Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Wat zijn de drie belangrijkste categorieën van Form Factors Gebruikt voor moederborden ?
Een form factor is een industriestandaard voor hoe de componenten werken samen om een systeem te maken van onderdelen . De drie meest gebruikte moederbord vormfactoren regelen hoe moederborden sluiten op gevallen , voedingen en backplanes met elementen zoals microfoon aansluitingen en USB-aansluitingen . ATX Form Factor

De ATX form factor is gegroeid uit de baby - AT form factor die gedomineerd systemen bouw in de jaren 1990 . Functioneel , het is een Baby - AT moederbord 90 graden gedraaid , met de CPU verschoven van de uitbreidingssleuven , zodat de raad volledige hoogte uitbreidingskaarten kunnen houden in alle sockets . ATX moederborden ook de integratie van veel componenten die gebruikt om afzonderlijke kaarten worden op het moederbord , zoals Ethernet -kaarten , en elementaire geïntegreerde videokaarten . ATX moederborden zijn 12 - by - 9.6 centimeter .
MicroATX Form Factor

De MicroATX form factor is een verkleinde ATX moederbord met minder uitbreidingssleuven . Het wordt voornamelijk gebruikt als een component kosten - reductie voor small form factor computers , met behulp van half - sized gevallen . Het maakt gebruik van de standaard ATX backplane configuratie , wat betekent dat de ATX backplane schild kan werken met MicroATX moederborden . Met behulp van de alternatieve bevestigingsgaten , kan een MicroATX moederbord in een full - sized ATX behuizing worden gemonteerd . De MicroATX moederbord is typisch 9.6 - by - 9.6 inches
FlexATX Form Factor

FlexATX
is een variatie op de MicroATX vormfactor ; . Een FlexATX moederbord gebruikt dezelfde I /O-paneel en configuraties als de MicroATX bord . Het heeft een iets kleinere afmeting moederbord , en gebruikt dezelfde bevestigingsgaten als MicroATX . Het doet compromis over het gebruik van socket - alleen CPU's te gebruiken in kleinere computers te stimuleren . De meeste " alles- in-een " kleine desktop computers , zoals nettops , gebruiken FlexATX moederborden aan component kosten en de totale omvang het systeem te verminderen . FlexATX moederborden zijn 9.6 - by - 7.5 centimeter .
BTX form factor

De BTX form factor is een opkomende standaard , bedoeld om thermische en mechanische en elektrische problemen aan te pakken met desktop computer systemen . Het is de bedoeling is om zaken die beter zijn ontworpen voor luchtstroom - gebaseerde koeling te maken . Het is bedoeld om te worden gebruikt in kleine , dunne computers , en heeft een aantal kandidaat- moederbord dimensies , waarvan de meeste overeenkomen met het bestaande spectrum van ATX moederborden .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Specs op de Foxconn Moederbord…
·Registers Vs . Cache 
·Heeft RAM Maak een computer sn…
·Hoe maak je een Molex 24 - pol…
·Wat heb je nodig voor Dual Gra…
·Hoe je virtueel geheugen Leg 
·Hoe maak je een ATI kaart te k…
·Hoe maak je verbinding een 139…
·Wat voor soort RAM Heeft een E…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe de bestanden van een volledige exter…
·Hoe maak je een microfoon Sluit hem aan …
·Hoe de Lexmark X1150 printer te installe…
·Hoe de BIOS Test 
·Hoe kan ik een schijf formatteren voor h…
·Hoe maak je een Microsoft Keyboard Insta…
·Hoe kan ik een Toshiba BIOS Reset 
·Hoe een inktcartridge Chip Disable 
·Wat is een multifunctionele PC Card ? 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com