Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Hoe Memory Chips Lees
Het identificeren en inkoop juiste RAM- geheugenmodules voor de computer kan ontmoedigend zijn , vooral gezien de complexe naamgeving conventies gebruikt om de geheugenmodules te identificeren . Hoewel de lijst van afkortingen en nummers willekeurig lijken , elk element van de naam van het RAM -stick geeft aan een bepaalde functie of aspect . Een voorbeeld van een soort van RAM- geheugen is " 2GB 240p PC3 - 8500 CL7 256x72 Registered ECC DDR3 - 1066 DIMM . " Wanneer je leert om standaard RAM naamgeving herkent , kunt u snel het ontcijferen van de specificaties van het RAM -geheugen . Instructies
1

Zoek de " GB 2 " in de naam van het bovenstaande voorbeeld , dat staat voor 2 gigabytes en de dichtheid of de capaciteit van het geheugen .
2

Zoek de " 240p ", met vermelding van het aantal metalen pinnen aan het geheugen , waar de module wordt aangesloten op de RAM- sleuf in de computer .
3

Zoek de " PC3 - 8500 " in de naam , die de technologie generatie ( PC3 , vergelijkbaar met DDR3 ) en de maximale theoretische bandbreedte of overdrachtssnelheid ( 8500 ) van de geheugenmodule . In die zin is de maximale theoretische bandbreedte van deze geheugenmodule is 8500 megabyte per seconde . Deze waarde wordt berekend door de gegevensoverdrachtsnelheid te vermenigvuldigen . In dit voorbeeld is het 1066 mt /s ( miljoen transfers per seconde ) met 8 bytes per overdracht .
4

Zoek de " CL7 " in de naam , die staat voor CAS ( column adres strobe ) latency . Dit is het aantal cycli die na ontvangst van een opdracht voor data daadwerkelijk begint te stromen . Een lager aantal is beter, dit betekent een lagere latency .
5

Zoek de " 256x72 " in de naam , met vermelding van de chip configuratie . Het voorbeeld module maakt gebruik van een 72 - bit datapad met 256 megabits per chip .
6

Zoek de " Registered " in de naam , wat aangeeft dat het is geregistreerd geheugen . Geregistreerde geheugen creëert een een cyclus vertraging in de overdracht van gegevens aan de elektrische belasting van de geheugencontroller verlagen , waardoor een grotere stabiliteit .
7

Zoek de " ECC " in de naam . ECC staat voor foutcorrectiecode en geeft aan dat het geheugen ondersteunt pariteit of foutcontrole .
8

Zoek de " DDR3 - 1066 " in de naam , die de generatie van RAM interface technologie ( DDR3 ) geeft en de datasnelheid ( 1066000000 transfers per seconde ) .
9

Zoek de " DIMM " aan het einde van de naam . DIMM staat voor dual in-line memory module en is de geïntegreerde schakeling technologie van de geheugenchip .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·ASUS K8V - X Specs 
·Hoe je het moederbord vervange…
·Hoe maak je een Windows Laptop…
·Hoe de Speed ​​Test op een Wi …
·Hoe je Micro SD Cards opmaken …
·32 Bit Vs . 64 Bit 
·HP OmniBook 6100 Geheugen Type…
·Wat is de ideale virtueel gehe…
·Hoe kan ik een draadloze kaart…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een toetsenbord van de compu…
·Hoe maak je een Thumbdrive heropenen 
·Must - Have Computer Cadeaus voor de lap…
·Hoe kan ik Maak Ware grijstinten op een …
·Informatie over een Lenevo T43 Laptop 
·Hoe te verwijderen McAfee Firewall Netwo…
·Hoe de inkt Line wissen op een Brother M…
·Hoe te Refill een HP Officejet 6500 920 …
·Hoe te Maxtor One Touch 4 Plus Installee…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com