Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Wat is een Standaard Dual Channel PCI IDE Controller ?
De kern van vrijwel elke computer is het moederbord . Elk apparaat de computer toegang moet worden aangesloten op het moederbord . Voor apparaten zoals optische schijven of harde schijven , wordt IDE vaak gebruikt om deze verbinding te maken . Als een systeem niet genoeg IDE kanalen beschikbaar zijn voor alle van de apparaten die nodig aansluit hebben , kan een standaard dual channel PCI IDE-controller worden gebruikt . Gebruik

De standaard dual channel PCI IDE-controller is een kaart geïnstalleerd in PCI -uitbreidingsslot van een moederbord , het verstrekken van ruimte voor extra IDE-apparaten aan te sluiten . Dual channel verwijst naar de twee poorten op de kaart , elk met een apart kanaal . Sinds IDE twee apparaten per kanaal , of kabel kan ondersteunen , kan een enkele dual channel IDE controller aansluitingen voorzien voor maximaal vier extra IDE - compatibele apparaten .
Compatibiliteit

standaard dual channel PCI IDE-controllers zijn op grote schaal compatibel met vrijwel elke computer die PCI- apparaten kan ondersteunen . Terwijl sommige modellen van IDE-controllers kunnen een paar specifieke eisen , moeten de meeste moderne machines hebben geen moeite matching die specificaties . Voor de inrichtingen verbinden met de controller , zolang ze IDE - compatibel , moeten zij werken met elke IDE controller. Hoewel IDE is lang niet zo vaak voor als het ooit was , op het moment van dit schrijven ( juni 2011) , is het nog steeds beschikbaar in de nieuwe optische drives en harde schijven . Vaak worden moderne IDE - compatibele apparaten markt gebracht als PATA , of Parallel ATA . Er is geen verschil tussen PATA en IDE-stations en beide zijn compatibel met standaard IDE-controllers .
Installatie

een IDE PCI -controller installeren is niet anders dan het installeren alle andere PCI-apparaat in een desktop . De computer moet volledig en niet aangesloten vóór het openen en een anti - elektrostatische ontlading apparaat moet om schokken trauma ontwikkeling wordt beschadigd of vernield elektrische componenten in de computer , zoals het moederbord . De IDE-controller is geïnstalleerd door de voering met de PCI-sleuf en voorzichtig , maar stevig , naar beneden te drukken op zijn plaats . De IDE controller kaart moeten niet worden gedwongen of gewiegd op zijn plaats , omdat het zowel de kaart en het moederbord kunnen beschadigen . Eenmaal stevig , kan de IDE-apparaten worden aangesloten en de computer weer in elkaar gezet en gevoed weer op .
Waarschuwing

Sommige PCI IDE-controllers vereisen extra drivers te worden geïnstalleerd voordat de controller - en aangesloten apparaten - kan worden herkend en gebruikt . Raadpleeg de instructies voor uw controller kaart voor specifieke instructies . IDE-apparaten moeten ook hun jumpers juist ingesteld om te worden gebruikt . De jumper op een IDE -apparaat bevindt zich aan de achterzijde naast de IDE connector . De verschillende jumper posities worden meestal afgedrukt op het etiket van de harde schijf . Als twee apparaten zijn aangesloten op hetzelfde kanaal , wat betekent dat ze dezelfde kabel te delen , moet men worden ingesteld op " master" en de andere aan " slaaf . " Nieuwe drives komen normaal ingesteld om automatisch te detecteren en toe zelf een positie met behulp van de instelling " Cable Select " . Als apparaten aangesloten op hetzelfde kanaal zijn niet toegankelijk voor de computer , moet u de jumper handmatig in te stellen .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe maak je Geef een Dell Insp…
·GeForce 8800 GTX Specificaties…
·De foutlampjes op mijn Dell GX…
·Wat is het verschil tussen een…
·Dell Moederbord Gereedschap 
·Hoe kan ik een laptop 's Memor…
·Dell Inspiron 1300 RAM Install…
·Hoe een Elitegroup Moederbord …
·Soorten RAM voor een Dell Dime…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·De voordelen van Laptops 
·Hoe maak je een printkop reinigen op een…
·Onderdelen van een computersysteem 
·Hoe Hook Up Logiteck Revue 
·Specs van de Fujitsu 2,5 EIDE Hard Drive…
·Hoe Fix een slechte BIOS Flash 
·De beste laptop Chips 
·Hoe installeer ik een Intel AnyPoint dra…
·Hoe maak je een Flash Drive leegmaken 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com