Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Network Security >> Content
Dovecot verificatiemethoden
Dovecot is een e-mail client voor Unix -en Linux-omgevingen . Dovecot is een open source , wat betekent dat iedereen kan bekijken en veranderen de broncode , en het zowel het IMAP-protocol , waarmee gebruikers lezen hun e-mail op de server , en POP , die upload e-mail naar de computer van de gebruiker te worden gelezen ondersteunt . Duiventil werd met beveiliging in het achterhoofd geschreven en heeft een aantal verificatiemethoden . Duiventil biedt een beloning voor iedereen die een gat in de beveiliging ervan vindt . Plaintext

Plaintext authenticatie
is de eenvoudigste methode , maar ook de minst veilige . De gebruiker een niet-versleutelde wachtwoord voor de e-mailserver die vervolgens controleert of het wachtwoord correct is stuurt . Aangezien het wachtwoord is versleuteld , kan worden onderschept . Secure Sockets Layer ( SSL ) en Transport Layer Security ( TLS ) protocollen werden ontworpen om dit soort afluisteren te voorkomen . Voor servers die geen bijzonder hoge behoefte aan veiligheid, leesbare combinatie met SSL /TSL beveiliging kan voldoende zijn .
NTLM

De NTLM -protocol , dat Dovecot steunen , is een challenge - response systeem van authenticatie . In plaats van een wachtwoord , de server stuurt berichten naar de computer van de gebruiker , en de reactie van de gebruiker computer bewijst dat de gebruiker het wachtwoord kent , zonder het wachtwoord daadwerkelijk te zijn verzonden . Een gedeelde sessie sleutel is gevestigd in het proces dat zorgt voor veilige communicatie . NTLM is een vertrouwde derde partij voor de beveiliging, een voordeel ten opzichte van de andere meer populaire Kerberos methode niet nodig .
CRAM - MD5

De CRAM - MD5 protocol vergelijkt gehashed wachtwoorden in plaats van de wachtwoorden zelf . Hashes zijn one-way functies die de gebruiker en de server om hun wachtwoorden te vergelijken toestaan ​​, maar niet toestaan ​​dat een afluisteraar om de hash ongedaan te maken en vind het wachtwoord . DIGEST - MD5 werkt op een vergelijkbare basis met sterkere cryptografie , maar het kan niet worden ondersteund door alle systemen .
Kerberos

Kerberos
is een authenticatie systeem bedacht aan het MIT . Wanneer gebruikers zich aanmelden , de Kerebros key distribution center stuurt ze een ticket - verlening ticket dat alleen kan worden gedecodeerd met het wachtwoord van de gebruiker. De ticket - granting ticket wordt vervolgens gebruikt om veilig te verkrijgen dienst tickets . De service tickets bieden toegang tot e-mail server van de gebruiker . Het Kerberos-protocol is een beveiligde sleutel distributiecentrum , en sterke wachtwoorden van gebruikers veilig tegen aanvallen te zijn .

Previous: Next:
  Network Security
·Hoe maak ik een Access Control…
·Hoe te VeriSign Delete 
·Hoe te Vanilla Scented Oil Zor…
·Hoe te Route IP-adressen Via C…
·Hoe te verificatiesamenvatting…
·Hoe te Kerberos Aware Applicat…
·Drie dingen beschermen Besturi…
·Hoe kan Firewall Efficiency wo…
·Tekenen en symptomen van Cheat…
  Related Articles
Hoe te 802.1x poort - gebaseerde authent…
Wat is EAP -verificatie ? 
Wireless Security Methoden 
Lijst van Wireless Access Methoden 
Soorten Wireless Security beschikbare me…
Wireless Data Transmission Methoden 
Vijf methoden van Wireless Communication…
Hoe een Authenticatie Probleem met Ventr…
De Soorten Authenticatie in OSPF 
  Netwerken Articles
·Mijn computer loopt vast wanneer Dialing…
·De Presentation Layer Protocol 
·Hoe je twee Cisco routers om verbinding 
·Hoe maak je verbinding met een externe c…
·Hoe Hook Into Vast Internet Via een Ethe…
·Software voor een FTP Server 
·Hoe te Drie of meer Computers Netwerk 
·Hoe maak je een Westell DSL Modem config…
·Hoe het standaard RDP poort wijzigen op …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com