Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
De XP Recovery Disc werkt niet op de nieuwe moederbord
Tot aan de release van Windows Vista , de meeste computers in de jaren 2000 vervaardigd kwam met een Windows XP- recovery disk . De schijf meestal verpakt een software die de pc hersteld in zijn oorspronkelijke staat - hoewel een aantal fabrikanten geleverd met hun computers een echte Windows XP-cd . Terwijl de laatste zou moeten werken met elke computer , de voormalige misschien niet werkt bij gebruik met andere PC -hardware . OEM Software

Computer Fabrikanten installeren meestal een original equipment manufacturer versie van Microsoft Windows-besturingssysteem op hun producten . OEM -versies worden geleverd met vooraf geïnstalleerde bedrijfseigen applicaties die zijn ontworpen om te werken met computers van die fabrikant . Bijvoorbeeld , Toshiba-notebooks worden geleverd met applicaties zoals Toshiba Assist en Toshiba Flash Cards ; Dells functie 's zoals Dell ControlPoint . Deze OEM- versies van Windows XP zijn gebonden aan het moederbord waarop zij oorspronkelijk zijn geïnstalleerd , met andere woorden , als je het moederbord van uw computer te vervangen - ook al is het met een identiek model - het OS , en de XP- recovery schijf die bij kwam de PC , zal niet langer werken met die computer .
Verschillend Merk

Windows XP raakvlakken met het moederbord en de aangesloten componenten met behulp van software drivers . Deze software- drivers zijn specifiek voor elke hardware -apparaat is geïnstalleerd op het bord . Als de nieuwe moederbord is een ander merk of model dan de oorspronkelijke moederbord , niet de stuurprogramma's voor de nieuwe chipset en andere systeem apparaten niet overeen met de drivers voor de oude apparaten . De software op de XP- recovery disk gegevens naar de computer te herstellen naar de originele configuratie bevat , als het moederbord model is anders, deze configuratie data is niet langer geldig
Regular CD
.

Zelfs een volledige versie van het Windows XP-cd mogelijk niet compatibel met een computer met behulp van een OEM- installatie . De meeste computers hebben een sticker - gevonden op de bodem van een notebook of netbook computer , en aan de kant van een desktop - dat de Windows XP- product-id weergegeven . Als de ID bevat het trefwoord " OEM , " de computer is geleverd met een OEM- versie van het OS . Aangezien OEM versies hebben een andere configuratie dan de volledige versies van Windows XP , kan de cd met Windows XP niet in staat om het uitvoeren van een reparatie-installatie van de OEM- OS .
BIOS Settings

The basic input /output system is een moederbord component gebruikt om de werking van de hardware configuratie , het BIOS is verantwoordelijk voor het bepalen van de volgorde waarin inrichtingen boot . De meeste BIOS opstarten vanaf de diskette of optische station eerste , als er geen media is opgenomen in een van beide apparaten , het BIOS gaat vervolgens door naar de harde schijf . Als het optische station wordt vermeld na de harde schijf in de opstartvolgorde , echter , zal de BIOS de CD negeren tijdens het opstarten en in plaats daarvan rechtdoor naar het opstarten van de harde schijf . Ervan uitgaande dat de bovengenoemde omstandigheden niet waar zijn , moet de XP- recovery disk werken zonder een probleem, het moederbord gewoon niet herkennen als een primaire boot device . Om de BIOS opstart volgorde te wijzigen , drukt u op de setup -toets , zoals aangegeven door de opstart prompt bij het opstarten van de PC .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe te zoeken naar goud op Cir…
·Hoe te Toevoegen Surround Soun…
·Gerecycleerde Moederbord Cadea…
·Hoe te Random Access Memory Ve…
·Redenen om meer RAM van de com…
·Socket 478 moederbord Specific…
·Verschil tussen Cl2 & Cl3 Gehe…
·Vergelijk Pentium 3.0 Met Dual…
·Hoe kan ik Kijk Kabel TV op mi…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe kan ik configureren Sbs voor twee NI…
·Hoe een inkjet printer zoeken met hoge a…
·Instructies voor het overbrengen Zune Nu…
·Hoe kan ik een printer in XP Problemen 
·Multimedia PC Componenten 
·Een moderne personal computer creëert w…
·Hoe de BIOS-versie controleren 
·Hoe de resolutie te veranderen op een la…
·Het installeren van een Belkin Wireless …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com