Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Ethernet >> Content
Definitie van Ethernet
Wanneer u de verschillende computers met elkaar in een netwerk aan te sluiten bij u thuis of op kantoor om een internetverbinding of overdracht van bestanden te delen , wordt u gebruik te maken van een netwerk technologie genaamd Ethernet . De Ethernet-protocol is uitgegroeid tot de dominante technologie in de netwerken ter wereld vanwege zijn gebruiksgemak en de beschikbaarheid van goedkope compatibele apparatuur . Geschiedenis

Ethernet
werd uitgevonden op het Palo Alto Research Center van Robert Metcalfe en diverse andere medewerkers van Xerox in 1975 . De oorspronkelijke versie liep met een snelheid van 3 megabits per seconde en gebruikte acht - bits adresvelden dat alleen toegestaan ​​voor kleine groepen computers netwerk worden verbonden . De technologie werd populair genoeg dat een gestandaardiseerde versie werd geregeld op in 1980 die werkte bij een snelheid van 10 megabits per seconde en gebruikt veel grotere , 48 - bits adres velden . Ethernet is de meest populaire netwerk-technologie en heeft een aantal verschillende variaties die werken op verschillende snelheden .
Functie

De Ethernet- technologie wordt gebruikt om veel verschillende apparaten , zoals aansluiten computers en printers . Het laat alle aangesloten machines om middelen te delen , verzenden en ontvangen van bestanden , en toegang tot dezelfde internetverbinding. Gegevens die zullen worden gestuurd op een Ethernet-netwerk worden onderverdeeld in kleine stukjes genaamd pakketten en vervolgens met het oog gestuurd worden naar hun bestemming .
Eigenschappen

Ethernet gebruikt een algoritme genaamd " Carrier Sense Multiple Access met Collision Detection " om te controleren of een van de datapakketten botste of raakte beschadigd tijdens de overdracht . Als het een probleem vindt, stopt het pakket en vervolgens wacht tot de lijn vrij is, voordat je het opnieuw probeert . De Ethernet-technologie maakt het ook mogelijk voor virtuele lokale netwerken die kunnen worden gemaakt tussen computers die niet op dezelfde fysieke locatie .
Soorten

De oorspronkelijke standaard voor Ethernet was riep 10baseT - T en gebruikt twee afzonderlijke strengen van Ethernet-kabel die bekend staat als ' getwiste paren . " Terwijl het nog in gebruik , is bijna volledig vervangen door de snellere 100Base - T , die werkt bij 100 megabits per seconde . 1000Base-T maakt gebruik van koperen bedrading in plaats van gewone Ethernet-kabel en stuurt informatie naar 1 gigabit per seconde . De snelste soort beschikbaar is 10Base - SR , die glasvezelkabel gebruikt en werkt op 10 gigabit per seconde .
Voordelen

Ethernet
is een veel betrouwbaarder en snel technologie dan andere protocollen zoals Token Ring vanwege zijn geavanceerde collision detection . Het is ook een "plug and play " -technologie , wat betekent dat de meeste apparaten die het Ethernet -protocol te gebruiken eenvoudig kan worden aangesloten op een computer en het zal werken zonder te hoeven geen extra software te installeren . De meeste computerbedrijven voeg een Ethernet-kabel connector op het moederbord van de computer , zodat u niet hoeft te een Ethernet-kaart kopen en handmatig installeren .

Previous: Next:
  Ethernet
·De brug verbinding tussen draa…
·Hoe te Ethernet Adapter en Wir…
·Hoe te Ethernet Cards Test 
·Hoe te Ethernet Hubs verbindin…
·Hoe maak je een Ethernet -kabe…
·Hoe je Ethernet -adapters hers…
·Hoe je twee PS3's samen Haak M…
·Hoe de Packet Loss op een Ethe…
·Hoe te stoppen met het Etherne…
  Related Articles
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
De aard van de Wireless Security Threats…
Hoe de beveiliging van een draadloos net…
Hoe te verbinden EV - DO draadloze USB n…
Hoe maak je een WiFi -antenne Make Out v…
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
  Netwerken Articles
·Hoe te PII Veilig op webservers 
·Hoe te Gebouw - To - gebouw Draadloze ve…
·CVS Server Setup Tutorial 
·Hoe een Actiontec DSL Gateway Modem 
·Definitie van een Protocol Analyzer 
·Hoe te Whisper in Ventrilo 
·Hoe om te sparen de Cisco 3560 Switch Co…
·Hoe maak je een Repeater stoppen van het…
·Hoe te configureren van een ad hoc draad…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com