Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Zal een PCI IDE controller kaart, werk in DOS ?
Een PCI IDE controller kaart is een handig ding om te hebben geïnstalleerd als uw nieuwere computer ondersteunt alleen Serial ATA storage drives . Het staat u te sluiten en te gebruiken ouder , IDE en EIDE apparaten met gemak . Echter , kunnen controller kaarten die geen deel uitmaken van uw moederbord geïntegreerde controller niet zo gemakkelijk werken in DOS . Blijf lezen voor enkele tips over hoe om het te laten werken . De DOS-prompt

behulp van Windows , er zijn een paar manieren om toegang te krijgen tot MS - DOS . Als u Windows XP , de enige manier om toegang te gebruiken is met behulp van de " Prompt Command " -programma , onder "Toebehoren" in het menu Start . Het is niet een echte DOS , maar een geëmuleerde versie . Daarom moet elke schijf die werkt in Windows werken in deze geëmuleerde omgeving .

Als u Windows 95 of 98 gebruikt , echter , is de situatie iets gecompliceerder . Aangezien deze besturingssystemen nog steeds MS - DOS gebruiken als hun kern, kan de DOS-prompt worden benaderd door Windows verlaten en te kiezen om af te sluiten naar de opdrachtprompt , of door het herstarten van uw systeem en druk op " F8 " terwijl het opstarten . Heb je de optie om Windows in de veilige modus of opstarten vanaf een opdrachtprompt . Bij het verlaten van Windows , de cd , dvd , en het geluid drivers worden soms geïnstalleerd , maar IDE-controllers zijn meestal niet opgenomen .
Emulated vs Non - Emulated

Het is belangrijk het verschil tussen geëmuleerd non - geëmuleerde DOS aanwijzingen herkennen . In een geëmuleerde omgeving , Windows draait op de achtergrond en de meest voorkomende geluid , video en controller drivers zijn beschikbaar voor gebruik . In een niet- geëmuleerd DOS -omgeving , wordt Windows niet wordt uitgevoerd en er geen apparaten zullen goed werken , tenzij je specifieke , DOS - compatibele drivers voor uw schijven en controller kaarten .
Controller Card Drivers < br >

Afhankelijk van het merk en de leeftijd van uw IDE controller kaart , kan het wel of niet zijn geleverd met DOS drivers . Als u gebruik maakt van niet- geëmuleerd DOS , de beste manier om te zien of het stuurprogramma van uw controller is geïnstalleerd is naar de letter van de naam van de drive , gevolgd door een dubbele punt typen . ( Typ bijvoorbeeld E : . En druk op enter ) Als u een foutmelding krijgt , plaatst u een schijf ( CD of 3,5 - inch floppy ) en handmatig installeren . Als uw controller kaart kwam niet met DOS - specifieke drivers , bezoek de website van de fabrikant en kijk of ze beschikbaar zijn om te downloaden .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe om te achterhalen wat span…
·Informatie over de Geforce 680…
·Hoe werkt Meer Memory Help uw …
·DIY : Hoe RAM upgrade op een H…
·Hoe tot 2 GB aan geheugen inst…
·Wat is een Express Card/54 Slo…
·Hoe de batterij in een Asus P5…
·Asus M2N61 - AX moederbord Spe…
·Hoe je RAM te installeren op e…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Hoe om tv te kijken via een GeForce 6200…
·Hoe te Monsters verwijderen van een Kind…
·Hoe maak je een Maxtor harde schijf klik…
·Ongeveer 100 Amp House Bedrading 
·How to Set Up een Docking Station 
·Verschil tussen NTFS en FAT partities 
·Hoe te formatteren mijn Dell 8200 harde …
·Wat is de oorzaak de macht niet te werke…
·Hoe maak je een Cruzer verwijderen 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com