Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Computer Memory Types Explained
Computer geheugen , meestal aangeduid als RAM-geheugen wordt gebruikt door de host- systeem om on - screen gegevens tijdelijk op te slaan en toegang te krijgen tijdens het uitvoeren van routinematige taken . Verschillende types van computer geheugenmodules worden gebruikt in computers . Kopen van extra geheugen voor een computer is meestal de goedkoopste en eenvoudigste manier om de snelheid van een PC verbeteren . Single In-Line Memory Module

Een single in -line memory module ( SIMM ) bestaat uit geheugenchips gesoldeerd op een modulaire printplaat . De printplaat wordt dan in een aansluiting op de pc moederbord . De originele SIMM overgedragen 8 bits aan gegevens per keer op oudere x86 machines totdat processors van kan lezen data in 32 - bits pakketten --- veel sneller dan de oorspronkelijke 8 - bits SIMM kaarten . Grotere SIMM werden ontwikkeld om het gebruik van de grote dataoverdracht maken . Deze twee typen SIMMs werden onderscheiden tussen het aantal pennen of connectors , die ze bevatten . De oorspronkelijke 8 - bit -model bevat 30 pinnen , terwijl de latere 32 - bits modellen bevatte 72 pinnen . De 32 - bit model SIMM's waren ook ongeveer 3/4 inch langer dan de 8 - bit -modellen , en bevatte een inkeping .
Dual In-line Memory Module

dual in-line memory modules ( DIMM's ) lijken op SIMM , maar de overdracht van gegevens met een snelheid van 64 bits tegelijk , in plaats van op de SIMM tarief van 8 of 32 . Zoals SIMM , DIMM's installeren in het algemeen verticale uitbreidingssleuven op de pc moederbord . De twee rijen van geheugenchips op de DIMM zorgen voor het dubbele van het geheugen op dezelfde grootte printplaat . DIMM's zijn kenmerkend voor Pentium en Athlon computersystemen . Nieuwere DIMM releases bevatten meer pennen , en kunnen opslaan en grotere hoeveelheden data overdragen . DIMM modellen voor standaard- pc's worden verkocht in 168 , 184 en 240 - pins versies . Notebook computers zijn voorzien van kleine schets DIMM chips , ook wel SO DIMM's , die aanzienlijk kleiner zijn dan standaard DIMM's , terwijl micro dual in-line memory modules ( MicroDIMMs ) zijn opgenomen in sub - notebook computers .
< br > Direct Rambus Memory Module

Direct Rambus Memory Module
( RIMM ) lijken op DIMM's , maar zorgen voor snellere toegang en overdracht snelheden met een snelheid van 16 - bit brokken . Daardoor deze meer warmte . Terwijl RIMM platen hebben hetzelfde aantal pennen zoals sommige DIMM modellen met 184 pinnen , kunnen ze alleen worden geplaatst op het systeem boards die speciaal voor RIMM kaarten . Er is ook een versie met de naam SO - RIMM ontworpen voor gebruik in kleinere laptops .
Flashgeheugen

Flashgeheugen functies zoals RAM en een harde schijf gecombineerd . Bits van de gegevens worden opgeslagen in het geheugen cellen , net als bij SIMM , DIMM en RIMM -modules , maar zodra de stroom wordt uitgeschakeld , blijft de data in het geheugen opgeslagen in het flash-geheugen . Flash-geheugen biedt een hoge snelheid , is duurzaam , en vereist lage spanning te bedienen . Het wordt algemeen gebruikt in kleine draagbare computers en mobiele elektronische apparaten . Flash-geheugen is verkrijgbaar in diverse varianten , waaronder USB- , SmartMedia , MultiMedia , Secure Digital , en CompactFlash .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe te herstellen digitale fot…
·Dell Precision 380 Moederbord …
·Hoe te Overclock een Gigabyte …
·Wat is PC 100 geheugen? 
·De verschillen in de SDHC-kaar…
·Zal een PCI IDE controller kaa…
·Hoe Goedkope DDR2 RAM Koop 
·Wat te doen als een computer i…
·Hyundai 512 PC2 - 4300 Specifi…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe het nu iTunes University Cursussen v…
Hoe je foto's te synchroniseren vanaf uw…
Hoeveel geheugen Mocht U krijgt op een i…
Hoe Hook Up een iPad naar uw computer 
Kan de iPad de plaats innemen van een co…
Hoe Video Overdracht van een computer na…
Hoe je foto's kopiëren vanaf een comput…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een Vast Vervangen Met VoIP 
·Problemen met een MacBook Pro 
·Laptop Benchmark Testen 
·Computer & Mobile Technology 
·Hoe maak je een Microsoft Mouse Uninstal…
·Hoe te Overclock de ASUS A8N - SLI Premi…
·Hoe je Take Out de harde schijf van een …
·De geschiedenis van Olivetti 
·Hoe de Scroll snelheid van de draadloze …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com