Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> PC Computers >> Content
Het verschil tussen een AMD , Celeron en Pentium
Op het moment van publicatie , de Intel Celeron en de Intel Pentium vertegenwoordigt halfgeleiderbedrijf Intel Corporation 's low - end en mid - range processor - of centrale verwerkingseenheid - merken respectievelijk voor applicatie op desktop- en laptop -pc's . Ze kunnen worden vergeleken met de Sempron en Athlon merken van de belangrijkste concurrent van Intel , Advanced Micro Devices . De laatste grote productiecyclus van Sempron , Athlon , Celeron en Pentium chips begon in 2009 . Cores en Fabricage

Het aantal kernen of verwerkingseenheden , op een processor bepaalt het niveau van de rekenkracht van de chip heeft . De meeste van de Sempron , Athlon , Celeron en Pentium CPU's hebben twee cores . Echter , het merk Athlon biedt meer krachtige , drie - en quad -core inzendingen . Ook sommige Sempron chips zijn single - core CPU's , waardoor ze de minst krachtige inzendingen . AMD maakt gebruik van de 65 nanometer en 45 nanometer productieproces voor zijn Sempron en Athlon -chips , terwijl Intel Corp maakt gebruik van de 45 nm en 32 nm productieproces voor haar CPU's , waardoor ze relatief kleiner gemiddeld .
< Br > snelheden

Elke Sempron , Athlon , Celeron en Pentium-processor heeft een kloksnelheid , dat is de snelheid waarmee haar basistaken , en data transfer snelheid , dat is de snelheid van de verbinding van de CPU's het presteert met de PC's belangrijkste componenten via het moederbord . De Sempron , Athlon , Celeron en Pentium hebben een kloksnelheid van 2.9GHz , 3.4GHz , 2.1GHz en 3.2GHz , respectievelijk . De AMD- chips hebben de snellere verwerking tarieven . Echter , elke Intel- chip heeft een overdrachtssnelheid van 5 miljard euro transfers per seconde , met een voorsprong van de AMD-chips ' 2 miljard transfers per seconde .
Stroomverbruik

op gemiddelde , de AMD Sempron is de meest energie- efficiënte van de vier merken , met een maximaal stroomverbruik bereik van ongeveer 8 watt tot 45 watt . De minst energie- efficiënte is de AMD Athlon , met een bereik van ongeveer 20W naar 95W . De Intel Celeron en de Intel Pentium hebben middling varieert van rond de 10W tot 35W advertentie 10W tot 65W , respectievelijk .
Technologies

De Sempron , Athlon , Celeron en Pentium merken zijn 64 - bit processoren , AMD en Intel Corp gebruiken hun uitvoering van de 64 - bit instructieset met de AMD64 en Intel 64 , respectievelijk . Andere soortgelijke technologieën opgenomen in de meeste van de CPU's zijn anti - virusbescherming ( AMD's NX bit en Intel Execute Disable Bit ) , hardware - gebaseerde virtualisatie ( AMD AMD - V en Intel's XD bit ) en energiebesparende optimale prestaties ( AMD 's Cool'n " Rustig en Intel SpeedStep ) . Een paar Intel Pentium -processors hebben een ingebouwde chipset voor basis- graphics processing , genaamd Intel HD Graphics .

Previous: Next:
  PC Computers
·Welke processors zijn het best…
·Hoe kan ik HP Healthcheck Inst…
·De beste manier om een partiti…
·Wat is Intel Celeron Processor…
·Overwegingen voor het kopen va…
·Wat is de Intel I3 processor ?…
·Hoe maak je een computer USB- …
·Hoe te openen een Dell GX260 C…
·USB naar Port Connector Parall…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
  Hardware Articles
·Hoe om te bepalen hoeveel RAM-geheugen i…
·Hoe Laptop Scharnieren Draai 
·Hoe je het RAM vervangen op een Lenovo 2…
·Over Laptop Keys 
·Hoe een Oki gegevens Printer Driver Unin…
·Hoe je bestanden naar een nieuwe harde s…
·Hoe te ventilatorsnelheid aanpassen in e…
·Anderson Power Products Crimp Tools 
·OKI ML186 Voeding Specificaties 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com