Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Scanners >> Content
Hoe maak je een fotoscanner Kies
Foto 's en documenten scanners eerst betaalbaar voor de gemiddelde consument werd ongeveer 15 jaar geleden . Het gebruiksgemak en de kwaliteit van de scans zijn sindsdien enorm toegenomen , terwijl de kosten zijn gedaald . Zelfs zo , de factoren te overwegen voor het kopen van een foto scanner blijft verwarrend voor veel mensen . Instructies
1

Bepaal wat u wilt scannen . Heb je nodig om kleine foto's te scannen ; documenten die 8.5 x 11 " of 8.5 x 14 " zijn ; pagina's uit boeken, 3 - D objecten , of dia's en negatieven ? Flatbed scanners kunnen al het bovenstaande te behandelen en , met het gebruik van een transparant adapter , kan 35 mm negatieven en 35 mm dia's scannen met goede resultaten .

Als u echter wilt schoenendozen gevuld met oude omzetten dia's en negatieven naar digitaal formaat , krijgt een dedicated filmscanner . Die zijn duurder , maar zijn ontworpen om grote volumes van oudere media tot hoogwaardige digitale bestanden te converteren . Kopen van 2

Bepaal de resolutie die nodig is , op basis van hoe je de scan zal gebruiken . Scanners worden geadverteerd als zijnde geschikt voor het scannen in dpi of dots per inch . Hoe meer puntjes van informatie per inch een scanner detecteert , de hogere resolutie heeft . Een lage hoeveelheid informatie zal resulteren in een geblokte , duistere beelden .

Wat u gaat doen met de uiteindelijke scan zal bepalen hoe hoog een resolutie scanner die u nodig hebt . Voor Web of computer beeldscherm alleen , iets dat scant op 72 dpi zal voldoende zijn. Maar als je wilt een 4 x 6 scannen " foto en print het uit op hetzelfde formaat , u moet scannen op 300 dpi; om het op te blazen tot 8 x 12 " vereist minimaal 600 dpi . Een algemene vuistregel is om de dpi met elke verdubbeling in omvang verdubbelen . Met behulp van hetzelfde voorbeeld , een poster - formaat foto ( 16 x 24 " ) zou het scannen dpi moeten zijn 1200 te reproduceren .
3

Kies het merk van de scanner . Canon , Nikon , Epson en HP --- om een ​​paar grote bedrijven --- all produceren hoogwaardige , betaalbare , betrouwbare scanners . Off - naam merken , ook kan bieden wat u nodig hebt , vaak tegen lagere prijzen . Controleer reviews van consumenten en horloge demonstraties bij computerwinkels alvorens een beslissing over welk merk te kopen .
4

Bepaal wat andere functies die u nodig hebt in een scanner . Is de software nodig om te zorgen voor verwijdering van rode ogen , stofverwijdering , of kleur aanpassingen ? moet de scanner hebben houders document voor het scannen van grote hoeveelheden papieren of dia carrousels voor het scannen van grote hoeveelheden dia's ? voor usability issues , overwegen hoe gemakkelijk het is om te gebruiken en hoe lang het duurt om een beeld te scannen. ook kleur - bit diepte is een andere spec te overwegen als u wilt vergroten afdrukken of als u wordt het scannen van negatieven of dia Hoe groter de kleur - bit diepte , hoe beter het uiteindelijke beeld , omdat de bitdiepte bepaalt gradaties van schaduw ; . 24 - bit ( 8 bits per kleurkanaal ) is basic , 48 -bits ( 16 bits per kanaal ) is beter .
5

Bepaal hoeveel u wilt uitgeven . Scanners kunnen de kosten van zo weinig als $ 25 tot enkele duizenden dollars . Nogmaals , het bepalen van uw eisen en wensen. Casual of thuisgebruikers kunnen besteden $ 100 en krijg een goede kwaliteit scanner die past bij hun behoeften . Professionele fotografen en grafische bedrijven kunnen kiezen voor hogere - end scanners met top - of-the -line optiek en extra functies .
6

beoordelen van de omvang van de scanner en wat voor soort computer die u wilt gebruiken met het. Als u een beperkte werkruimte of trainen van uw auto , kunt u een scanner die moeten is niet groter dan een notebook , een die is licht en makkelijk op te bergen en te vervoeren. een klein formaat als dit zal het formaat van de originelen die u scant , zo zorgvuldig bepalen van uw behoeften te beperken .

meeste van de huidige foto scanner aansluiten op een computer met een USB -interface , die is compatibel met zowel Windows -en Macintosh-besturingssystemen . Oudere modellen of gebruikte scanners kunnen worden gevonden voor de verkoop ( op sites zoals eBay ) , maar wees ervan bewust dat sommigen een SCSI-aansluiting zal hebben , een inmiddels opgeheven verbindingsmodus .

Previous: Next:
  Scanners
·Problemen met Canon CanoScan L…
·Filmscanner Vs . Flatbed Scann…
·Hoe je foto's afdrukken vanaf …
·Hoe te Slides op Epson Scanner…
·NeatDesk Functies 
·Canon 8800F Specificaties 
·Hoe kan ik een LG Model FU667D…
·Instructies voor de Canon LiDE…
·Hoe te converteren 35mm naar d…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe doe ik Refill een HP 564 inktcartrid…
·Is er een manier om uw computer te houde…
·Hoe maak je een YouTube-video opslaan op…
·Hoe maak je een Canon iP1600 printer Pro…
·Hoe het standaard installatie partitie w…
·Soorten Wireless Mice 
·Hoe maak je een IDE naar Kloon een SATA 
·Hoe maak je een document vanaf een pc ve…
·Hoe je C -Wave Sound drivers te installe…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com