Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Network Security >> Content
Wat is WPA2 beveiliging?
Hoewel virussen en andere vormen van malware krijgen de meeste aandacht als het gaat om computerbeveiliging , als je een draadloos thuisnetwerk , de zwakste schakel in uw beveiliging keten zou je wel . Als u ook zonder enige vorm van draadloze beveiliging , uw netwerk is geopend voor de wereld te onderzoeken , gebruiken en zelfs kapen . Om ervoor te zorgen uw netwerk is zo veilig mogelijk te maken, kunt u uw verkeer versleutelen met behulp van de nieuwste draadloze beveiligingsprotocol genaamd Wi - Fi Protected Access 2 ( WPA2 ) . Wireless Security Overzicht

Als u een draadloze router of modem op uw thuisnetwerk setup gebruikt, wordt u doorgeven van uw gegevens via radiogolven . Dit signaal , maar relatief zwak , kunnen reizen ver buiten de muren van uw huis . Zonder veiligheid , kan iedereen met een draadloze netwerkkaart toegang krijgen tot uw netwerk . Om dit te voorkomen , moet u een van de beschikbare draadloze beveiligingsprotocollen te gebruiken . Momenteel zijn er drie protocollen algemeen worden gebruikt thuisnetwerken . In volgorde van minst naar meest veilige , worden ze Wired Equivalent Protocol ( WEP ) , Wi - Fi Protected Access ( WPA ) en Wi - Fi Protected Access 2 ( WPA2 ) .
WPA Overzicht

WPA
werd voor het eerst geïntroduceerd om de kloof tussen de oude WEP-standaard en de nieuwe WPA2- standaard overbruggen . Met WEP , het gebruikte netwerk hetzij een 40 - bits of 128 - bits sleutel die alleen gewijzigd wanneer de gebruiker de toegangscode veranderd . Hackers konden geduldig toezien op de pakketten die worden verzonden over het netwerk , het verzamelen van kleine stukjes informatie van een ieder , tot ze uiteindelijk genoeg gegevens om de sleutel te genereren gehad . WPA introduceerde per - packet- encryptie , wat betekent dat elk pakket maakt gebruik van een sleutel gegenereerd speciaal voor dat pakket . Deze vernietigde de meest voorkomende packet inbraak techniek sniffing .
WPA vs WPA2

WPA
werd geïntroduceerd om de kloof tussen WEP en WPA2 vullen , waardoor oudere apparatuur aan per - packet -codering gebruiken . Om dit te bereiken , WPA gebruikt een methode genaamd Temporal Key Integrity Protocol ( TKIP ) , waarin de RC4 encryptie- standaard gebruikt . Dit is dezelfde standaard die WEP gebruikt . In plaats van TKIP en RC4 , WPA2 gebruikt Counter Mode met cipher block chaining Message Authentication Code Protocol ( CCMP ) en de Advanced Encryption Standard ( AES ) . CCMP maakt ook gebruik van per - packet -encryptie , maar het maakt gebruik van de AES met maximaal een 256 - bits sleutel , die aanzienlijk veiliger dan RC4 .
Beveiligingslekken

hoewel WPA2 is een belangrijke verbetering ten opzichte van WEP en overtreft de veiligheidsnormen vereist door de meeste thuisgebruikers , zijn er nog kwetsbaarheden geschoolde hackers kunnen benutten . Gelukkig zijn de meeste veiligheidsproblemen eenvoudig verholpen zodra ze worden ontdekt en fabrikanten van apparatuur kwestie firmware-updates die de kwetsbaarheden te repareren . Daarom is de beste verdediging tegen zulke kwetsbaarheden is om uw netwerk apparatuur up -to - date te houden en altijd de nieuwste firmware voor uw apparaten installeren.

Previous: Next:
  Network Security
·Wat is Ping vegen ? 
·Is VeohTV spyware? 
·Hoe te Packet meld Met Alert i…
·Hoe je MAC Levels categorisere…
·Hoe maak je een Swann DVR Log …
·Vijf voornaamste uitdagingen v…
·Linksys Firewall Rules 
·Wat is een Modded Xbox ? 
·Hoe te Vertrouwelijkheid besch…
  Related Articles
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Wat heb je nodig met een draadloze route…
Wat is Wireless Fidelity ? 
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Welk type van Signal Heeft een Wireless …
Wat is Linksys SpeedBooster ? 
Hoe om te weten of iemand gebruik van he…
Is er een manier om gebruik Wireless Rou…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een RADAR Tracker code 
·Zijn er verborgen websites ? 
·Wat is Internet Protocol Telefonie ? 
·Hoe maak je een draadloze externe antenn…
·Hoe kan ik een Linksys Modem & Router ge…
·Hoe maak je een firewall installeren op …
·Veiligheid van draadloze netwerken voor …
·De nadelen van de End -User System Devel…
·Hoe het opzetten van een Remote VPN 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com