Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> routers >> Content
Hoe maak je een wachtwoord in Cisco Reset
Een Cisco- router of switch heeft ten minste twee modi , die elk met een wachtwoord beveiligd . Een gebruikerswachtwoord geeft toegang tot de modus uit te schakelen . Uitschakelen modus maakt het onderhoud en statistische functies , maar zal niet toestaan ​​dat de gebruiker om de configuratie te zien of te wijzigen . Vrijgavemodus , beschermd op zijn minst een tweede wachtwoord , kan de configuratie worden gewijzigd . In de enable -modus , kan de wachtwoorden zijn gereset . Wat je
PC nodig met seriële poort en seriële terminal emulatie software
Een Cisco console kabel
Toon Meer Aanwijzingen
Bypass Configuratie Belasting op een router
1 Gebruiker een computer met een seriële terminal emulatie software .

Sluit een terminal naar de console poort geconfigureerd voor 9600 bps , geen pariteit , 8 databits , 1 stopbit en geen flow control . Typisch een pc met terminal emulatie software via een seriële poort wordt gebruikt .

Power 2 op het apparaat en toegang te krijgen tot de modus in te schakelen. Op sommige apparaten , zoals een Catalyst 1200 of Catalyst 290x , dit betekent gewoon inloggen op het apparaat binnen 30 seconden van de stroom aan en gebruik een leeg wachtwoord . Op de meeste routers , gebruikt u de volgende stappen . Op andere switches , zie rubriek 2 .
3

Meld u aan bij het ​​apparaat in te schakelen modus en het type "toon versie . " Noteer het register instelling configuratie , die aan het einde van deze pagina . Het is meestal 0x2102 . Als alle toegang tot het apparaat is verloren , veronderstellen de configuratie register is 0x2102 .
4 Rom Monitor opent het laagste niveau van het apparaat .

Krijg toegang tot het Monitor -programma ROM . Op 2600 , druk dan op de pauze -toets binnen 30 seconden van de stroom op.
5

Gebruik de Monitor modus rom om de configuratie register wijzigen in een waarde die zal voorkomen dat het apparaat het laden van de configuratie wanneer het begint . Op de meeste apparaten , inclusief apparaten in ons voorbeeld betekent dit dat het instellen van de configuratie register 0x42 . Type " confreg 0x42 " in de eerste ROM monitor prompt . Type " reset " in het tweede verzoek . Wanneer de reset -apparaat , de configuratie zal niet

Wacht 6 als het apparaat opnieuw wordt geladen geladen ; . Zal er geen configuratie en je kunt inloggen op het apparaat, zonder een wachtwoord . Wanneer de reset is voltooid , drukt u op " Enter " enkele malen op de prompt " Router > . " Voer stellen modus door te typen " in te schakelen. " De prompt zal veranderen naar " Router # . "
7

Recover de bestaande configuratie door het intikken van " copy startup running " . Dit zal de opgeslagen configuratie om de actieve configuratie kopiëren . Nu heb je de configuratie running, maar bent u al in staat stellen modus . U kunt nu wachtwoorden opnieuw instellen met standaard commando's .
8

Reset de enable wachtwoord . Ga naar de modus configureren door het intikken van " configure terminal" als daarom wordt gevraagd met " Router # . " De prompt zal veranderen naar " Router ( config ) # . " Voer nu " laat geheim yournewpw " waar " yournewpw " is de nieuwe staat wachtwoord dat u wilt gebruiken .
9 Vergeet niet om de config register resetten .

Reset de configuratie register . Bij de " Router ( config ) # " prompt " config - register 0x2102 " .
Reset Password op een Catalyst Switch .
10 Een switch maakt gebruik van een andere procedure .

Krijg toegang tot het Rom Monitor . Schakel de voeding van het apparaat en binnen 15 seconden op de modusknop op de voorkant .

Type " flash_init " 11 op de " switch " prompt . Bij de volgende prompt type " load_helper " . Bij de volgende prompt type " dir flits : " . Dit moet tonen u een overzicht van de bestanden in flash . Hernoem het bestand met de naam " config.text . " Typ " rename flash : config.text flash : config.old " . Dan reboot het systeem door te typen "boot " .
12

Log on en voer staat modus eenmaal op de schakelaar opnieuw opgestart . Druk op "Enter " totdat je de "Switch > " prompt , typ "enable " . U bent nu in staat stellen de modus zonder configuratie , maar de configuratie is nog steeds in flash onder onze alternatieve naam van config.old .
13

Hernoem het bestand terug naar config.text dus het zal worden geladen volgende keer dat je opstart . Bij een "Switch # " prompt " rename flash : config.old flash : config.text " . Kopieer het configuratiebestand van flash naar het lopen config . Bij een " Switch # " prompt " copy flash : config.text running" . Wanneer u wordt gevraagd , laat de bestandsnamen als standaard door op " Enter " als antwoord op de prompt .
14

Voer de configuratie -modus en het wachtwoord wijzigen . Bij de "Switch # " prompt , type " configureren terminal" . Bij de "Switch ( config ) # " prompt , type " laat geheim yournewpw " . Typ " exit " om config te verlaten .

Previous: Next:
  routers
·Het openen van poorten op een …
·Hoe het opzetten van WEP op ee…
·Hoe maak je Voeg een Linksys W…
·Hoe je je Netgear router inste…
·Hoe te SonicWALL configureren …
·Hoe je het wachtwoord op een C…
·Aanwijzingen voor Hoe maak je …
·Verizon FiOS Router en MAC-fil…
·Hoe je router -instellingen vo…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
  Netwerken Articles
·Hoe verwijder ik Web Sites vanaf een com…
·Hoe maak je een Yagi Rooftop tv -antenne…
·Hoe je meerdere computers aansluiten op …
·Hoe Vista netwerk naar Mac OS 
·Hoe te Netflow configureren op een 1720 
·Hoe te Forward poort op een Comtrend 536…
·Hoe te PeoplePC verwijderen 
·Hoe maak je een NetGear DG834GT Reset 
·Hoe maak ik een Wireless Access Point me…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com