Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Fundamentele verschillen van Geheugen : DDR , DDR2 , DDR3 SDRAM en
De RAM- chips in een computer fungeren als een soort van een wachtruimte voor gegevens die de CPU bezig is. In algemene termen is het meer RAM-geheugen een machine heeft , hoe meer taken die zij kunnen in een keer verwerken . Verschillende versies van RAM- hardware zijn geproduceerd , elk met herzieningen ontworpen om de prestaties te maximaliseren . Elektronische componenten worden vaak beperkt door de fysieke mogelijkheden van de afzonderlijke componenten in de bouw . RAM-chips zijn een goede weergave van hoe ingenieurs vinden mazen in die beperkingen om die extra prestaties vinden . SDRAM

SDRAM
staat voor Synchronous Dynamic Random Access Memory . Alle volgende variëteiten van Double Data Rate RAM zijn vormen van SDRAM . Het verschilt van de gewone DRAM-chips , omdat het is gekoppeld aan de interne systeemklok , zodat verzoeken worden aan de Commissie toegezonden bij de eerste gelegenheid , wanneer het SDRAM is klaar om het te ontvangen . Deze synchronisatie voorkomt fles - insnoering van de gegevens op de cache , wat resulteert in een stabielere , ononderbroken stroom van gegevens , die uiteindelijk resulteert in hogere prestaties .
DDR

DDR
staat voor Double data Rate en verwijst naar hoe gegevens naar wordt verzonden en ontvangen van de RAM-chips . De interne puls van een computer is ingesteld door zijn kloksignaal . Het kloksignaal fungeert als een tijdwaarnemer van alle individuele componenten , waardoor ze gesynchroniseerd . Als verwerkers en andere componenten sneller geworden , klokken versneld te profiteren van de toegenomen prestaties . Maar een standaard klok kan alleen zo snel, voordat het signaal begint te degraderen . Om dit tegen te gaan , fabrikanten begonnen met het produceren van componenten die tweemaal geschoten op elke klokcyclus . Dit betekende dat de klok kan op een lagere snelheid te blijven , en de snellere onderdelen konden hun hogere prestaties tarieven exploiteren zonder destabiliseren het systeem .
DDR2

Het tweede generatie van de DDR chips werd geïntroduceerd in 2003 . De chips optimaliseren van de prestaties nog verder door het hebben van hun eigen interne klok , die zich voor de helft van de snelheid van de belangrijkste kloksignaal . Hierdoor kan de RAM chip data vier keer per cyclus overdragen verdubbeling van de uitvoering van de oorspronkelijke DDR , ondanks het feit dat de lagere kloksnelheid vereist minder kracht te bedienen en minder warmte produceert . DDR2 chips kunnen ook worden gesynchroniseerd in paren , verdere verdubbeling van de hoeveelheid gegevens die per cyclus kan worden afgehandeld .
DDR3

DDR3
is de meest recente incarnatie van de norm RAM-chip vanaf 2011 . Het maakt gebruik van de vooruitgang in de productie en het ontwerp van de klok door voort te bouwen op de verbeteringen aan DDR2 . De interne klok loopt nu op vier keer de snelheid van het signaal klok , en de data wordt acht keer per cyclus overgebracht . Geen van de drie generaties zijn compatibel met elkaar . Upgraden of downgraden van de ene generatie op de andere is een nieuw moederbord , zoals de chip interfaces zijn verschillend op elke versie , waardoor de overdracht van grotere hoeveelheden data op elke cyclus . Een handvol van moederborden en chipsets , zoals de Intel P35 , zijn compatibel met beide , zoals ze werden vrijgelaten rond de tijd dat de fabrikanten probeerden om gebruikers aan te moedigen om de overgang van de ene generatie naar de volgende .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe onderscheid te maken tusse…
·Welk type van CardBus Heeft ee…
·Wat voor soort Graphics Driver…
·Wat is het voordeel van een qu…
·Hoe kan ik een sound driver in…
·Hoe Memory Upgrade over de Del…
·Eisen voor een Intel Core 2 Du…
·Hoe de RAM in een HP Pavilion …
·Hoe meer RAM installeren van e…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
Hoe maak je een zachte reset van een iPa…
Afmelden bij van Twitterrific op een iPa…
Instructies voor het gebruik van een iPa…
  Hardware Articles
·Hoe kan ik meer apps in de Apple iPad La…
·Het overzetten van bestanden van compute…
·Hoe een NE2000 PCMCIA netwerkadapter ins…
·Hoe te voorkomen CD duplicatie 
·Grafische kaarten Compatibel met een Del…
·Hoe te Overschreven bestanden ophalen op…
·Hoe maak je een USB-muis inschakelen op …
·Voordelen van SATA Over PATA 
·Wat is een Floppy Drive voor gebruikt 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com