Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Wat is het voordeel van een quad-core processor ?
Een quad- core processor is een centrale verwerkingseenheid of CPU , dat gebruik maakt van vier verschillende kernen , die ringen van magnetisch materiaal dat instructiesets lezen en uitvoeren binnen een CPU . Andere CPU- componenten , in vergelijking, voeren instructies op en voeren de resultaten van CPU's . De belangrijkste voordelen van een quad core processor via een processor die minder kernen - zoals een dubbele of enkele core processor - gevolg van het feit dat de quad kernprocessor verwerkingswerk tussen meer componenten kan verdelen . Multitasking

Multitasking , of het uitvoeren van meerdere software programma's tegelijk , is niet buiten de mogelijkheden van de dual core processors . Echter, wanneer gebruikers draaien meerdere , " intense " programma's met dual core processors - zoals video games, video encoding programma's en andere programma's die gebruik maken van tal van middelen - prestaties van de computer kunnen lijden . Dit komt omdat de dual core processors kunnen alleen verdelen computer operaties tussen twee kernen of mini operationele stations . Ter vergelijking , kan quad core processors operaties tussen vier cores verdelen . Dit maakt een quad core processor om meer rekenkracht van de individuele kernen aan individuele programma's wijden . Bijvoorbeeld , zou een quad core processor een core wijden aan een video - editing programma , een tweede kern van een webbrowser , een derde kern naar een tekstverwerker en een vierde kern van een antivirusprogramma .

video Encoding

een quad core processor is beter uitgerust voor videocodering dan een dual -of single core processor . Video encoding verwijst naar het opslaan , verzenden en interpreteren van videobestanden , het is een bijzonder belangrijke functie voor computergebruikers die regelmatig uploaden van dvd's en Blu - ray -schijven op hun harde schijven , maar ook voor gebruikers die regelmatig films en video's branden op beschrijfbare schijven . Quad- core processors zijn efficiënter bij de taak van video encoding , zoals video encoding leunt zwaar op enkele instructie meerdere data , of SIMD , instructiesets . Verwerking SIMD instructie sets vereist het gebruik van meerdere verwerkingseenheden onderdelen , die nodig zijn voor het toepassen van dezelfde handelingen om meerdere eenheden van gegevens . Door hun extra cores , kan quad core processoren gemakkelijker deze handelingen toe te passen dan hun dual -en single core tegenhangers .
3D Rendering

3D
, of drie - dimensionale weergave verwijst naar het proces van een computer grafisch interpreteren en vertegenwoordigen 3D data in twee dimensies . In vergelijking met single en dual core processors , quad- core processors zorgen voor een superieure 3D-weergave , die zorgt voor on - screen computer graphics die zijn realistischer . Zoals het geval is met video- encoding , quad core is een superieure processing technologie voor 3D-weergave , omdat 3D-rendering leunt zwaar op SIMD instructie sets .
Gaming Voordelen

Behalve in staat om superieure 3D- graphics te bieden, kan een quad core processor andere aspecten van computer- video-gaming te verbeteren - op voorwaarde dat het spel een gebruiker speelt , is ontwikkeld vier een quad core processor gebaseerd systeem . Omdat quad core processoren hebben die vier mini verwerking stations of kernen in hen , kunnen game-ontwikkelaars bepaalde vormen van game data naar specifieke kernen wijden . Bijvoorbeeld , zou een core graphics te verwerken , zou een andere audio verwerken , zou een andere game physics verwerken en ander kon kunstmatige intelligentie gaming verwerken .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe je RAM installeren in een …
·Hoe PC Slots identificeren 
·Compatibele grafische kaarten …
·Hoe te Alienware Memory Upgrad…
·Wat te doen als een computer i…
·Hoe maak je een smartcard Test…
·Eenvoudige beschrijving van ee…
·Hoe vindt u de juiste CMOS-bat…
·Hoe maak je een 184 - pin DIMM…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe je de harde schijf verwijderen op ee…
·Hoe te VCR Tapes kijken op de computer 
·Hoe u uw tickets opnieuw afdrukken 
·Hoe je MacBook Keys Fix 
·Hoe kan ik een printer die Moet niet dra…
·Hoe kan ik veilig Boot een Macintosh -co…
·Hoe de BIOS -menu op Toegang tot een Tos…
·Hoe om bestanden te verplaatsen naar een…
·Lijst van ATI grafische kaarten 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com