Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Resource Conflict op een Acer Aspire
Resource conflicten optreden wanneer een of meer hardware-apparaten proberen om identieke kanalen gebruiken om te communiceren met de centrale verwerkingseenheid . Meerdere uitbreidingskaarten zijn vaak de oorzaak van bronconflicten in desktop computers , maar aangezien de hardware toevoegingen aan notebook computers beperkt zijn , een Acer Aspire is veel minder kans op conflicten te ervaren . Aanbrengen van wijzigingen in de toewijzing van de computer resource echter kan produceren hardware problemen . IRQ-conflicten

Hardwareapparaten
praten met de CPU via interruptopdracht kanalen . Als een apparaat nodig heeft om een ​​taak stuurt een signaal naar de processor informeren de component dat vereist aandacht van het systeem . De Acer Aspire controleert de interrupt vector tabel om te bepalen welk apparaat de interrupt gegenereerd , zodra het lokaliseert het juiste apparaat , de Aspire voert de specifieke routine die nodig is om de gevraagde actie uit te voeren . De meeste IRQ kanalen zijn niet-deelbare , wat betekent dat slechts een apparaat kan dat kanaal gebruiken . Als er meerdere apparaten zijn toegewezen aan hetzelfde kanaal , zullen de apparaten niet in staat zijn om interrupts te sturen naar de processor , wat resulteert in een hardware conflict .
I /O-conflicten

de geïntegreerde of aangesloten op de Acer Aspire apparaten worden toegewezen een of meer input /output -poorten . Computers hebben 65.356 I /O-poorten beschikbaar zijn , en de meeste componenten gebruiken maximaal acht poorten totaal. Aangezien het aantal I /O-poorten is zo overvloedig , zelfs als extra hardware componenten worden geïnstalleerd op de notebook , de Acer Aspire nog steeds zal niet opraken van de beschikbare poorten . Echter , als er twee of meer apparaten met dezelfde poort, zal resource conflicten optreden . Aangezien de meeste apparaten hebben gestandaardiseerde poorten , I /O-poort conflicten zijn zeer onwaarschijnlijk , tenzij u handmatig wijzigen van toewijzingen .
Memory Adres Conflicten

Memory adres
conflicten zijn vergelijkbaar met IRQ conflicten in dat meerdere apparaten kan niet via hetzelfde adres of adresbereik . Elke byte RAM is een getal dat de processor gebruikt om te bepalen waar gegevens in het hoofdgeheugen toegewezen . Elk geheugen -adres heeft betrekking op een specifiek IRQ kanaal . Zoals I /O-poorten , Acer Aspire 's hebben wat kan net zo goed worden beschouwd als een "onbeperkte " hoeveelheid geheugen adressen , omdat deze pc nooit zal gebruiken al het geheugen adressen beschikbaar . Resourceconflicten zijn waarschijnlijk alleen optreden als een gebruiker handmatig wijzigt de adressen .
Reparatie

Microsoft Windows
kunnen gebruikers de IRQ , geheugen adres te wijzigen en I /O- adressen voor bepaalde apparaten , die ernstige problemen kan veroorzaken als de persoon die de instellingen van de toewijzing van middelen een fout maakt . Windows kan deze verschillende parameters op de Aspire configureren zonder probleem , dus het is best om te laten het besturingssysteem te gebruiken automatische instellingen , in plaats van te proberen de instellingen zelf op te lossen . Open Apparaatbeheer , toegankelijk vanaf de hardware en sectie Geluid in het Configuratiescherm , selecteer vervolgens " View" in het hoofdmenu . Klik op " Bronnen op type . " Kijk voor een apparaat met een uitroepteken ernaast . Dubbelklik op het apparaat . Ga naar het tabblad Bronnen , controleer dan " Gebruik automatische instellingen . "

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·AMD Vs . Intel Gaming 
·Hoe kan ik wijzigen Low Speed …
·Hoe maak je een moederbord Cle…
·Hoe de Gigabytes in het RAM -g…
·Desktop PC Moederbordspecifica…
·Specificaties van Abit LG - 95…
·Hoe te GFX Controleer op de co…
·Hoe maak je een Memory Upgrade…
·Hoe de Microsoft RDP Audio Dri…
  Related Articles
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe te gebruiken iWork op de iPad 
Hoe te kopiëren en plakken op iPad 
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
  Hardware Articles
·Hoe te Brother Scanners Problemen 
·Hoe te verwijderen schrijven bescherming…
·Hoe de processor te upgraden op een Sony…
·Hoe maak je een printkop Laat Van een Ko…
·Hoe de HP Operate All - In - One Printer…
·Hoe weet ik of moet je je muis Vervang 
·Sdc Vs . Sdhc -geheugenkaart 
·Hoe maak je een moederbord vervangen zon…
·Hoe te openen een vastgelopen dvd- drive…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com