Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Eenheid van gegevens die een processor kan werken met
Binnen elke computer is een apparaat genaamd een processor die het eigenlijke werk van de computer uitvoert , het uitvoeren van taken zoals het rekenkundige en logische vergelijkingen op gegevens . De processor werkt met gegevens in fundamentele eenheden die stukjes en bundels van stukjes van verschillende grootte . De bundel afmetingen afhankelijk van het soort processor en hoe het gebruikt de gegevens . Bit

De kleinste eenheid van data een processor verwerkt heet een beetje , dat is een afkorting van " binary digit . " Een beetje kan slaan een van de twee staten , zoals in-en uitschakelen of ware en vals . In een computer , al het geheugen bestaat uit lange reeksen van bits. Het is ongewoon voor een processor om te gaan met individuele bits ; . Vaker , ze manipuleren bits in groepen, omdat groepen bits zijn nuttiger dan enkele stukjes
Byte

een byte is een groep van acht bits. Hoewel een beetje op zichzelf vertegenwoordigt slechts twee staten , een byte staat in voor de 256 . In de jaren 1960 , computer normen groepen koos de byte naar een tekst karakter bezit , aangezien een byte cijfers, hoofdletters en kleine letters , leestekens en andere tekens kan bevatten . De resulterende tekenset heet de American Standard Code for Information Interchange ( ASCII ) . Wanneer zie je geheugen specificaties van een computer , de fabrikant stelt hen in termen van bytes of tekens zoals ze zijn meestal hetzelfde betekenen .
Woord

Het woord is de meest geschikte eenheid van data waarmee een processor werkt . Een processor heeft speciale geheugencellen genoemd registreert , deze laat een processor om wiskunde te doen en het uitvoeren van andere functies op gegevens met hoge snelheid . Moderne processors hebben registers die in grootte variëren van acht tot 64 bits , en wanneer een computer gegevens van de ene locatie naar de andere verplaatst het doet het een volledig register op een moment . In het algemeen , het register grootte bepaalt van een processor woordlengte .
Floating Point Number

Sommige processors hebben speciale registers voor floating - point getallen , zoals 1.4 , 2.9 x 10 ^ 3 en ​​3,00 x 10 ^ -9 . Deze data formaat maakt het berekenen van zeer grote en kleine aantallen , de wetenschappen, techniek -en video graphics zijn sterk afhankelijk van floating point berekeningen . Een floating point register organiseert haar bits in decimale cijfers , een exponent en tekenen positief en negatief te duiden . Processors variërend aantal bits om floating point getallen , maar het Instituut voor Electronic and Electrical Engineering ( IEEE ) heeft normen specificeren 32 en 64 bits .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe PC Slots identificeren 
·Definitie van een PC Board 
·Hoe Vergelijk AMD Vs . Intel S…
·Hoe je RAM installeren in een …
·Instructies voor het vervangen…
·Hoe te installeren 3 - D Video…
·Hoe je RAM te verhogen op een …
·Hoe te Chipset drivers te down…
·Specificaties voor een Radeon …
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe kan ik gegevens automatisch na 10 mi…
Hoe je Wireless Data annuleren op een Ap…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
Hoe maak je een iPad data-abonnement act…
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
  Hardware Articles
·Hoe maak je Fit een Western Digital hard…
·Hoe maak je een Scroll Wheel Clean 
·Hoe kan ik bekijken HP D7460 Ink Levels …
·Hoe om te schakelen naar Boot Van BIOS 
·Hoe Video Overdracht van een SD-kaart na…
·Compatibele SD Cards 
·Hoe dat te doen CD duplicatie 
·Hoe maak je een Brother herstellen OPC B…
·Hoe een HP Scanjet Problemen 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com