Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Ethernet >> Content
Definitie van Ethernet Protocol
De Ethernet -protocol , soms verward met de IEEE 802.3 -protocol , is een netwerk dat bestaat uit drie hoofdonderdelen . De gegevens pakketten die moeten worden verzonden, worden Ethernet- frames genoemd . De fysieke lagen zijn de elementen die coderen , decoderen en synchroniseren van de verzonden en ontvangen data . Media Access Control of MAC , operaties omgaan met adressen aan elk apparaat op het netwerk en het beheer van datapakketten verzonden of ontvangen via het netwerk . Ethernet apparaten

Met behulp van een Ethernet- protocol vereist dat twee of meer computers , elk uitgerust met een Ethernet-adapter , en het gebruik van Ethernet-kabels om ze met elkaar te verbinden . Extra apparaten zoals repeaters en bruggen - switches , hubs en routers - kan gebruikt worden om een netwerk uit te breiden of aan te sluiten op een netwerk dat een ander protocol , zoals een draadloos netwerk gebruik wordt
verzenden . en ontvangen gegevens

In een Ethernet-netwerk , data wordt verzonden met een Carrier - Sense Multiple Access /Collision Detection Protocol , of CSMA /CD . Elke component van het netwerk werkt onafhankelijk , zonder hulp van een centrale controller , en frames worden verstuurd wanneer een computer controleert en ziet dat het data kanaal vrij . Indien twee computers sturen sommige frames tegelijk de stappen CSMA /CD in en stuurt frames als nodig voor elk frame naar zijn juiste bestemming .

Elk frame verzonden is in principe gedeeld , waarbij de frames middelen stuur je van de ene computer komt aan alle computers aangesloten . Echter , het frame heeft een sectie header waar een adres is ingesteld , en elke computer die de gegevens controleert die header . Als het adres overeenkomt met zijn eigen adres , zal de computer verder verwerken van de gegevens . Als het adres niet overeenkomt , zal de computer negeert het frame , waardoor het kan worden verwerkt door de rechtmatige begunstigde .
Ethernet vs 802.3

de Ethernet en 802.3 normen zijn erg op elkaar , met slechts enkele kleine verschillen . De IEEE 802.3 was een onderdeel van een groter standaard - 802 - dat een aantal verschillende technologieën , zoals token ring en token bus gebruikt . Deze werden met elkaar verbonden door een Logical Link Control , of LLC gebracht . Een ander protocol , sub netwerk access protocol , werd met het oog op compatibiliteit met andere pre - 802 normen die door de IEEE goedgekeurd en gebruikt door LLC .
Voordelen

De belangrijkste voordeel van Ethernet is de eenvoud. Het opzetten van een netwerk dat gebruikmaakt van Ethernet- protocol bestaat uit slechts het verbinden van de twee of meer computers via een kabel , het runnen van een snelle wizard op het scherm op elke ene en dan je bent klaar . Ook de uitbreiding van een Ethernet -netwerk kan worden gedaan met behulp van switches , routers of hubs , afhankelijk van de aanvullende eisen .
Nadelen

Het belangrijkste nadeel van de Ethernet- protocol is de beperkte afstand voor transmissies - ongeveer 100 meter - als gevolg van het signaal verlies op de kabels en de minimale MAC framemaat . Repeaters kunnen worden gebruikt voor het verbeteren van de kracht van het signaal , maar voor grote datastromen , worden sneller protocollen zoals de fast Ethernet , Gigabit Ethernet of 10 Gbps Ethernet sterk aanbevolen .

Previous: Next:
  Ethernet
·Fiber Optic Network Ethernet B…
·Hoe maak je een losse verbindi…
·Hoe kan ik een Ethernet Switch…
·Hoe je twee computers verbindi…
·Is er een verschil in Ethernet…
·Hoe je twee PS3's samen Haak M…
·Hoe te Ethernet 
·Over Ethernet Frames 
·Wat is een Ethernet Switch Upl…
  Related Articles
Definitie van Wireless Router 
Hoe maak je Bereik van een WiFi ( Wirele…
Hoe de Range van een draadloze router Ex…
Hoe maak je een D - Link DAP - 1150 rout…
De aard van de Wireless Security Threats…
Hoe de beveiliging van een draadloos net…
Hoe te verbinden EV - DO draadloze USB n…
Hoe maak je een WiFi -antenne Make Out v…
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
  Netwerken Articles
·Hoe je Bluetooth op de Lenovo W510 insch…
·Hoe te Untangle gebruiken als proxy 
·Hoe uw Computers Netwerk 
·How to Set Up Linksys WRT320N draadloze …
·De voordelen van Cat 5 kabel 
·Een fout Log -bestand is beschadigd 
·Hoe maak je een signaal met Westell Vers…
·Toegang krijgen tot een Windows- PC via …
·Hoe kan ik een printer op een draadloze …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com