft , opnieuw volgens de instructies van de fabrikant voor uw specifieke WAP . Verander de SSID van de standaard om iets te duister en schrijf het op . U hebt het later nodig hebt om uw werkstations en andere apparaten te configureren .
8

Disable SSID -uitzendingen in het configuratievenster . Hierdoor wordt " security by obscurity ". Met andere woorden , kan als pottenkijkers uw netwerk niet zien zullen ze niet weten dat het beschikbaar te hacken . Dit is waarschijnlijk de makkelijkste van draadloze beveiliging maatregelen uit te voeren , maar je moet elk werkstation configureren met de SSID-naam , omdat het niet zal verschijnen in de lijst met beschikbare draadloze netwerken van een computer .
9

Bewaar de configuratie volgens de instructies op het scherm of in de instructies van uw apparatuur . Uw WAP kan een herstart voor dit verlangen door te voeren . Als dat zo is , kunt u deze nu opnieuw opstarten . Als u geen verbinding na het configureren van uw computers zijn , de meeste WAP 's hebben een " reset " knop die de standaardinstellingen van de fabrikant herstelt en u kunt opnieuw beginnen .
Connect , monitoren en beheren Infrastructuur

10

Stel uw computers en andere netwerkapparaten via de instellingen die u geïmplementeerd in uw WAP . De procedure hiervoor zal verschillen tussen de verschillende hardware en besturingssystemen , zodat uw instructie gidsen raadplegen voor elk apparaat of computer die u wilt configureren .
11

Implementeren van een beleid dat niet mogelijk " schurkenstaten " toegangspunten , die per definitie niet veilig. Je doel is om ervoor te zorgen dat uw medewerkers niet mee in hun eigen WAP , installeer het , en het creëren van een onbeveiligde verbinding .

Deploy netwerk - monitoring tools 12 tot malafide WAP's te ontdekken voordat deze indringers op uw draadloze LAN . Configureert de tools om u of uw netwerk groep te waarschuwen als er een onbekend apparaat verschijnt op het netwerk . Deze stap alleen kan een aantal problemen met smokkelwaar netwerkapparaten af te wenden .
13

handhaven van het beleid als er een overtreding . Zorg ervoor dat uw team , of medewerkers of familie , kennen de gevaren van het schenden van het veiligheidsbeleid , alsmede de straffen voor een dergelijke overtreding . Je wilt dat ze begrijpen dat je serieus bent over het beschermen van uw draadloze LAN zijn .

Previous: Next:
  Network Security
·Doelstellingen voor een Inform…
·Wat is een CERT Incident ? 
·Hoe maak je een Windows Firewa…
·Soorten WEP Authentication 
·Hoe het opzetten van een serve…
·Hoe u een proxy server Ontwikk…
·Hoe te Cyber ​​Crimes Fight 
·Hoe te Debug Stop op Ace 4710 
·Hoe te Kerberos-verificatie in…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
  Netwerken Articles
·Hoe Set Up iPhone Touch Wi - Fi via een …
·Over draadloze hotspots 
·Hoe te Twisted Network Cable Zorg 
·Hoe maak je een actuele Proxy Server Con…
·VPN Tunneling Protocol 
·Ik kan geen verbinding maken met een WRT…
·Ik ben in staat om verbinding te LAN Maa…
·Hoe maak je een Ping Packet Creëren 
·Hoe te SSL 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com