Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Soorten nietroutable Protocol
In computernetwerken , een protocol is een set van regels voor hoe twee netwerkapparaten zullen met elkaar communiceren . Protocollen verder te bepalen hoe de gegevens worden overgedragen moet worden verdeeld , hoe de datadelen worden verpakt , de grootte van het gegevenspakket en het type versleuteling te gebruiken . Als een netwerk wordt opgedeeld in segmenten door een tussenpersoon netwerkapparaat , bijvoorbeeld een hub of switch of router , kan computers op verschillende segmenten slechts lokaliseren elkaar en de communicatie als ze beide een routeerbaar protocol , die het vermogen heeft te identificeren niet alleen computers , maar de netwerksegmenten waar zij zich bevinden . In eenvoudige , single- segment netwerken , is het makkelijker en sneller om de communicatie met behulp van niet - routeerbare protocollen vast te stellen. NetBIOS

NetBIOS
( Network Basic Input /Output System ) is een niet - routeerbaar protocol gebruikt op enkel segment lokale netwerken , of binnen enkele segmenten van gerouteerd netwerken . De Microsoft-implementatie van dit protocol is NetBEUI , na IBM verbetering aan NetBIOS , die ging door deze naam . NetBios heeft verschillende functies . Het wordt gebruikt om de naam van een computer te registreren op een netwerk zodat er geen andere computers met dezelfde naam computer kan inloggen op het netwerk . Het kan un - registratie van een computer de naam van het netwerk als een computer wordt afgesloten of heeft zijn naam veranderd . Het is ook verantwoordelijk voor het opzoeken andere namen in het netwerk , zodat als een computer moet communiceren met een andere computer , de NetBIOS protocol is verantwoordelijk voor het sturen van een verzoek om die computer . Alleen dan kunnen de communicatie tussen de twee computers worden vastgesteld .
DLC

De Data Link Control Protocol ( DLC ) wordt gebruikt om de communicatie tussen IBM mainframe computers en mini-computers tot stand zoals de AS/400 . Microsoft opgenomen het DLC-protocol voor besturingssystemen tot Windows 2000 . Downloads zijn beschikbaar van Microsoft voor latere besturingssystemen , maar Microsoft garandeert niet de downloads zal werken . De Microsoft-implementatie van de DLC is een 32 - bits versie gebruikt om PC - gebaseerde netwerken te communiceren met IBM mainframes en minicomputers en vereist het gebruik van emulatie software om dit mogelijk te maken .
RIP

De Routing Information Protocol ( RIP ) is een non - gerouteerd protocol dat toch speelt een vitale rol in netwerken met routering . In netwerken met routering , wordt elke kabel segment aangesloten op een apparaat dat bekend staat als een router, die veel kabel- segment verbindingen kan accepteren . Routers zijn met elkaar grotere netwerken te vormen . In een gerouteerd omgeving , worden computers op verschillende segmenten geïdentificeerd door een uniek nummer bekend staat als een IP-adres . Gerouteerd netwerken maken gebruik van het TCP /IP-protocol , en een deel van het IP- adres van een computer identificeert het netwerksegment van de computer is aangesloten . Routers moeten weten welke kabels om informatie te sturen naar verbindingen tussen computers tot stand op externe segmenten . Routers register bijhouden van de beste manier om gegevens te verzenden naar externe segmenten met het minst aantal segmenten . Deze gegevens worden opgeslagen in een routing informatie tabel die wordt bijgewerkt door elke router . Wanneer een segment wordt toegevoegd aan een router , wordt de nietroutable RIP gebruikt om alle andere routers verbonden die router werken . Omdat nietroutable maakt RIP een snelle en efficiënte protocol.

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe maak je verbinding een Wes…
·Hoe maak je een RJ - 45 crosso…
·Hoe te Intranets in scholen me…
·Hoe maak je een router gebruik…
·Hoe te verbinden uw laptop naa…
·Het verschil in TDM en TDMA 
·Hoe kan ik een mailbox - Enabl…
·Hoe maak je een gebruiker aan …
·Hoe een HP ProCurve 1700 confi…
  Related Articles
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
De aard van de Wireless Security Threats…
Hoe de beveiliging van een draadloos net…
Hoe maak je een WiFi -antenne Make Out v…
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Hoe kan ik Boost het bereik en de kracht…
  Netwerken Articles
·Hoe je Wake on LAN Test 
·Hoe het opzetten van Microsoft FTP Publi…
·Hoe kan ik Forward een poort in Utorrent…
·Hoe te Mailguard uitschakelen op een PIX…
·Hoe de Boot Drive Migreren in Norton Gho…
·Hoe te converteren Dynamische naar Basic…
·Hoe het opzetten van een Private Network…
·Problemen bij de installatie van een Net…
·Hoe te beginnen Apache SSL op Windows 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com