Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> routers >> Content
Wanneer moet Uplink gebruiken op een router ?
Een router is een netwerkapparaat dat een gateway biedt vanaf uw thuisnetwerk met uw Internet service provider en verbindt u met het internet . Het is gebruikelijk voor fabrikanten die routers voor gebruik in thuisnetwerken of kleine bedrijfsnetwerken de functies van een router met die van een schakelaar of hub combineren . De router heeft , niet alleen de ingang - de DSL -verbinding of kabelverbinding - en een Ethernet- poort voor uw computer , maar het heeft ook een bank van Ethernet-poorten en een uplink -poort . Deze Ethernet-poorten en uplink poort bestaat uit de switch of hub zijkant van het apparaat . Router - hub of router - switch

Een switch en een hub zijn verschillende apparaten , maar ze hoofdzakelijk dezelfde functie voor uw thuisnetwerk . Bij de bespreking van de uplink-poort , kunt u denken aan een switch en een hub als het verstrekken van dezelfde functie , dus het maakt geen verschil maken als uw router is een combinatie router en hub of een router en switch apparaat .
< br >
Wat is een Switch ?

een switch is een netwerkapparaat dat meerdere verbindingen naar een netwerk . Denk aan het als een elektrische stekkerdoos . De stekkerdoos heeft een stopcontact en een bank van verkooppunten . Energize de hele bank van de verkooppunten door de stekker van de stekkerdoos in de muur , je kunt dan de stekker van een aantal apparaten in stopcontacten van de strip en ze zijn allemaal voorzien van elektriciteit . Een switch voert een soortgelijke functie , maar in plaats van het verstrekken van een bank van stopcontacten , het biedt een bank van Ethernet-poorten aangesloten op een netwerk . Steek de schakelaar in uw netwerk en alle Ethernet-poorten van de switch geven toegang tot het netwerk .

Schakel de router functie door de toegang tot de router -interface , meestal door middel van uw internet browser . Disable DHCP en een statisch IP-adres . Raadpleeg de documentatie van de fabrikant van uw router voor deze stappen . De router zal nu verschijnen op uw netwerk als een switch of hub .
Wat is een Uplink Port ?

De uplink -poort op uw router is een Ethernet port bedrade communicatie met een ander netwerk zoals een switch of hub . De uplink-poort is geen noodzaak. Dezelfde functie kan worden bereikt met behulp van een gewone Ethernet-poort en een kabel heet een cross-over kabel , maar de bedrading van een speciale poort op de router vereenvoudigt thuisnetwerken in dat je niet hoeft te speciale kabels te kopen .

Cascading Schakelaars

Gebruik de uplink -poort op een router bij het uitbreiden van uw netwerk . U hebt de belangrijkste router opgezet in de kamer waar de ISP-verbinding in uw huis komt . De router is aangesloten op de DSL-of kabelmodem en je hebt een of meer computers aangesloten op Ethernet-poorten van de router . Als u wilt uw netwerk uit te breiden - stel dat u wilt toegang tot het netwerk te verlenen aan de tweede verdieping - en je hebt een tweede router , u functies van de tweede router uitschakelen en gebruik het apparaat als een schakelaar . Steek het ene uiteinde van een Ethernet -kabel in uplink-poort en steek het andere uiteinde in een Ethernet-poort op de belangrijkste router van de switch . Koppelen schakelaars of hubs aan elkaar met behulp van de uplink-poort heet cascading .
Aansluiten op een gevestigd netwerk

Als je een student op de universiteit , je zult waarschijnlijk verbinding wilt maken met het netwerk van de universiteit om toegang tot internet te verkrijgen . Na het uitschakelen van de router functies op uw router , sluit u de router op het netwerk door de stekker van het ene uiteinde van een Ethernet -kabel aan op de netwerkaansluiting in de wand en het andere uiteinde in de uplink- poort van uw router . Vervolgens gebruikt u Ethernet-kabels - of draadloze verbindingen als de tweede router is draadloos - om computers in uw leefruimte te sluiten op de router . Alle computers aangesloten op de router toegang hebben tot het netwerk .

Previous: Next:
  routers
·Hoe een router adres wijzigen 
·Hoe te Cavtel Net Reset 
·Hoe naar Port Forwarding Uitsc…
·Hoe het opzetten van een brug …
·Hoe te Tracert op een ASA 5510…
·Hoe kan ik een Linksys Router …
·Hoe om te weten of je router g…
·Hoe je twee draadloze Linksys …
·Belkin F5d8053 Problemen 
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
  Netwerken Articles
·Wat is een Wireless Interface Card ? 
·Hoe maak je een statement naar de Routin…
·An Introduction to Functional Analysis 
·Wat is Gopher -protocol ? 
·Hoe maak je een draadloze client configu…
·Hoe maak je een Belkin F5D7234 - 4 Reset…
·Hoe maak je een Netgear Firewall wijzige…
·Hoe te WPS uitschakelen op een D - Link 
·Hoe een lokaal draadloos netwerk op te b…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com