Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Hoe wordt VLAN geïmplementeerd ?
Virtual Local Area Networks zijn gemaakt door het splitsen van het verkeer op een netwerk in verschillende afzonderlijke netwerken , hoewel deze netwerken blijven om hun verkeer te lopen over dezelfde fysieke netwerkinfrastructuur . VLAN's stellen bedrijven in staat om verschillende soorten verkeer lopen over hetzelfde netwerk . Een voorbeeld van dit is waar bedrijven draaien hun telefooncentrale via het datanetwerk . Netwerkinfrastructuur


apparaten aangesloten op een netwerk worden " knopen ". Een knooppunt kan een computer , printer , faxapparaat of een ander type van " data Terminating Equipment . ' De knooppunten elkaar verbonden door kabels , maar die kabels kunnen niet van het ene knooppunt naar het andere . Het netwerk moet een centraal apparaat waar alle kabels samenkomen . Op deze manier een knooppunt , verbonden met slechts een kabel , kan contact opnemen met vele andere knooppunten . Het verbindingsstuk van de hardware voor deze functie is ofwel een hub of een switch .
Hubs en switches

Een hub is de eenvoudigste vorm van netwerkinfrastructuur . Netwerken met een hub kan niet implementeren VLAN's . Dit komt omdat de naaf geen rekenkracht , het is slechts een elektronische doos met een rij sockets . Elk knooppunt in het netwerk verbindt met een van de aansluitingen op de hub. Elk signaal aankomen in op een van deze aansluitingen (de zogenaamde " ports " ) wordt onmiddellijk gekopieerd naar alle andere kabels aangesloten op de hub . Deze vermenigvuldigt netwerkverkeer . Een meer verfijnde vorm van netwerk- controller heet een switch of switching hub . De basisschakelaar is hetzelfde als de hub , behalve dat onderzoekt inkomende data , die is gericht naar een bestemming en alleen herhaalt de data op de haven maar het is geassocieerd met dat adres . Deze fundamentele schakelaar heet een ' unmanaged switch . " Het hoeft niet een gebruikersinterface biedt faciliteiten om een operator en kan dus niet worden geconfigureerd om VLAN's te bedienen . Aan de andere kant , managed switches kunnen.
Managed Switches

Bedrijven
willen een VLAN te implementeren moet een beheerde switch in het midden van hun netwerk hebben . Managed switches vallen in twee categorieën : enterprise switches en slimme schakelaars . Een onderneming schakelaar heeft een console met een toetsenbord wanneer de exploitant kan benoemen welke verbindingen waarvan een deel VLAN's te vormen . Een slimme schakelaar ziet eruit als een hub , of een unmanaged switch , behalve dat het de rekenkracht om configuratie-opties te bieden . Een van de computers aangesloten op de slimme schakelaar kan op afstand fungeren als zijn console . Dit geeft de slimme schakelaar de functionaliteit van een onderneming schakelaar , maar tegen een veel lagere prijs .
Implementatie

Na het bepalen van elke groep die knooppunten op elke VLAN zal worden, de poorten op de switch die tot elke benoemde groep worden ingesteld met de eigenschap van de VLAN naam . Sommige poorten kunnen worden bestempeld als " trunk " lijnen . Deze poorten zal het verkeer te vervoeren van alle VLAN's . Stammen worden gebruikt waar het verkeer moet reizen tussen switches . Het verkeer is verdeeld uit in aparte VLAN's alleen wanneer het is voorbestemd om een ​​DTE . Switch-to - switch verkeer kan boodschappen dragen uit alle VLAN's .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Niet- IP protocol 
·Hoe maak je een Network Bridge…
·Wat is Cisco LMS ? 
·Hoe maak je een harde schijf n…
·Informatie over Computer Netwo…
·Hoe te Machtigingen geven aan …
·Waarom zou je naar Disable DNS…
·Hoe maak je een LAN op Netgear…
·Hoe Network Met Cross Over Kab…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
  Netwerken Articles
·Hoe werkt draadloos werken? 
·Hoe te wijzigen EC2 FQDN in Apache 
·Hoe opzetten van uw eigen VoIP- Server 
·Gids voor Routing & Remote Access 
·De beste voorbereiding voor MCSA 
·Hoe maak je een Wireless DSL Modem confi…
·Hoe kan I Bridge een Speedstream 5200 E2…
·Hoe kan ik een SSL -certificaat in Inter…
·Hoe te kiezen voor de hoogste macht Wire…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com