Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Ethernet >> Content
Ethernet Switch Beschrijving
Een Ethernet switch heeft meerdere Ethernet-poorten , meestal van 4 tot 32 poorten of meer . De schakelaar leest Ethernet Frames uit een haven en stuurt ze op andere havens . Elke poort op een switch kan frames onafhankelijk overbrengen van elke andere poort. Dit contrasteert met een hub die ook veel havens . Een hub zendt alle frames die zij ontvangt uit alle andere havens zo snel als het kan . Ethernet Frames en MAC-adressen
Elke kaart heeft een uniek MAC-adres .

Schakelaars bedienen door het onderzoeken van de hardware-adressen in het Ethernet-frame . Elke Ethernet- frame bevat een bestemmingsadres en een bron adres . De adressen zijn de Media Access Control of MAC-adres . Een MAC -adres is 48 bits lang en wordt gewoonlijk uitgedrukt in hexadecimale . Een unieke MAC-adres wordt aan elke computer interface toegekend door de fabrikant .
Collision Domeinen
Botsingen vertragen het verkeer .

Ethernet is oorspronkelijk ontworpen als een bus topologie . Dit betekent dat elke computer is aangesloten op dezelfde draad en moet beurt verzenden frames . Elk frame zou door elke computer aangesloten op de bus worden ontvangen . Als twee computers geprobeerd zenden tegelijkertijd zouden zij een botsing detecteren . Een botsing moet worden opgelost door opnieuw overdragen van het frame na een willekeurige timeout . Dit heette een botsing domein. Als er te veel werkplekken deelden dezelfde botsing domein dan het aantal botsingen zouden verhogen en drastisch te verminderen doorvoer . Het doel van een schakelaar is om computers te scheiden in verschillende botsing domeinen terwijl hen te laten communiceren met de Ethernet .
Aparte Collision Domains
Schakelaars aparte verkeer in verschillende botsing domeinen .

Met een Ethernet-switch , elke poort is een apart domein van botsingen . Elke switch -poort zal lezen en bufferen elk frame het ontvangt . Verschillende frames kunnen worden ontvangen op verschillende poorten tegelijk en verschillende frames via verschillende poorten tegelijk worden verzonden . De switch maakt gebruik van de adresvelden in de Ethernet om te beslissen wat te doen met het frame .
Leren Schakelaar
Door het bestuderen van de bron aan te pakken , schakelaars leren de locatie van computers .

Schakelaars worden vaak genoemd Leren Switches of Adaptive Schakelaars omdat ze leren van de topologie van het netwerk . De schakelaar zal de bron adres van elk frame het ontvangt onderzoeken . De switch maakt een tabel van welke bron adressen zijn ontvangen op welke poort . De theorie is dat om elk adres te bereiken , de schakelaar kan de tabel raadplegen en weten de haven waar dat adres verbindt .
Three Way Besluit
Switches maken een drieweg beslissing , filter , naar voren of overstroming .

Als een frame wordt ontvangen op elke poort , zal de schakelaar beslist een van drie dingen . Als het bestemmingsadres wordt gevonden in de tabel en de bestemming bekend om op dezelfde poort als de ontvangstpoort , het frame verwijderd . De schakelaar gaat ervan uit dat de bestemming al het frame heeft ontvangen . Dit wordt de filter actie . Als de bestemming adres is te vinden in de tabel en de bestemming is op een andere poort dan de poort waarop deze ontvangen is , zal de switch het frame te doen toekomen aan alleen die poort . Als de bestemming adres niet gevonden wordt in de tabel , zal de switch " overspoelen " het frame . Overstromingen betekent dat het wordt uitgezonden elke haven , behalve voor de poort waarop ze werd ontvangen.

Previous: Next:
  Ethernet
·Hoe te Turn Off the Internet M…
·Ethernet niet herkend in XP 
·Een klein Typisch huis Etherne…
·Hoe te Broadcom Ethernet Drive…
·Hoe maak je een PCI Ethernet C…
·Hoe om te controleren Beschikb…
·Hoe maak je een computer met E…
·Verschillen in Cat5E en Cat6 E…
·Hoeveel Ethernet-poorten Heeft…
  Related Articles
Hoe Hook Up een 5 - Port Linksys Switch 
Hoe te verbinden EV - DO draadloze USB n…
Hoe het opzetten van een draadloze switc…
Hoe maak je een Netgear DG834G Router ge…
Hoe kan ik een Linksys WRT310N Wireless …
Hoe te configureren een NetGear WGR614 a…
Beschrijving van de Bluetooth-technologi…
Hoe te Zet een draadloze switch op een G…
Hoe Zorg ervoor dat de draadloze switch …
  Netwerken Articles
·Wat zijn de functies van een router op h…
·Voice Over IP Opties 
·Hoe internet de prestaties Monitor 
·Inschakelen van WPA op routers 
·Hoe maak je een NIC -kaart configureren 
·Hoe Look Up Your Server Informatie over …
·Kan ik opnemen van een webcam ? 
·Cisco REP Protocol 
·Computer Surveillance Technieken 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com