Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> routers >> Content
ECMP Protocollen
Equal - Cost Multi - Path is een routing protocol en is alleen beschikbaar op Linux- routers . Drie routing -protocollen gebruiken ECMP . ECMP is een algoritme voor het routeren van data via een netwerk waarbij twee of meer paden evenwaardige bestaan ​​om data te verzenden over de " volgende hop " over een netwerk . ISIS Protocol

Intermediate System
naar Intermediate System gebruikt ECMP om pakketten via een netwerk . Dit protocol is een " interieur " routing protocol - het niet verzenden van gegevens tussen netwerken , maar binnen een netwerk . ISIS is een " koppeling state " -protocol - het houdt de prestaties van de verschillende routes is beschikbaar heeft , toezicht op de aansluitingen . Als een schakel uitvalt , wordt gedegradeerd in de lijst gerangschikte routes . ISIS gebruikt Equal - Cost Multi - Path als het een pakket te sturen , maar de bijbehorende bibliotheek met koppelingen bevat meer dan een route met de top ranking .
OSPF protocol

Open Shortest Path First werkt op dezelfde wijze als ISIS . Het houdt een register van alle mogelijke paden naar alle mogelijke eindpunten . De router heeft de bibliotheek als een boomstructuur . De verschillende paden te bereiken om een eindpunt wordt gegeven van een " cost " op basis van de afstand en de prestaties van elke route . Zoals ISIS , dit is een ' koppeling staat " protocol dat spoor van gebroken verbindingen houdt . OSPF draagt ​​de naam van de voorkeur van de route. Echter , waar geen duidelijk kortste pad bestaat , het protocol maakt gebruik van de Equal - Cost Multi - Path algoritme om te beslissen over de route een pakket moet nemen .
Routing Information Protocol
< br >

De routing Information Protocol niet specifiek zijn gelijk - Cost Multi - Path routing in de definitie ervan . Echter, sommige implementaties omvatten ECMP . RIP werd geherdefinieerd en uitgebreid in RIP versie 2 , die het gebruik van ECMP bepleit . Dit is ook een " interieur " routing protocol . Het is een afstand vector routing protocol met behulp van het aantal knooppunten op het pad naar een eindpunt als een rank . De router kiest het pad met de laagste nummer . Als er meer dan een pad heeft de laagste ranking , gebruikt ECMP . De twee " koppeling state " -protocollen , ISIS en OSPF , zijn populairder dan RIP .

Previous: Next:
  routers
·Hoe een router adres wijzigen 
·Hoe je het wachtwoord wijzigen…
·Hoe te verwijderen Geen statis…
·Hoe te openen een poort in ZyX…
·Wat is STP Redirection ? 
·Problemen met NetGear routers 
·Hoe maak je een 2Wire router v…
·Netgear WNR2000 Hookup Help 
·Handmatig bewerken van een Rou…
  Related Articles
Wireless Router Beveiligingsprotocollen 
802.11 Beveiligingsprotocollen 
Wlan Beveiligingsprotocollen 
GSM MAP Protocollen 
IEEE 802.15.4 protocollen 
Soorten Wireless Protocollen 
WEP-beveiliging Protocollen 
Mobiliteitsmanagement Protocollen 
MiWi Protocollen 
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een Wireless Modem Verbetere…
·Hoe te configureren SNMP op een D - Link…
·How to Set Up een Canon Wireless Printer…
·Hoe maak je een Desktop & Laptop 
·Wat is een RADIUS server gebruikt? 
·Hoe je ISP Numbers herstellen Zonder Rou…
·Hoe maak je een Vlan Stretch tussen twee…
·Hoe krijg ik toegang tot mijn Linksys ? 
·De voordelen & nadelen van een Virtual P…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com