Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Network Security >> Content
Wat is Two - Way Authentication ?
Twee-weg authenticatie verwijst naar het mechanisme in computerbeveiliging , waar zowel de client als de server authenticeren elkaar met certificaten . Een certificaat is een vorm van garantie dat de informatie die wordt verkregen uit de beoogde entiteit en niet van een kwaadaardige entiteit . Vanwege de kosten van de uitvoering, wordt het mechanisme zelden gebruikt in client-server gebaseerde systemen . Het kan echter worden gebruikt in peer -to -peer communicatie . Certificaat Based Authentication

Veronderstel dat twee communicerende entiteiten zijn Alice en Bob . In een certificaat gebaseerde authenticatie mechanisme , Alice krijgt een certificaat ondertekend door een certificeringsinstantie . Het certificaat kan worden geleverd door bedrijven als Symantec VeriSign . Dit certificaat garandeert dat de verkregen door Bob informatie is gecertificeerd te zijn van Alice .
Two - Way Authentication

In een twee-weg authenticatie mechanisme , zowel Alice en Bob certificaten uitwisselen . Daarom kunnen zowel Alice en Bob er zeker van zijn dat ze met elkaar communiceren .
Advantage

Twee-weg authenticatie zorgt voor een hoger niveau van beveiliging in vergelijking naar eenrichtingsverificatie , waar slechts een van de communicerende entiteiten wordt geverifieerd met een certificaat . Zowel Alice en Bob kunnen er zeker van zijn dat ze de identiteit elkaars kennen .
Nadelen

Twee-weg authenticatie heeft hogere kosten in vergelijking met een-weg authenticatie . Zowel Alice en Bob moeten certificaten te behalen . In vergelijking , op een manier authenticatie , slechts een van Alice en Bob moet het certificaat. In een client - server gebaseerde communicatie -mechanisme , kan uitvoering van twee - weg authenticatie via certificaten meer betrokken worden . Bijvoorbeeld , in een webmail - gebaseerd systeem , zou iedere gebruiker met een e-mailadres nodig om een ​​certificaat te verkrijgen . Verder , moet het certificaat worden verkregen van een autoriteit die de webmailprovider goedkeurt . Daarom zijn de meeste client - server systemen machtigen de server met certificaten maar client- side certificaten niet implementeren .

Previous: Next:
  Network Security
·Wat zijn de gevaren van comput…
·Over een Shared SSL Server 
·Hoe te NTLM2 Authentication in…
·Hoe maak elk domein Gebruikers…
·Methoden om Cyber ​​Crime 
·Hoe maak je een 2Wire Standaar…
·Home Network Security Tips 
·Hoe Network Time Protocol Debl…
·Hoe je computers Toevoegen aan…
  Related Articles
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Wat heb je nodig met een draadloze route…
Wat is Wireless Fidelity ? 
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Welk type van Signal Heeft een Wireless …
Wat is Linksys SpeedBooster ? 
Hoe om te weten of iemand gebruik van he…
Is er een manier om gebruik Wireless Rou…
  Netwerken Articles
·Hoe de Administrator Password Reset op W…
·Hoe gebruik ik mijn Porter Cable Router …
·Hoe maak je een wachtwoord voor 2Wire zo…
·SBC ATT 2Wire DSL Modem Gids 
·IP Camera Bandbreedte Eisen 
·Hoe te WPA Linksys 
·VoIP voor bedrijven Explained 
·Hoe te controleren of uw computer is WiF…
·Hoe maak je een tweede computer aan te s…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com