Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Welke soorten RAM Are DRAM ?
Alle computers hebben random-access memory ( RAM ) , waarin ze slaan gegevens en programma's en berekeningen uit te voeren . RAM is een high - speed vorm van data opslag kan verwerken miljarden data karakters per seconde . Over het algemeen , hoe meer RAM een computer heeft , hoe sneller het hele systeem draait . De meeste soorten RAM zijn Dynamic Random Access Memory ( DRAM ) , een goedkope , compacte vorm van geheugen . SRAM en DRAM

Computers
twee verschillende soorten RAM , statisch en dynamisch . Static RAM ( SRAM ) circuits zijn complex en duur, maar zeer snel . Een SRAM geheugenschakeling gebruikt zes transistoren elk geheugen bit opslaan , gebruikt een DRAM , waardoor het goedkoper en compacter , hoewel langzamer . In 2011 , een typische desktop computer heeft van 1 gigabyte tot 4GB DRAM en maximaal 10 megabytes van SRAM .
Synchrone en asynchrone DRAM

De circuits die DRAM gebruikt om te communiceren met andere onderdelen van de computer zijn veranderd in de afgelopen decennia . DRAM geheugen slaat als rijen en kolommen van een grote array een bepaalde reeks databits halen , activeert een bepaalde rij en kolom. Het wordt de data naar de centrale verwerkingseenheid van de computer ( CPU ) via een ander circuit genoemd een interface . Tot in de jaren 1990 , DRAM gebruikt een asynchrone interface. Het wachten op een signaal van de CPU naar het geheugen ontvangen of te leveren . Synchronous DRAM ( SDRAM ) gebruikt in plaats van een systeem klokpuls , draait continu , waardoor gegevens sneller te verplaatsen van en naar de CPU .
DDR

The Double data Rate ( DDR ) reeks SDRAM maakt verdere verbeteringen om de snelheid van het geheugen . Het dankt zijn naam aan het feit dat het beweegt geheugen tweemaal voor elke klokpuls , in vergelijking met de enkele beweging van eerdere SDRAM . De eerste generatie , DDR , verplaatst data met snelheden variërend 1,6-3,2 gigabytes per seconde . De huidige generatie , DDR3 , worden gegevens zo snel als 12,8 gigabytes per seconde .
VRAM

Video kaarten vereisen een speciaal type DRAM dat zorgt voor hogere snelheden . Voor hoogwaardige beelden voor games , films en video productie , deze kaarten hebben hun eigen high-performance microprocessoren geheel los van de centrale CPU van de computer . Dit type geheugen is dual - ported , wat betekent dat het kan omgaan met twee gelijktijdige geheugen transfers naar verschillende bestemmingen . Dit in tegenstelling tot standaard DRAM , die enig -voerd en verwerkt op een geheugenoverdracht tegelijk . Dual - porten verhoogt de snelheid van het geheugen en maakt de videokaart om meer kleuren en afbeeldingen in hoge resolutie te verwerken.

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Wat Is Socket 775 ? 
·Welk type van RAM voor mijn Op…
·HP Pavilion 7955 Specificaties…
·Hoe je het geheugen Verkrijgba…
·Problemen met een Intel moeder…
·Hoe Memory Delete op een Dell …
·Wat is de processor om I /O -c…
·Dual - Output Videokaarten 
·Wat is DDR3 SDRAM ? 
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
Wat is een jailbroken iPad ? 
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
Hoe maak je een zachte reset van een iPa…
Afmelden bij van Twitterrific op een iPa…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een Labtec PC Camera Focus 
·Hoe het opzetten van een HP 1350 Printer…
·Wat zijn de specificaties van de HP Pavi…
·Onder druk Air Dust Cleaning 
·De afmetingen van de HP ML370 G5 
·Hoe afdrukken Wallet - Sized Foto's op d…
·Hoe om verwijderde bestanden van USB Fla…
·Gateway Essential 933 Memory Upgrades 
·Stranded Wire Load Specs 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com